Taktyka - napastnicy i skrzydłowi przeciwnika.

chmieluk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.02.2009, 10:54    Pytanie
Witam na początek napisze że czytałem różne porady i moje pytania są nawiązaniem do nich.

Dwa pytanie odnosnie krycia napastników przeciwnika.

1. Jeśli przeciwnik gra dwoma napastnikami, jeden szybki drugi silny dobrze grający głową w dodatku zmieniają się pozycjami to jaki warian kryci mają zastosowac moji obrońcy tez mam jednego szybkiego. Czy mam im dac krycie indywidualne?

2. Czy przy napastnikach szybkich jak ustawiacie presing i scisle krycie, czy stosujecie opcje bez szczególnych informacji czy może nigdy(nie pytam o zawsze bo to jest oczywiste aby tego przy szybkich nie ustawiać)

Pytania odnośnie skrzydłowych przeciwnika przeczytałem w którymś z poradników żeby ustawiać im presing i scisle krycie na zawsze. Czy tak robicie czy moze jednak uzależniacie to od ich umiejętności

Pozdrawiam

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
24.02.2009 12:02    #1
1. Nie przejmuj się tym - to najczęściej powtarzający się trik FM'a. Jeżeli masz dwóch obrońców dedykowanych do tych napastników (czyli jeden szybki, drugi wysoki) to daj im krycie indywidualne. Temu wysokiemu ścisłe krycie a temu szybkiemu nie, bo to zwiększa niebezpieczeństwo, że rywal mu ucieknie, albo go minie.

2. Pressing jak uważasz, to zależy też od umiejętności Twojego obrońcy np. jak ma wysoki odbiór i nie fauluje zbyt często to daj mu agresywny. Ścisłe krycie spowoduje że Twój kryjący obrońca zbliży się do rywala na 1-2 m. Zwykłe krycie to 3-5 m.

3. Ja uzależniam od umiejętności.

Pozdrawiam

Użytkownik uznał post za pomocny

chmieluk Partyzant

0
24.02.2009 12:10    #2
ok wszytko jasne

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.02.2009 o godz. 12:13

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution