Problem ze steamem - gra się nie uruchamia

 Juve26 Partyzant

Postów: 97
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 06.06.2011
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

0

06.06.2018, 18:30    Pytanie
Witam, mam na steamie "Fotball manager" 2011, dawno z niego nie korzystałem. Klikam w zakładkę "GRAJ" na moment pojawia się okienko "przygotowanie do uruchomienia" gry i niestety znika. Tak samo dzieje się kiedy klikam w ikonę na pulpicie. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, Kamil

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.06.2018, 18:32

 Ceyvol Premier Rewolucji

Postów: 2996
Grupa: Administrator
Dołączył: 18.10.2008
Skąd: Łódź
Poziom ostrzeżeń: 0

0

06.06.2018 22:36    #1
Na początek po takim "uruchomieniu" otwórz menedżera zadań i sprawdź, czy w procesach masz fm.exe.
"To jest gad bardziej śliski niż niejeden wąż! Jak będzie w moim wieku to zostanie znanym politykiem."

 Juve26 Partyzant

Postów: 97
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 06.06.2011
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

0

06.06.2018 23:09    #2
No nie ma fm.exe. Ja w ogóle mam komp po formacie i nie mam ma dysku danych żadnych związanych z fm ale wydawało mi się, że stream sam instaluję grę i pobiera ją z serwera światowego. W sensie, że grałem ze streama i mógłbym za streama zainstalować. Nie da się tak? Wybaczcie, że o to pytam ale w ogóle się na tym nie znam. Wydawało mi się, że jak coś już będzie na stream to na zawsze.

 Juve26 Partyzant

Postów: 97
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 06.06.2011
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

0

07.06.2018 01:51    #3
Nic już nie wiem...Wykupiłem za 40 zeta nowego Fotball managera, robiłem wszystko z instrukcjami, starego skasowałem, nowy zainstalował się ze Steama i jest to samo czyli pojawia się okienko i znika. Mam wprawdzie netbooka ale on spełnia minimalne wymagania. Przecież gra powinna się włączyć a się nie włącza...Co chodzi....

 Juve26 Partyzant

Postów: 97
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 06.06.2011
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

0

07.06.2018 03:18    #4
Dodam jeszcze, że kiedy biorę w opcjach "pliki lokalne" i przeglądaj pliki lokalne, klikam na plik "fm" to wyskakuje komunikat " d3dx9_41.dll." Nie wiem co to za znak, gra jest nowa.

 Juve26 Partyzant

Postów: 97
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 06.06.2011
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

0

07.06.2018 06:07    #5
Choć podejrzewam, że to wszystko przez słabą kartę : intel graphics media accelerator 3600. Ale chociaż włączać powinno.

 Juve26 Partyzant

Postów: 97
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 06.06.2011
Skąd: Poznań
Poziom ostrzeżeń: 0

0

07.06.2018 09:17    #6
Teraz jeszcze jakiś error dochodz i brak pliku...ręcę opadają.

 lucjanos Partyzant

Postów: 78
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 23.10.2013
Skąd: Grudziądz
Poziom ostrzeżeń: 0

0

08.06.2018 10:43    #7

"Juve26" napisał:

Dodam jeszcze, że kiedy biorę w opcjach "pliki lokalne" i przeglądaj pliki lokalne, klikam na plik "fm" to wyskakuje komunikat " d3dx9_41.dll." Nie wiem co to za znak, gra jest nowa.


Przeinstaluj pakiet directx. Znajdziesz go praktycznie z każdą grą, albo wygoogluj sobie. Kłopot z plikiem d3dx9 świadczy właśnie o braku lub błędzie directx.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

Najnowsze posty

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2018 by FM Revolution