problem z napastnikami pilne

sportowiecccc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.12.2008, 21:10    Pytanie
za skarby swiata niewiem jak mam ustawic opcje napastnika i druzyny zeby napastnik robil to co do niego nalezy czyli strzelal bramki bo u mnie pomocnicy i obroncy strzelaja wiecej niz bojan hanry i eto chociaz ten jako tako jeszcze strzela co z tym fantem zrobic? pomocy

_Miłosz_W_ Partyzant

0
01.12.2008 21:14    #1
Spróbuj grać bardziej na swoich napastników. Jeżeli nie mają fantastycznych warunków fizycznych [a nie mają] więc nie powinieneś forsować dośrodkowań, tylko grę kombinacyjną. Do tego też dużo piłek prostopadłych, aby wykorzystać ich szybkość.

Spróbuj dać im w poleceniach bardziej ofensywną postawę lub trochę więcej swobody. Ale z nią nie przesadzaj.

Musisz pokombinować z poleceniami indywidualnymi bo to po pierwsze sekret każdego menedżera, a po drugie jest większa satysfakcja jeżeli sam naprawisz problem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.12.2008 o godz. 21:16

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
01.12.2008 21:15    #2
Najważniejsze jest żeby drużyna wygrywała, nie ważne kto strzela czy to pomocnik, czy to napastnik. Może w Twojej taktyce jest ustawione tak, żeby napastnicy odwracali uwagę obrońców, tak, by wchodzący pomocnicy mogli strzelać? Zastanów się czy warto zmieniać taktykę.

Oczywiście zawsze możesz ustawić napastnikom w ustawieniach taktycznych, żeby więcej strzelali na bramkę przeciwnika. Zaaplikuj im także trening strzelecki. Aczkolwiek wątpię, by tacy gracze jak Eto'o czy Henry go potrzebowali.

jaruone Młody aktywista

0
01.12.2008 21:27    #3
zależy od meczu - u mnie napastnicy (a właściwie napastnik) strzela mało, ale czasem ma "dzień konia" i walnie hat-tricka - w dzisiejszym footballu gdy drużyna atakuje to atakują niemal wszyscy, podobnie jest z bronieniem.
Moim zdaniem to jest realizm - w dawniejszych edycjach Fm ciężej było by pomocnik coś walnął.
U mnie napastnicy są średniej klasy, więc od nich wiele nie wymagam, aczkolwiek rozumiem że wolałbyś żeby królem strzelców został jeden z tych kozaków z Barcy :) więc tak jak koledzy już Ci radzili - prostopadła piłka od PŚ, skrzydłowi rajdy i wrzutki, dać napadziorom trochę swobody, a z czasem powinni coś strzelić - choć nie powiem może się zdarzyć że środkowy pomocnik będzie im "kradł" piłki - no ale wynik się liczy :P

ps. a ile tych meczów rozegrałeś?? bo może słabo są zgrani (jakkolwiek by to głupio nie brzmiało - no ale jak przychodzi nowy trener to drużyna choćby grała od lat w tym samym składzie trochę czasu potrzebuje)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.12.2008 o godz. 21:29

fogtrin Partyzant

0
01.12.2008 21:29    #4
jeżeli napastnicy są odizolowani od reszty zespołu, to spróbuj jednego trochę cofnąć, lub wysunąć troche jednego z pomocników (cały czas mówię o nastawieniu)
podobnie możesz popróbować z rajdami (wyłączyć napastnikowi łącznikowi, włączyć jednemu z pomocników)

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.12.2008 21:32    #5
[quote]prostopadła piłka od PŚ[/quote]

Skąd wiesz, że on gra taktyką z P Ś?

[quote]jeżeli sam naprawisz problem[/quote]

Problemu nie ma. Strzelanie bramek przez napastników nie jest złe. Ważne, że wygrywasz.

Swoją droga, jeśli grasz taktyką typową dla Barcelony w realnym świecie, to zapomniałeś wśród napastników wymienić Messiego. Spróbuj ustawić tak, żeby on na prawym skrzydle oraz Henry na lewym schodzili do środka, zaś Eto'o bądź Bojan dobrze ustawiali się na zaabsorbowanych przez w/w obrońców.

nyczu Partyzant

0
01.12.2008 22:44    #6
Jak na moje masz kijowych napastników.
Zrób im trening strzelecki i ofensywny dość intensywny.
A w meczu ustaw by oddawali często strzały.Może coś pomoże.

Kasmilus Młody aktywista

0
01.12.2008 23:40    #7
Bojan, Eto, Henry to kijowi napastnicy ? xD

[quote=Yodarj]
...Swoją droga, jeśli grasz taktyką typową dla Barcelony w realnym świecie, to zapomniałeś wśród napastników wymienić Messiego...[/quote]

Skąd wiesz że on ma w składzie Messiego ? ;p

Ważne żeby osiągać dobre wyniki, wszystko jedno czy gole strzela napastnik czy bramkarz. Ja gdy mam szybkich napastników to gram tak, że napastnika (u mnie Torres nie wiem kto u ciebie najszybszy) ustawiam jako odgrywającego, zaznaczam, że podania do odgrywającego mają być na dobieg i pomocnikom podania prostopadłe na często.

sportowiecccc Partyzant

0
02.12.2008 08:48    #8

[quote=Yodarj][quote]prostopadła piłka od PŚ[/quote]

Skąd wiesz, że on gra taktyką z P Ś?

[quote]jeżeli sam naprawisz problem[/quote]

Problemu nie ma. Strzelanie bramek przez napastników nie jest złe. Ważne, że wygrywasz.

Swoją droga, jeśli grasz taktyką typową dla Barcelony w realnym świecie, to zapomniałeś wśród napastników wymienić Messiego. Spróbuj ustawić tak, żeby on na prawym skrzydle oraz Henry na lewym schodzili do środka, zaś Eto'o bądź Bojan dobrze ustawiali się na zaabsorbowanych przez w/w obrońców.[/quote]

przeciez niema takiej opcji zeby ustawic im czyli messiemu itd ustawic opcje zeby schodzili do srodka

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution