Sprawa zwiazana z edytorem(ustawienie reputacji ligi itp.)

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.03.2009, 17:57    Pytanie
Mam pytanie odnosnie edytora. Jak wiadomo, na ostatnim update'cie Rewolucji, ludzie zajmujacy sie tworzeniem uaktualnienia bazy danych podjeli próbę usuniecia bledu(?) masowej emigracji zawodnikow z polskiej ligi do ligi czeskiej, slowackiej, bulgarskiej itp.
Udało im sie to mniej wiecej w 100%, ale niestety powstał drugi błąd(?), a mianowicie przykładowo obejmujac Legie, Wisłe, badz Lecha(6500 reputacji klubu dla kazdej z tych druzyn) wchodzac do zakladki "szukaj" na liscie potencjalnych nabytkow do mojej druzyny znajduja sie tacy zawodnicy jak I.Jeleń, D.Costa(rewelacyjny nastolatek z Brazyli) i inni zawodnicy, ktorzy kosztuja powyzej 10 mil. lub nawet dochodza ceny wyjsciowe powyzej 20 mil w zlotowkach.

Moje pytanie jest nastepujace, czy jest możliwość skonfigurowania tak bazy danych(uaktualnienia Rewolucji) w edytorze dolaczączonym do gry, iz przy rozpoczeciu gry wiecej niz polowa ligi polskiej nie bedzie na celowniku druzyn czeskich, slowackich, bulgarskich, austriackich, ale tez przy tym beda realistyczne potencjalne nabytki, zebym nie mial od poczatku gry w Legii po odrzuceniu nierealistycznych transferow I.Jelenia na liscie i np. innych swietnych zawodnikow, ktorzy nawet nie spojrza w strone polskiej ligi????

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.03.2009, 17:59

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
15.03.2009 17:59    #1
tak zmienić reputację ligi:

http://www.cmrev(...)igi.html

0
15.03.2009 18:01    #2
[quote=Arek96]tak zmienić reputację ligi:

http://www.cmrev(...)igi.html[/quote]

Ale to nie tylko to, poniewaz probowalem bawic sie edytorem i zminialem reputacje ligi i dalej widnieli mi ci zawodnicy, a nwet jak ich nie mialem, to za chwile polowa ligi byla w Czechach.

Dochodza tam jeszcze takie czynniki jak "Economic Factor", reputacja kraju(nie ligi), standard ligi.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.03.2009 o godz. 18:13

Kash Przodownik pracy

0
15.03.2009 18:03    #3
To może spróbuj w drugą stronę i obniż reputację Czechom itd. ?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
15.03.2009 18:07    #4
moze po prostu kluby maj ą za wysoką reputację? ;]

0
15.03.2009 18:18    #5
[quote=Kash]To może spróbuj w drugą stronę i obniż reputację Czechom itd. ?[/quote]

No wlasnie nie chce tego robic.

[quote=Arek96]moze po prostu kluby maj ą za wysoką reputację? ;][/quote]

Ale tak jak napisalem dochodza do tego jeszcze czynniki "League Standard"(Standard Ligi), "Economic Factor", Reputacja Kraju(nie ligi).

Przy reputacji rozgrywek(ligi) jest jeszcze "Competition Level", ale jest on na zero, moze ktos wie do czego on sie odnosi???

0
15.03.2009 20:22    #6
Podbijam temat. Czy wie ktos na jaka wartosc ustawic te wszystkie czynniki, ktore wymienilem, zeby pilkarze masowo nie wyjezdzali do Czech, Austrii itp., a takze zeby od poczatku na liscie transferowej miec zawodnikow, ktorzy w realnej pilce przyszliby do ligi polskiej(adekwatnie do zespolu), a nie ze mam na liscie I.Jelenia itd. i jest on zainteresowany przyjsciem do mnie(update Rewolucji)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
15.03.2009 22:01    #7
Na 9.3. oimw sytuacja odnośnie wspomnianego błędu nieco się poprawiła [kluby prowadzone przez komputer zaczynają kupywac stranieri , a do wspomnianych krajów rzadziej wyjeżdzają]

BTW: Kilka tygodni temu na CMF obserwowałem dyskusję i próby wyeliminowania błędu przez niektórych użytkowników jednak nie osiągnięto zadowalających rezultatów [aż do momentu ustawienia absurdalnych reputacji ;] ] wyszła hipoteza, że jest to efekt ustawień w kodzie gry i najprawdopodobniej "edytorem" nie da rady odnaleźc "złotego środka"

czytałem również, że SI zostało poinformowane o tym i kto wie moze w przyszłym roku wszystko będzie w normie [w sumie to co roku są takie nadzieje ;-)]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution