Wydajność FM2018

 Tysqie24 Partyzant

Postów: 235
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 12.03.2012
Skąd: Olsztyn
Poziom ostrzeżeń: 0

0

25.11.2017, 16:32    Pytanie
Witam , czy tylko ja mam problem z wydajnoscia FMa18? Dla przykladu w FM17 wybieralem duza baze danych i z 8-10 lig i wydajnosc wachala sie w granicach 3 gwiazdek i gra w okolicach 10 sezonu nie mulila i wszystko ladnie dzialało . W FM18 natomiast wystarczy ze wybiore 1 lige i duza baze danych i wydajnosc wskakuje na PÓŁ GWIAZDKI z adnotacja ze gra bedzie dlugo sie ladowac i wczytywac itd itp ... W samej grze na oko widac , ze nie chodzi to tak płynnie i "czysto" co jest frustrujace .

Parametry mojego PCa :
Win 7 Ultimate 64-bit
Intel Core i5 2500 , 8GB RAM
Nvidia Geforce GTX 750Ti

 machlak Partyzant

Postów: 167
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 24.10.2004
Skąd: Gdańsk
Poziom ostrzeżeń: 0

0

26.11.2017 10:42    #10
No niestety ale taka prawda że ten FM18 jakoś słabo póki co zoptymalizowany ja mam wybrane kilkanaście lig, duża baza i niestety gram 2 sezon a gra trochę muli, FM17 zdecydowanie działał lepiej. A nie mam lapka tylko kompa który radzi sobie z każdą gra na max detalach + stream włączony więc coś w tym rzeczywiście jest nie tak.

 Gallacher Partyzant

Postów: 373
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 26.02.2006
Poziom ostrzeżeń: 0

0

26.11.2017 12:51    #11
Pozostaje wykluczyć wszelkie wątpliwości i zainstalować FM 18 na czystym systemie choćby 8.1 lub na Linuxie.To ostateczność,a aktualizacje systemy ?
GLIWICE moim miastem ♥
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

 Tysqie24 Partyzant

Postów: 235
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 12.03.2012
Skąd: Olsztyn
Poziom ostrzeżeń: 0

0

28.11.2017 06:33    #12
Mój blaszak poszedl do serwisu w celu wymiany pasty termoprzewodzacej i wymiany chłodzenia. Jeden z zaczepów w chłodzeniu poszedł i nie do końca stykał się poprawnie z procesorem. Komputer szybko łapał temperature dosyć wysoką i wydajność w FMie spadała drastycznie. Tak sobie myślę bo nie zauważyłem problemów z komputerem w innych grach czy programach ale okaże się czy to pomoże jak odbiorę PCa z serwisu.

 Tom88 Partyzant

Postów: 249
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 18.09.2006
Skąd: Kraków
Poziom ostrzeżeń: 0

0

28.11.2017 11:14    #13
Ja gram na największej bazie jaka jest możliwa i do tego wczytuje wszystkie ligi jakie są grywalne, oczywiście kompa mam potężnego i idzie mi ok (FM to nie jest gra w której mi się spieszy). I zdarzały mi się błędy że mnie wywaliło jeśli miałem go w tle a uruchomiłem jeszcze inną grę, ale jak dałem opcję w oknie uruchomiony to już mnie nie wywala nawet jak mam jednocześnie inne rzeczy włączone.

 swider-oks Partyzant

Postów: 177
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 30.12.2012
Poziom ostrzeżeń: 0

0

02.12.2017 13:52    #14
gdzie zobaczyc z jakiej kart graficznej korzysta fm 18 czy stem??

 Tysqie24 Partyzant

Postów: 235
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 12.03.2012
Skąd: Olsztyn
Poziom ostrzeżeń: 0

0

02.12.2017 14:27    #15

"swider-oks" napisał:

gdzie zobaczyc z jakiej kart graficznej korzysta fm 18 czy stem??


https://zapod(...)png.html

W prawym górnym rogu klikasz na napis "FM" i wybierasz status gry . Reszta na ss-ie

 Adaskob Partyzant

Postów: 12
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 18.10.2012
Skąd: Łódź
Poziom ostrzeżeń: 0

0

06.12.2017 17:54    #16
Ja odnotowałem problem dopiero teraz podczas oglądania meczu. Jestem w sezonie 21/22, gra z 6 ligami. Komputer według FM w ustawieniach na wszystkie gwiazdki i jak do tej pory nie było problemów. Czy to duży stadion, czy mały zacina, przycina próbowałem zmienić ustawienia na mniejsze, ale to nic nie daje. Wcześniej mogłem mieć uruchomionego chroma, a nawet photoshopa i nie było problemów.

Ktoś zanotował taki problem
Mój komp to
Grafika: GeForce gtx 760
Procek: i7 4470k
Win: 10 home
Ram: 16 gb

 _Pablo_ Partyzant

Postów: 8
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 01.11.2017
Poziom ostrzeżeń: 0

0

07.12.2017 09:42    #17

"Tysqie24" napisał:

"swider-oks" napisał:

gdzie zobaczyc z jakiej kart graficznej korzysta fm 18 czy stem??


W prawym górnym rogu klikasz na napis "FM" i wybierasz status gry . Reszta na ss-ie


U mnie w ogóle nie ma tam infomacji o GPU, jest tylko info o procku, czyli to co jest u Ciebie na tym dolnym screenie. Skąd wytrzasnąłeś to info o GPU? trzeba gdzieś coś kliknąć jeszcze?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

Najnowsze posty

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2017 by FM Revolution