zasady przyznawania bramek

afro_13 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.04.2009, 02:16    Pytanie
mam pytanie odnosnie zasad wedle ktorych przyznaje sie zdobycie bramki pilkarzom. otorz wg zasad pilkarskich jesli zawodnik odda strzal (np z dystansu) i pilka po jego strzale odbije sie od poprzeczki/slupka a nastepnie od plecow bramkarza i wpadnie do bramki to bramke przypisujemy zawodnikowi ktory oddal strzal czy jako samoboj bramkarza?? nurtuje mnie to poniewaz czesto zdarzalo mi sie zaliczanie takich goli na konto bramkarza choc ja uwazam ze to jednak blad. chcialbym wiedziec jakie jest wasze zdanie na ten temat.
z gory dzieki za odp... :)

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
04.04.2009 20:31    #10
W takim wypadku wg mnie zdecydowanie powinno się zaliczać piłkarzowi. Bramkarz jej sobie nie wbił, jak np. Ricardo, tylko odbił.

TheStar Partyzant

0
04.04.2009 20:43    #11
Moim zdaniem w piłce nożnej nie powinno byc w ogóle zaliczania bramek samobójczych, tylko tak jak w hokeju. Kto ostatni dotknął z drużyny atakującej, temu jest przyznawany gol.

afro_13 Partyzant

0
04.04.2009 22:19    #12
przed chwila mialem taka sytuacje. sneijder poslal mocna pilke z dystansu ktora odbila sie od slupka i plecow bramkarza po czym wpadla do bramki. werdykt - samoboj bramkarza :/

kubermord Partyzant

0
04.04.2009 22:48    #13
Fm09 za czesto przyznaje samoboje, zwlaszcza bramkarzom. Uwazam ze jak pilka odbije sie od slupka lub poprzeczki i uderzy w bramkarza wpadajac do bramki to gol powinien byc zaliczany strzelajacemu na bramke

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution