Pytania początkującego

flexior Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.08.2012, 17:36    Pytanie
Witam
jestem amatorem w tej grze i mam kilka pytań odnośnie rozgrywki.

Kiedy ustawia się ścisłe krycie, a kiedy wysoki pressing? Bo zagranie słabszą nogą to chyba na każdego napastnika, skrzydłowych i ofensywnych pomocników.

Gdzie ustawia się indywidualne krycie?

Lepiej jest na początku kariery od razu ustawić nową taktyke, czy skorzystać z tej podstawowej?

Czy umowy sponsorskie my podpisujemy czy zarząd? Jak my to jak można znaleźć sponsorów?

Czy możemy ustalic ceny biletów?

Warto zaufać sztabowki szkoleniowemu i słuchać ich wskazówek dotyczących zawodników??

Gram w 3 lidze polskiej klubem Lechia Zielona Góra. Tak jak było opisane w jednym z poradników rozgrywam mecze sparingowe z pierwszoligowcami, za które mecze otrzymuję po 1-5 tys. zł. Jednak zawsze przegrywam po 5/7-0 i tym psuję morale zawodników.
Warto tak psuć to morale?

I na koniec powiem Wam co mnie dziwi. Dziwią mnie wypłaty w 3 ligowcach w Polsce, gdzie podstawowy zawodnik zarabia miesięcznie ok 600 zł, co dla mnie jest śmiesznym błędem w grze, bądź w dodatku.

Lypton Partyzant

0
17.08.2012 17:49    #1
[quote="flexior"]
Warto tak psuć to morale?
[/quote]
Absolutnie nie warto. Wysokie morale to jakiś 50% sukcesu.

Sponsorów szuka zarząd, z reguły zmieniają się na lepszych wraz ze wzrostem reputacji klubu. Na ceny biletów też nie mamy wpływu. Krycie 1 na 1 ustawiasz w poleceniach indywidualnych zawodnika. Taktykę powinieneś ustawić tak, aby uwydatnić zalety zespołu i przykryć jego wady, albo zrobić odwrotnie z zespołem przeciwnika (przykryć jego zalety i uwydatnić wady). Ścisłe krycie, jak na mój rozum, to ustawia się na dobrych technicznie, ale wolnych zawodników, a pressing odwrotnie. Sztabu warto się słuchać, ale pod warunkiem, że to sztab klasy światowej, z atrybutami powyżej 15.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.08.2012 o godz. 17:55

Użytkownik uznał post za pomocny

repus Młody aktywista

0
17.08.2012 18:32    #2
Zagrania słabszą nogą są zależne , załóżmy że mamy skrzydłowego grającego na pozycji OPP (ofensywny pomocnik prawy ) z lepszą nogą prawą , ustawiając mu zagrania "słabszą nogą " zmusimy go do zejścia do środka , a jak ma słabe wykończenie , opanowanie i inne atrybuty dla schodzącego napastnika zrobimy z niego boiskowego cieniasa .

Co do indywidualnego krycia to wprost trzeba je ustawić (ważne by zawodnik kryjący miał duży atrybut koncentracji ) , można wiele dzięki temu zyskać (jeśli będziesz miał do krycia PP i PL to daj krycie skrzydłowym a nie obrońcom , by ci skrzydłowi wracali się do obrony )

Pressing ustawiaj w szczególności na Srodkowych pomocnków oraz defensywnych pomocników .

Co do porad od sztabu to czasami są one trafne , a czasami całkowicie mogą popsuć nam taktykę lub zawodnika (np.nauczyć go jakiegoś durnego zagrania ) , więc zawsze patrz co akceptujesz a co nie .

To chyba wszystko ode mnie , a tak to potwierdzam to co powiedział kolega powyżej

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 17.08.2012 o godz. 18:33

Użytkownik uznał post za pomocny

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

flexior Partyzant

0
17.08.2012 18:35    #3
A w tych słabszych drużynach, gdzie sztab szkoleniowy ma taką klasę, że zadowala ich wypłata do 1tys zł, jak postępować z ich wskazówkami?

Można w tej grze wybrać poziom trudności?

repus Młody aktywista

0
17.08.2012 19:32    #4
Trzeba po prostu ocenić czy jest dobrą wskazówką czy nie ... Nie można wybrać poziomu trudności
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

flexior Partyzant

0
18.08.2012 00:39    #5
Pamiętam kiedyś był na tej stronie wielki tutorial i test, w którym ustalało się skład drużyny i ten test można było robić co miesiąc.
Gdzie teraz znalazłbym ten tutorial i test?
Chyba bardzo by mi się przydał na start.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.