Ilość goli

Szarlatan Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
20.12.2008, 14:43    Pytanie
To już nie jest problem słabo zmotywowanych napastników, nieskutecznej taktyki czy małej rotacji składu, więc DARUJCIE SOBIE PISANIE BZDUR.

Zaznaczam, że gram już na patchu 9.0.2

Mianowicie, żenujące jest to, co zawodnicy robią z piłką w sytuacjach bramkowych - strzały albo w las, albo prosto w bramkarza, nie pamiętam gola z sytuacji jeden na jeden bo bramkarz broni wszystko. Bramki padają tylko z dobitek, dziwnych sytuacji, z dośrodkowań i samobójów. To nie przypadek, że co mecz, zawodnik ze trzy, cztery razy marnuje sytuacje bramkowe. Bywa, że w meczu miałem trzech zawodników, którzy nie wykorzystali po dwie, trzy, a nawet cztery sytuacje sam na sam.

W FMa gram już wiele lat, zawsze strzelałem dużo bramek, ale mnóstwo też traciłem - a w 2009 - mimo, że taktyk nie zmieniam, tracę najmniej bramek w lidze np. grając Dynamo Moskwa po ośmiu meczach i to z drużynami typu CSKA, Lokomotiw czy Spartak, miałem tylko 2 stracone bramki.

Teraz gram ligę meksykańską San Luis, i się odechciewa, jak klasowi zawodnicy nie mogą wykończyć akcji. i zaznaczam, że komputer ma TAKIE SAME problemy ze strzeleniem gola mojej drużynie.

Ktoś ma jakieś refleksje?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008, 15:20

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 18:04    #20
Dziękuję wszystkim za wypowiedź, dajcie sobie już na wstrzymanie, wesołych świąt.

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.12.2008 18:05    #21
[quote=Szarlatan]no tak, wszyscy gramy słabiakami bo możemy wczytać grę po porażkach... ech, dziecko jesteś mimo wieku.

Ja tu liczyłem na refleksję, a nie na wrzucanie od "laików nieznających sie na futbolu", więc sam uważaj, bo się skończy u Rzecznika Praw Dziecka, heh.[/quote]

To też refleksję podałem.

Moim zdaniem to nie bug, tylko złe ustawienie taktyczne/trening zawodników/zgranie drużyny. A jeśli ktoś uważa się za wielkiego taktyka, to każdą porażkę może nazwać bugiem. Bo przecież przy takiej taktyce powinieneś miażdżyć.

Popraw treningi, spróbuj z innymi napastnikami, zmień taktykę.

EDIT:

Michał, skończ, nie warto dyskutować.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008 o godz. 18:05

michal24s Młody aktywista

0
20.12.2008 18:07    #22
No raczej.

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 18:07    #23
michał24s... ochłoń, przecież napisałeś, ze grasz manchesterem, więc jak mogłem cię o to posądzić?
to ty zasugerowałeś, że lepiej grać manchesterem niż słabiakami, ale wczytując grę - więc zasugerowałeś, że gra słabiakiami wiąże się z wczytywaniem gry... halo? ech, nie pisz nic więcej jak możesz.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.12.2008 18:09    #24
ludzie wyluzujcie .... każdy FM jest trudniejszy od poprzednika [i bardzo dobrze]
pokombinujcie z treningiem dla "snajperów" to może skutecznośc się poprawi.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008 o godz. 18:11

0
20.12.2008 18:12    #25
[quote=Szarlatan]michał24s... ochłoń, przecież napisałeś, ze grasz manchesterem, więc jak mogłem cię o to posądzić?
to ty zasugerowałeś, że lepiej grać manchesterem niż słabiakami, ale wczytując grę - więc zasugerowałeś, że gra słabiakiami wiąże się z wczytywaniem gry... halo? ech, nie pisz nic więcej jak możesz.[/quote]
Chodziło mi o to, że niektórzy grając słabiakami wczytują grę po porażce, po której np. spadają do słabszej ligi lub po poważnej kontuzji jednego z zawodników. A teraz aktualnie gram Man Utd i sie tego nie wstydzę. Kupuję tylko zawodników 22 lat w dół. Zamierzam złożyć 11 superzdolnych adeptów piłki nożnej.

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 18:15    #26
YODARJ, zrozumiesz czy nie? chodzi o sytuacje ze strefy 11 - np. taką jak podał kolega powyżej ze Zlatanem, czyli wyobraź sobie, ze klasowy zawodnik wbiega w pierwszej połowie 5 razy w pole karne przeciwnika, ma odsłonięte 3/4 bramki, a strzela koślawo i zakręca prawie na aut, albo wali w słupek (o czym wspominało WIELE osób), albo wali w bramkarza, albo nad poprzeczkę. Sorry, ale dziś gram cały dzień na nowym patchu i nie widziałem bramki z akcji jeden na jeden.

Ostatni raz - chodzi o NIEWIARYGODNE marnowanie akcji, takich, że zdrowy rozsądek podpowiada Ci, że to przegięcie.

Nie mam problemu z niskimi wynikami - wciąż 1-0, tylko z tym, ze non stop idą akcje, strzały, najbardziej emocjonujące mecze jakie widzieliście a nic nie chce wpaść do siatki.

Tyle.

0
20.12.2008 18:17    #27
To powiem tak. To NIE JEST bug. U mnie on nie wystepuje. Zmień taktykę, nie wywieraj presji na napastnikach to będą strzelali.

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.12.2008 18:20    #28
[quote]A teraz aktualnie gram Man Utd i sie tego nie wstydzę. Kupuję tylko zawodników 22 lat w dół. Zamierzam złożyć 11 superzdolnych adeptów piłki nożnej.[/quote]

Taaak, ale Manchesterem możesz sprowadzić każdego z całego świata. Spróbuj zrobić taką jedenastkę superzdolnych w 6 lidze.

[quote]Ostatni raz - chodzi o NIEWIARYGODNE marnowanie akcji, takich, że zdrowy rozsądek podpowiada Ci, że to przegięcie.[/quote]

A jak często to jest? Bo w prawdziwej piłce też się zdarza, że piłkarz pudłuje z pięciu metrów - posłużę się przykładem "wspaniałej" Kryśki Ronaldo, który nie potrafił trafił na pustą bramkę, stojąc w polu bramkarza.

0
20.12.2008 18:21    #29
Bez komentarza.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.