kontuzje i szybkosc gry pytania

matinho02 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.11.2008, 10:54    Pytanie
Witam ,chciałbym się dowiedziec czy te ciągłe kontuzje zostały uznane wkońcu za bug i zostaną naprawione w patchu 9.0.2? gdyż posiadam gre od wczoraj z wgranym patchem 9.0.1 z tej strony i po 2 pierwszych sparingach mam juz 4 graczy z kontuzjami na ponad 2 miechy. Gdy dodam do tego zawodników kontuzjowanych od początku (gram Intrerem) to troche zaczyna mnie to denerwowac. Jeżeli jednak kontuzjogennośc została uznana za ``realistyczna`` to prosiłbym o odpowiedź czy istnieje już jakiś edytor kompatobilny z fm 09 gdyż wolę swoją wersję ``realizmu`` niż tę w której po okresie przygotowawczym nie będę miał składu do gry.
Moje następne pytanie odnosi się do samej płynności gry jak i tworzenia nowej gry.
Posiadam 1 gb ramu procesor intel duo 1,7 ghz i stworzenie gry na duzej bazie danych z 7 ligami grywalnymi z 6 państw trwało ponad 18 minut. (w fmie 08 trwało około 4 minut). Co jest tego przyczyną?? ilośc ramu?? Kolejny problem z szybkością to fakt wczytywania obrazu z boiska podczas każdego meczu-trwa to nawet koło minuty (bardzo irytujące) a jeżeli mecz już został rozpoczęty to go poprostu przerywa powiedzmy w 20 minucie i dopiero zaczyna wczytywac obraz z boiska...:/ Czy wszyscy tak mają?? prosił bym o pomoc kogoś kto spotkał się z podobnymi pproblemami i ma pojęcie w danym temacie. Dziekuję i pozdrawiam

smile Partyzant

0
23.11.2008 11:39    #1
ja rozegralem ze 12 meczy w lidze i z 5 przygotowawczych laczna liczba kontuzji w ezespole przez ten okres 2-3 max z czego jedna chyba na max miesiac. Po prostu nie zle przygotowujesz druzyne i tyle

Arko Młody aktywista

0
23.11.2008 11:51    #2
Ja nie mam kontuzji na razie, ale wielu graczy się na to skarży i mam nadzieje, że zostanie to poprawione przez SI. Swoją drogą w FM-ie 2008 też był problem z kontuzjami. W edytorze nie ma opcji Naprawianie bugów chyba, że jest jakiś wskaźnik, który odpowiada za kontuzje. Ja również zauważyłem, że ten FM ładuje się po prostu wolniej, nie wiem czy jest jakiś gracz, który nie zauważyłby różnicy. A jeśli chodzi o ładowanie boiska to za dużo nie mogę powiedzieć, bo gram na klasycznym 2D, ale może Ty również sprawdź czy w 2d(zakładam, że grasz w 3d) tak się dzieje

0
23.11.2008 11:52    #3
[quote=smile]ja rozegralem ze 12 meczy w lidze i z 5 przygotowawczych laczna liczba kontuzji w ezespole przez ten okres 2-3 max z czego jedna chyba na max miesiac. Po prostu nie zle przygotowujesz druzyne i tyle[/quote]
Prosilem zeby wypowiadali się Ci którzy spotkali się z podobnymi problemami... naprawde uważasz, że kontuzje odniesione podczas meczu (bo tylko o takie mi chodzi) sa zależne od mojego przygotowania?? btw.. jestem po 4 sparingach łacznie 6 kontuzji odniesionych tylko w tych 4 meczach.... (jak coś staram się by podczas sparingu zawodnik grał około 45-60 minut...--niestety już nie mam zmienników:P )

0
23.11.2008 11:54    #4
[quote=Arko]Ja nie mam kontuzji na razie, ale wielu graczy się na to skarży i mam nadzieje, że zostanie to poprawione przez SI. Swoją drogą w FM-ie 2008 też był problem z kontuzjami. W edytorze nie ma opcji Naprawianie bugów chyba, że jest jakiś wskaźnik, który odpowiada za kontuzje. Ja również zauważyłem, że ten FM ładuje się po prostu wolniej, nie wiem czy jest jakiś gracz, który nie zauważyłby różnicy. A jeśli chodzi o ładowanie boiska to za dużo nie mogę powiedzieć, bo gram na klasycznym 2D, ale może Ty również sprawdź czy w 2d(zakładam, że grasz w 3d) tak się dzieje[/quote] w tym problem ,że gram w 2d:P 3D to dla mnie porażka... a i tak przygotowanie do meczu trwa długo..:/

Arko Młody aktywista

0
23.11.2008 12:14    #5
Hmm to nie wiem u mnie 2d ładuje się dłużej niż w 08, ale potem chodzi normalnie

mkord Partyzant

0
18.01.2009 23:44    #6
u mnie problem z kontuzjami zniknął po tym jak trochę obniżyłem obciążenia treningowe, od jakichś 10 meczów mam spokój

dawidmanutd Partyzant

0
20.01.2009 12:16    #7
Problemu z kontuzjami nie miałem, aczkolwiek czas oczekiwania w FM2009 jest tragiczny...

real86 Partyzant

0
10.02.2009 12:26    #8
Witam.Chciałbym sie dowiedziec czy jest jakis sposób na przyspieszenie gry.Wszystko chodzi mi bardzo dobrze dopoki nie zacznie sie mecz.Mi nawet nie chodzi o 3D i tak dalej.Mi chodzi o to ze strasznie zacina mi sie ten pasek prezentujacy wydarzenia.Inna sprawa to robienie zmiany.Czasem czekam 2 minuty az wlaczy mi sie taktyka.Grac oczywiscie mozna ale w ten sposob traci sie przyjemnosc z gry.
Czy jest jakis sposob zeby to wszystko bylo plynniejsze?

bashey_pl Partyzant

0
10.02.2009 13:44    #9
Tak są już edytory. Polecam FMRTE który znajdziesz w Fileplanet.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution