Efekt rozmowy motywacyjnej!

Goldberg1987 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.01.2009, 22:22    Pytanie
Mam problem z rozmowami motywacyjnymi. Otóż w wiekszości meczach efekt rozmów motywacyjnych jest "nic szczególnego". Moze ktoś powiedzieć czemu tak sie dzieje??? Zaznaczam, że różne rozmowy stosuje.

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
12.01.2009 22:36    #1
Może nie trafiasz nigdy do atmosfery panującej przed meczem, próbuj dalej metodą prób i błędów. Ja np. obserwowałem jak zawodnicy reagują gdy rozmawiam drużynowo a jak gdy rozmawiam indywidualnie, może indywidualne rozmowy ci pomogą???

Użytkownik uznał post za pomocny

Stryjek Partyzant

0
12.01.2009 23:51    #2
Ja zawsze rozmowy prowadzę tak samo ;P jak gram u siebie to zawsze jest "Oczekuje Wygranej" a na wyjeździe "Możecie Wygrać" a jak jest dobry wynik to w przerwie "Zadowolony" a jak w plecy to "Musicie wygrać" i to działa jak trzeba ;) nawet jak pisze że nie reaguje to z 1-0 w plecy mecz kończy się 1-3 ;) ale nie zawsze jest tak dobrze ;)

Jak dla mnie ta opcja jest BARDZO nie rozbudowana w Fm'ie ;)

Goldberg1987 Partyzant

0
13.01.2009 00:11    #3
Dla mnie też. Mogliby poprawić ja w następnej wersji. Dzięki za pomoc:)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2009 o godz. 00:13

chmieluk Partyzant

0
13.01.2009 08:59    #4
[quote=Stryjek]Ja zawsze rozmowy prowadzę tak samo ;P jak gram u siebie to zawsze jest "Oczekuje Wygranej" a na wyjeździe "Możecie Wygrać" a jak jest dobry wynik to w przerwie "Zadowolony" a jak w plecy to "Musicie wygrać" i to działa jak trzeba ;) nawet jak pisze że nie reaguje to z 1-0 w plecy mecz kończy się 1-3 ;) ale nie zawsze jest tak dobrze ;)

Jak dla mnie ta opcja jest BARDZO nie rozbudowana w Fm'ie ;) [/quote]
A co piszesz jak do przerwy jest remis :-)

Motywacja to jak dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy w grze naprawde jeśli opanuje się dobrze ten aspekt gry to szczególnie przy dwóch wyrównanych drużynach można uzyskac przewagę. Goldberg1987 słuchaj pedro_1987 on dobrze pisze że musisz próbować.

Ja dpdam jeszcze do opisu stryjka że gdy gram z przeciwnikiem o wilele lepszym od mojego zespolu to pisze ze nie ciazy na nich żadna presja, a kiedy gram z moimi najwiekszymi rywalami u siebie to wybieram żeby wygrali dla kibiców.
Co do poleceń indywidualnych to w przerwie czesto ganie słabych zawodników lub mówie żeby grali spokojnie nawet jak wygrywam

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 13.01.2009 o godz. 11:38

killym Partyzant

0
13.01.2009 11:53    #5
Jest tutaj taki artykuł "Jak tyka ekran taktyczny" tam jest wszystko super wyjaśnione. Osobiście zwracam bardzo dużą uwagę na atrybut determinacja no i waleczność, w wiśle tak tego nie odczuwałem ale jestem teraz po pierwszym sezone w hereenveen i tam mam grupę takich walczaków że masakra:) Przegrywam, w przerwie mowie ze oczekuje wygranej(bo wstyd dla klubu lub że jestem wściekły) i po przerwie to co się dzieje przechodzi wszelkie oczekiwania:) Poza tym na ekranie mam meczowym zawsze mam włączoną zakładkę"opinia na temat graczy"(coś takiego). Tam wszystkiego można się dowiedziec. Niektorzy zawodnicy już jak dostaną jeden w plecy zmienia im się z "gra poprawnie" na "wygląda na zmotywanego". Po tym mozna poznać przebieg rozmowy mot. bo u mnie w paru przypadkach zawsze jest "wygląda na naładowanego" i w takim przypadku tylko czekać aż coś strzeli lub poda kluczowo:)

Stryjek Partyzant

0
13.01.2009 13:28    #6
[quote2=chmieluk][quote=Stryjek]Ja zawsze rozmowy prowadzę tak samo ;P jak gram u siebie to zawsze jest "Oczekuje Wygranej" a na wyjeździe "Możecie Wygrać" a jak jest dobry wynik to w przerwie "Zadowolony" a jak w plecy to "Musicie wygrać" i to działa jak trzeba ;) nawet jak pisze że nie reaguje to z 1-0 w plecy mecz kończy się 1-3 ;) ale nie zawsze jest tak dobrze ;)

Jak dla mnie ta opcja jest BARDZO nie rozbudowana w Fm'ie ;) [/quote]
A co piszesz jak do przerwy jest remis :-)

Motywacja to jak dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy w grze naprawde jeśli opanuje się dobrze ten aspekt gry to szczególnie przy dwóch wyrównanych drużynach można uzyskac przewagę. Goldberg1987 słuchaj pedro_1987 on dobrze pisze że musisz próbować.

Ja dpdam jeszcze do opisu stryjka że gdy gram z przeciwnikiem o wilele lepszym od mojego zespolu to pisze ze nie ciazy na nich żadna presja, a kiedy gram z moimi najwiekszymi rywalami u siebie to wybieram żeby wygrali dla kibiców.
Co do poleceń indywidualnych to w przerwie czesto ganie słabych zawodników lub mówie żeby grali spokojnie nawet jak wygrywam

[/quote2]

Zależy :P jak dobrze grało to "Jeden gol, co to dla nas" a jak kaszana to "Musicie wygrać" :P

Ostatni mecz : Do przerwy 1-0 w plecy a w 85,89min wpadły dwie bramki dla mnie ;) a mogło by być z 1-5 ale jak idzie sam na sam i strzela prosto w bramkarza ..

chmieluk Partyzant

0
13.01.2009 13:48    #7
[quote=Stryjek]Zależy :P jak dobrze grało to "Jeden gol, co to dla nas" a jak kaszana to "Musicie wygrać" :P
[/quote]
Tak na to nie patrzyłem, ale przyjże się temu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2009 o godz. 13:48

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
13.01.2009 14:23    #8
Może po prostu zatrudnij asystenta z jak najwyższą wartością atrybutu "Motywowanie"? To zwykle dobrze się sprawdza.

TheStar Partyzant

0
13.01.2009 14:31    #9
[quote=TZ]Może po prostu zatrudnij asystenta z jak najwyższą wartością atrybutu "Motywowanie"? To zwykle dobrze się sprawdza.[/quote]
Dziwię się, że dopiero teraz ta jedyna,właściwa odpowiedź padła ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution