Konsorcjum, potentat....czyli przejmowanie klubu.

Delle_Alpi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.01.2009, 00:08    Pytanie
Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie mianowicie w FMe zdarza się dość często, że do klubu przychodzi nowa władza czasem jest to konsorcjum niekiedy potentat finansowy, zdarza się że do zmiany warty dochodzi wewnątrz klubu. I stąd moje pytanie czym różni się przejęcie władzy przez Konsorcjum od Potentata finansowego, która z opcji jest lepsza dla klubu, która z opcji pozwala utrzymać status materialny na poziomie najlepszych klubów świata. Proszę odpowiedź.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.01.2009 00:20    #1
jak twój klub przejmie konsorcjum to jest to taka troche tragedia ;)
a jak wiadomo potentant to sielanka na całego i rozdawanie ci kasy na lewo i prawo ;)

Figo1991 Młody aktywista

0
18.01.2009 01:15    #2
[quote=Głosik]jak twój klub przejmie konsorcjum to jest to taka troche tragedia ;)
a jak wiadomo potentant to sielanka na całego i rozdawanie ci kasy na lewo i prawo ;)

[/quote]
A wcale, że nie tragedia. U mnie, w Espanyolu kiedy konsorcjum przejęło klub to pojawił się nowy prezes. Wlał na konto klubowe 50 mln euro, rozbudował na maxa obiekty treningowe i szkólki młodzieżowe i jeszcze tego mało zamontował ogrzewaną płytę boiska:) Więc nie jest tak źle:P Jedynie na początku przez jakiś miesiąc miałem embargo na transfery.

Delle_Alpi Partyzant

0
18.01.2009 11:01    #3
A u mnie właśnie pojawił się potentat finansowy wlał na początku 38MŁ i to by było na tyle w klubie jest już dwa lata, o rozbudowanie obiektów i szkółki musiałem sam zadbać. A więc szczerze mówiąc nic się takiego nie zmieniło no może tylko to, że na koniec sezonu nie musze wypłacać dywidendy.

serotonin Partyzant

0
18.01.2009 12:36    #4
Ja grając Juve w 2011 przejęło klub konsorcjum finansowe. Sprawa miała się tak że po przejęciu klubu do kasy klubu wpłynęło dodatkowe 100 mln euro i rozbudowali na maxa obiektu treningowe i szkółki. Ja na transfery dostałem 50 mln euro (ale jeszcze był stary zarząd) po czy podnieśli o kolejne 10 mln. Na początku nowy właściciel chciał mnie wywalić ze stanowiska ale po jakimś czasie dostałem wiadomość że jestem szanoway i lubiany przez kibiców i mam dobra opinie jako trener i nie wywalili mnie ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution