Zmiana nazwy kraju w trakcie gry

mahdi Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
21.08.2009, 14:26    Pytanie
Na początek następująca prośba - proszę aby o moim problemie wypowiedzieli się prawdziwi fachowcy, a nie amatorzy. Aby uniknąć wkurzających sugestii, zaznaczam wyraźnie, że mam oryginalną grę.
Do rzeczy.
Zakończyłem właśnie dziewiąty sezon moim hiszpańskim klubem i zauważyłem, że coś dziwnego dzieje się z ligą francuską. Otóż, gdy save'owałem grę w grudniu'2015, nazwa "Francja" zmieniła się na... "Benin"! (Fotka:)

Nic poza tym się nie stało, oprócz tego, że gdy próbowałem zobaczyć "Podsumowanie sezonu" i "nagrody" w lidze francuskiej, to pojawiała mi się... reprezentacja Beninu:-)

Po zakończeniu sezonu, w czerwcu'2016 spoglądam na ligę francuską i co widzę? Tym razem zamiast "Francja" widnieje... "Burundi"! (Fotka):

Dodatkowo "normalny" rozdział miejsc pucharowych po sezonie powinien wyglądać tak jak np. w bundeslidze (Fotka):

Tymczasem w lidze francuskiej rozdział ten wygląda tak:

W związku z tym czy ktoś wie, dlaczego doszło do takiej sytuacji i czy jest sens bym rozpoczynał następny sezon w związku ze złym rozdzielenie miejsc pucharowych dla Francji? Jeszcze okaże się, że w Pucharze UEFA wystąpią ekipy z Burundi:-)

mahdi Wróg ludu

0
29.08.2009 15:43    #10
Cóż Lucasinho - ja jestem perfekcjonistą a poza tym lubię jak największy realizm gry - i po prostu wkurza mnie gdy we francuskiej lidze grają drużyny z Burundi...

Dziwi mnie, że wśród tak wielu "speców" od FM-a nie ma jakiejś "mądrej głowy", która potrafiłaby wyjaśnić anomalię z którą się zetknąłem... Za to na pytanie któregoś z "menadżerów" - "Co to jest asysta" (sic!) - mądrych odpowiedzi nie brakuje:-)

Snpr9 Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.08.2009 15:50    #11
Z drugiej strony, jeżeli nie wiedzą, to lepiej żeby nie pisali nic, bo temat miałby non stop nowe posty "nie wiem" ;)

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
29.08.2009 15:55    #12
Bo to jest sytuacja co najmniej niespotykana - jeszcze te drużyny z Burundi w Ligue 1 ;| Poza tym te drużyny powinny spaść, i teraz jest pytanie jakie awansują - zespoły z Burundi czy z Francji - może zrób urlop do następnego sezonu... ;>
lucasinho.blox.pl

mahdi Wróg ludu

0
29.08.2009 16:02    #13
Ciekawy jestem, dlaczego Snpr9 otrzymał "reakcjonistę"? Za inteligentne wypowiedzi?! Powiem szczerze - wkurza mnie, że temat założony przeze mnie ma ikonkę "odpowiedź eksperta"?! To sugeruje, że jakiś "ekspert" mi odpowiedział...
Z całym szacunkiem, Lucasinho - uważam, że znasz się na futbolu, ale akurat w tej kwestii nie okazałeś się "ekspertem" więc ta ikonka powinna zniknąć...
Poza tym rada - "zrób sobie urlop do następnego sezonu" - nie zadowala mnie... Chciałbym poznać odpowiedź jakiegoś INFORMATYKA - dlaczego doszło do takiej sytuacji jak opisana w tym temacie i udokumentowana screenami...

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.08.2009 16:26    #14
Możliwe, że Burundi dokonuje rozbioru Francji.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.08.2009 18:00    #15
[quote=mahdi]Ciekawy jestem, dlaczego Snpr9 otrzymał "reakcjonistę"? Za inteligentne wypowiedzi?! Powiem szczerze - wkurza mnie, że temat założony przeze mnie ma ikonkę "odpowiedź eksperta"?! To sugeruje, że jakiś "ekspert" mi odpowiedział...
Z całym szacunkiem, Lucasinho - uważam, że znasz się na futbolu, ale akurat w tej kwestii nie okazałeś się "ekspertem" więc ta ikonka powinna zniknąć...
Poza tym rada - "zrób sobie urlop do następnego sezonu" - nie zadowala mnie... Chciałbym poznać odpowiedź jakiegoś INFORMATYKA - dlaczego doszło do takiej sytuacji jak opisana w tym temacie i udokumentowana screenami...[/quote]

LEŻE... redakcja nie jest od tego żeby odpowiadać na suflerze, od tego są wszyscy userzy. Idźmy dalej Snpr9 prowadzi jakieś dochodzenie co robi redakcja CM Rev chociaż napisałaś że wypowiadać się mają tylko osoby które znają odpowiedź, nie dość że jej nie udziela to jeszcze pisze nie na temat. A na koniec go jeszcze bronisz. Co do Lucasa to podpowiedział ci jedyne rozsądne rozwiązanie. Przychylam się ku domysłom Kurupta, mam nadzieję mahdi że nie wykluczysz mnie ze stryktur komentujących twoje wizjonerstwo ;].
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Kash Przodownik pracy

0
29.08.2009 18:31    #16
Sprawdź jakie ID ma Francja, a jakie Burundi na Twojej bazie, a potem na orginalnej. Bo jedyne co mi przychodzi do głowy, że ID tych dwóch państw mogło się przemieszać(np wskutek użycia savecleanera)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
29.08.2009 20:28    #17
[quote=mahdi]Dziwi mnie, że wśród tak wielu "speców" od FM-a nie ma jakiejś "mądrej głowy", która potrafiłaby wyjaśnić anomalię z którą się zetknąłem...)[/quote]
Pewnie dlatego że jesteś pierwszą osobą na CMREV której przydarzył się taki problem.
Tobie się wydaje, że skoro w zarządzie jest ponad kilkanaście osób i jak wrzucisz taki nietypowy problem na sufler to od razu każdy z zarządu poda ci kilka złotych porad które wszystkiemu zaradzą.
Problem który się tobie przytrafił jest zupełnie nowy (nie znajdziesz w całym suflerze podobnego tematu jak twój) Zawsze jak pojawia się jakiś nowy problem to "trochę trwa" nim znajdzie się na niego jakieś rozwiązanie (patrz zjawisko ptasiej/świńskiej grypy na świecie i zastanów się ile dziesiątek a może nawet setek tysięcy lekarzy-ekspertów od ponad roku pracuje nad skuteczną szczepionką i jak na razie bez rezultatów). Proponuję trochę cierpliwości.
[quote=mahdi]Ciekawy jestem, dlaczego Snpr9 otrzymał "reakcjonistę"?[/quote]
Ja się wcale nie dziwię, że Pucek dał mu reakcjonistę. Na miejscu Pucka zrobiłbym to samo ponieważ Snpr9 posunął się do tego że wszem i wobec stwierdził (co można wywnioskować z tego co napisał) że wg niego gabinet nie robi nic oprócz karania użytkowników co jest bzdurą ponieważ m.in dzięki gabinetowi ta strona ciągle funkcjonuje i się rozwija (nie mała też w tym zasługa samych użytkowników)
[quote=mahdi]...wkurza mnie, że temat założony przeze mnie ma ikonkę "odpowiedź eksperta"?! To sugeruje, że jakiś "ekspert" mi odpowiedział...Lucasinho - uważam, że...w tej kwestii nie okazałeś się "ekspertem" więc ta ikonka powinna zniknąć...[/quote]
Uważam że się czepiasz. Ikonka "odpowiedź eksperta" oznacza że ktoś z gabinetu (czytaj ekspert) odpowiedział na twoje pytanie a opis przy ikonce wcale nie stwierdza że "ekspert swoją wypowiedzią wyczerpał temat i w pełnie zaspokoił pewne braki wiedzy użytkownika w dziedzinie football managera tudzież nowo napotkanego problemu" czy coś takiego. Poprostu Lucasinho zaproponował ci takie rozwiązanie które w jego mniemaniu było najrozsądniejsze. Tyle.
[quote=mahdi]Dodam, że nic co proponowali towarzysze powyżej - nie działa...
[/quote]
A na pewno proponowałeś rozwiązania które zasugerowałem ci wczoraj?? Tzn rozpocząć NOWĄ grę na jakiejś oficjalnej bazie danych, WOGÓLE nie ingerować w nią ŻADNYMI edytorami, save cleanerami i pójść na urlop do tego 2016 roku i po powrocie z urlopu sprawdzić czy zaszły jakieś zmiany w nazwach krajów oraz czy w tej Francji pojawiły się jakieś nie-francuskie kluby??
JEŚLI wrócisz z urlopu i stwierdzisz że wszystko jest w porządku będzie to oznaczało że:
- w twojej aktualnej karierze zaszły te wszystkie "dziwne" zmiany ponieważ zbytnio zaingerowałeś w plik save (edytory, save cleranery itp)
- ów save jest już nie do uratowania
- jedynym wyjściem jest rozpoczęcie nowej gry na jakiejś oficjalnej bazie danych BEZ używania jakichkolwiek edytorów.

Jeśli natomiast zechcesz używać nieoficjalnych baz danych lub samemu wprowadzać jakieś zmiany w jakichś bazach bo będzie drażniło cię to że np transfery tudzież składy są nieaktualne to po prostu przed rozpoczęciem nowej rozgrywki odznacz opcję "używaj prawdziwych piłkarzy" i wszyscy zawodnicy w grze będą fikcyjni. Przecież nawet jakbyś miał najaktualniejsze składy w KAŻDYM zespole w grze i rozpocząłbyś nową karierę to i tak po jednym sezonie wszystko by już nie było tak jak w rzeczywistości. A co zrobisz gdy np w twojej karierze po roku gry Cristiano Ronaldo przejdzie do Barcelony lub Interu czy gdzie indziej? Przestaniesz grać bo jesteś "perfrekcjonistą" bo CR7 tzn CR9 w rzeczywistości dalej będzie grał w Realu?
Przecież to tylko gra i wirtualna rozrywka :)

Wybaczcie że się tak rozpisałem.

Moja rada jest następująca. Skoro "przedobrzyłeś" z używaniem edytorów (sam przyznałeś że grasz na zmodyfikowanej bazie danych i używałeś save cleanera) to masz na przyszłość nauczkę :P więc zacznij nową karierę ale tym razem bez edytorów :)

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.08.2009 20:35    #18
ID tych państw musiały się jakoś pomieszać i wskutet tego mamy dwa połączone kraje. Coś namieszałes i już nic niestety nie zrobisz :) Temat chyba do zamknięcia

mahdi Wróg ludu

0
30.08.2009 11:58    #19
Jak to "do zamknięcia" - a znaleziono jakieś rozwiązanie?!

Poszedłem na "urlop", aby zobaczyć co będzie dalej. I oto Liga Francuska po 4 kolejkach:

Jak widać, owe zespoły z Burundi w najlepsze grają w lidze francuskiej (są - zgodnie z moimi przewidywaniami na dwóch ostatnich miejscach).

Dalej - żadna drużyna francuska nie bierze w tym sezonie udziału w europejskich pucharach. Oto Olympique Marsylia, który zdobył tytuł w sezonie 2015/16:

Teraz ustosunkuję się do kilku kwestii napisanych przez towarzysza o nicku "qstosh":
1/ Zgadzam się, że gdy pojawia się jakiś problem po raz pierwszy trzeba okazać trochę cierpliwości.
2/ Działania "gabinetu" na rzecz "rozwoju strony" nie są mi znane, ja nie czerpię z tego żadnych profitów - zaglądam tu po to, by znaleźć rozwiązania swoich kłopotów w grze (w zamian zmuszony jestem znosić nachalne reklamy (nawet przy logowaniu)
3/ Ikonka "odpowiedź eksperta" wprowadza - wobec takiej argumentacji jakiej użyłeś - ludzi w błąd, bo sugeruje, że ekspert znalazł rozwiązanie problemu
4/ Co do ostatniego akapitu - odnosisz się - jak widzę - m.in. do moich komentarzy na temat uaktualnienia FM 2008 Lucasinho.
a)zrobiłem to co proponowałeś.
b)ingerencja w edytor pozwoliła mi bez przeszkód grać przez 8 sezonów, a ta anomalia pojawiła się dopiero w sezonie 9. SaveCleaner nie ingeruje poza tym w edytor, tylko jest od czego innego (pozwala na długą rozgrywkę, nie chce mi się tu tłumaczyć w jaki sposób, bo zainteresowani wiedzą)
c/muszę "ingerować w edytor", bo jestem historykiem futbolu, mającym na koncie cenione publikacje (choćby książkę "Namiętność Świata - Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 1930 -2002";), mogę bez fałszywej skromności stwierdzić, że znam się na futbolu i drażni mnie brak realizmu oraz RAŻĄCE błędy popełnione przez tzw. "ekspertów", twórców edytora. Gram od CM 01/02 i od zawsze gra była pełna kwasów - więc ją poprawiam dla własnej satysfakcji i przyjemności.
d/najlepszy okres do gry to dla mnie miesiące wrzesień - grudzień i wtedy mogę jedną, przynajmniej 20 letnią karierę odbyć w miarę realistycznych warunkach.

Do użytkownika Kash: sprawdziłem ID - nie "przemieszały" się, są ok...
Do użytkownika Jacko: nie wykluczę Cię ze struktur komentujących moje "wizjonerstwo" - choć nie wiem jakie wizjonerstwo masz na myśli:-) ?

Wciąż czekam na jakieś rady...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution