Edytor - Co mam dalej robić? Proszę, pomóżcie! :/

hadaszyszek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.08.2008, 22:43    Pytanie
Otóż tak. Jakieś 4 dni temu kupiłem se FM'a 2008. Zainstalowałem Patcha 8.0.2. na płycie dodatkowej. Gram se, gram... zajefajna gra. Dobra, ok. Ale 3 dni, przeszedłem jeden sezon na pierwszym miejscu i pomyślałem sobie o drużynie marzeń (gram Barceloną). Ale raczej mi się jej stworzyć nie uda. Ściągnąć Cecha, Kakę, Rooney'a, Ramosa - wszystkich jest nierealne. Dlatego skorzystałem sobie z edytora. Na początku mi jakiś błąd wyskoczył, dobra, trudno, nie edytuję. Potem znowu się wkurzyłem, i ściągnąłem MSVCP71.dll - bibliotekę z neta. Śmiga. Po angielsku. Się załamię. Dobra, trochę znam. Wyedytowałem wszystko, zapisałem bazę danych. Jako, że to moje drugie edytowanie w życiu gry (nigdy sobie nie ułatwiałem w grach), to proszę o pomoc. (pierwsze to z Fifą Managerem, ale tamten edytor był 100x prostrzy) Zapisałem bazę i co dalej? Nie mam pojęcia co potem zrobić. Pomóżcie, proszę... :/

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.08.2008, 22:45

hadaszyszek Partyzant

0
06.08.2008 12:49    #10
Dobra, ale ja chce zmienić budżet w grze. Nie chcę dodawać zawodników. Piszę Barcelona w tym okienku, klikam na to, a na dole mi pisze albo te 13472 datas read, search enanbled - a nic nie wyszukuje, albo jakiś error : i jakieś tam cyferki... ja chcę zmienić budżet Barcy na Savie, na którym aktualnie sobie gram.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.08.2008 13:35    #11
Te cyferki to liczba graczy która jest w bazie twojego save"a
Zaraz podeśle ci screena co i jak ;)
Edit;
Objeśnienie do rysunku ;) http://img35(...)3op8.jpg
1- Stan konta
2- Budżet na sezon
3- Budżet do wykorzystania
4- Procent jaki dostajesz na transfery (z kwoty jakiej dostałeś za zawodnika, np. sprzedałeś gościa za 10mln a masz 90% to na kolejne transfery dostajesz 9mln)
5- Budżet płacowy do wykorzystania
6- Budżet płacowy który wykorzystujesz

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.08.2008 o godz. 13:44

hadaszyszek Partyzant

0
06.08.2008 13:48    #12
... dzięki. Ja zakładając tu konto wczoraj wieczorem myślałem, że będę musiał chyba z 2 dni czekać na odpowiedź, a tu proszę : :P... porządna stronka, dzięki za pomoc :)

Edit :
Chyba nie do końca się rozumiemy. Wyszukuję Barcelona, klikam i... a zresztą sam spójrz na screena : http://img22(...)mgq5.png - na dole pisze mi error, a co nie zrobie z tymi ikonami po prawej, nie wyskoczy mi nigdy te okienko, które ty masz na screenie. :/

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 06.08.2008 o godz. 14:00

rafee Młody aktywista

0
06.08.2008 15:24    #13
[quote=hadaszyszek]... dzięki. Ja zakładając tu konto wczoraj wieczorem myślałem, że będę musiał chyba z 2 dni czekać na odpowiedź, a tu proszę : :P... porządna stronka, dzięki za pomoc :)

Edit :
Chyba nie do końca się rozumiemy. Wyszukuję Barcelona, klikam i... a zresztą sam spójrz na screena : http://img22(...)mgq5.png - na dole pisze mi error, a co nie zrobie z tymi ikonami po prawej, nie wyskoczy mi nigdy te okienko, które ty masz na screenie. :/[/quote]
A masz włączoą grę. I potem Save robisz nioe trzeba mówić chyba o tym
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

geba90 Młody aktywista

0
06.08.2008 15:34    #14
w fmm kliknij na strzaleczke i wybierz options i w prawym dolnym rogu okienka masz 'fm version', probuj sprawdzac na kolejnych wersjach bo czasami jest tak ze masz latke 0.2 a w edytorze zeby smigalo musisz ustawic 0.1 ;p

Użytkownik uznał post za pomocny

hadaszyszek Partyzant

0
06.08.2008 15:42    #15
[quote2=rafee1991][quote=hadaszyszek]... dzięki. Ja zakładając tu konto wczoraj wieczorem myślałem, że będę musiał chyba z 2 dni czekać na odpowiedź, a tu proszę : :P... porządna stronka, dzięki za pomoc :)

Edit :
Chyba nie do końca się rozumiemy. Wyszukuję Barcelona, klikam i... a zresztą sam spójrz na screena : http://img22(...)mgq5.png - na dole pisze mi error, a co nie zrobie z tymi ikonami po prawej, nie wyskoczy mi nigdy te okienko, które ty masz na screenie. :/[/quote]
A masz włączoą grę. I potem Save robisz nioe trzeba mówić chyba o tym[/quote2]

Mam włączoną grę i save'a.

[quote=geba90]w fmm kliknij na strzaleczke i wybierz options i w prawym dolnym rogu okienka masz [quote=geba90]w fmm kliknij na strzaleczke i wybierz options i w prawym dolnym rogu okienka masz [quote=geba90]w fmm kliknij na strzaleczke i wybierz options i w prawym dolnym rogu okienka masz 'fm version', probuj sprawdzac na kolejnych wersjach bo czasami jest tak ze masz latke 0.2 a w edytorze zeby smigalo musisz ustawic 0.1 ;p[/quote]
Ok, spróbuję :)

hadaszyszek Partyzant

0
06.08.2008 15:47    #16
Je działa! :) Wielkie dzięki geba90, sorry, że trochę się mądrością nie wykazałem, ale to mój drugi edytor w życiu. :P... dzięki geba jeszcze raz, zadziałało :)

hadaszyszek Partyzant

0
07.08.2008 22:28    #17
Dobra... ściągnąłem se najlepszych zawodników, FMM działa mi bez zarzutów, wszystko ok. Ale mam kolejne pytanie (nie chcę zaśmiecać suflera, kolejnym tematem, niepotrzebnie). Jak mój klub pobada w długi (raz na tydzień, 3 miliardy tracę :P) , no to w FMM robię, żeby mój klub był bogatszy. Czy da się to zmienić, zrobić coś, aby mój klub nie popadał już w ruinę? Bardzo mi na tym zależy, ponieważ raz na tydzień (raz na ok. 12 minut gry) muszę znowu iść do FMM i znowu aktualizować. Trochę to nużące... cały czas, to robić, dlatego pytam się, czy jest jakieś rozwiązanie...

A więc tak - oto moja sytuacja finansowa :
Obroty : Bieżący miesiąc : -1,56mld / Ostatni miesiąc : -2,94mld / Bieżący sezon : 865mln

Wydatki : Bieżący miesiąc : -1,84mld

Wymieniłem tylko te, w których budżet jest na minusie. Da się coś z tym zrobić? :/ ...

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.08.2008 22:30    #18
Może poobniżaj pensję graczom ? Być może wydatki na płace przekraczają budżet.

burinek Przodownik pracy

0
07.08.2008 22:32    #19
Musisz zmniejszyć wydatki. Raczej musisz robić tak jak robiłeś to do tej pory

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.