Pozwolenie na pracę po kupnie, a niezadowolenie piłkarza

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.07.2007, 21:19    Pytanie
Dawno punkcików nie rozdawałem xD Mam taką oto sprawę:
Gram w Anglii i zakupiłem Albańczyka Hamdi Salihi. Niestety nie otrzymał on pozwolenia na pracę w Anglii, więc chciałem go wypożyczyć. Moje klub filialne to 2 angielskie, 1 polski i 1 francuski. Wypożyczyłem go w pierwszym sezonie do Odry, gdy wrócił chciałem spowrotem go tam wysłać. Nie zgodził się, więc chciałem go wysłać do Brest (Francja) także się nie zgodził. Do angielskich klubów też nie chciał zostać wypożyczony nie chciał zostać.A więc pozostał w klubie. Nie mógł, więc nie grał, ale ostatnio ma do mnie pretensje, że nie wystawiam go do składu. Ja bym chciał, ale w żadnym spotkaniu nie mogę. Teraz on chce odejść z powodu braku gry w pierwszym składzie. Da się coś zrobić aby grał?

tinpex Partyzant

0
05.07.2007 21:31    #1
Niestety możesz jedynie znaleźć lepszy klub filialny w którym otrzyma obywatelstwo. Inaczej nie będzie mógł zagrać...

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
05.07.2007 21:40    #2
Jak będziesz miał lepszą filie to moze tam przejść, ale moze sprzedaj go z jakąś korzystną klauzulą odkupu i wtedy ściągniesz go z powrotem, jak będze mógł dostać pozowolenie o prace :D

Użytkownik uznał post za pomocny

Yodassss Młody aktywista

0
05.07.2007 21:40    #3
Heh, nie tylko ja chce sprowadzić Salihiego ;]

Z tym pozwoleniem na pracę dziwna sprawa. Pewniakiem jest, że dostaniesz obywatelstwo jeśli zawodnik grał w około 20 spotkaniach pierwszej reprezentacji. Reszta to nie wiem ... 70 miejsce kraju mało ważne, bo Peru ma 55, a i tak nie mogę sprowadzać stamtąd graczy. No i Rumuńcy i Bułgarzy nie potrzebują pozwolenia na pracę.

Co do zawodnika - albo go sprzedaj albo spróbuj, jak mówi tinpex, znaleźć lepszy klub filialny (najlepiej z Belgii). Pozdrawiam ;]

0
05.07.2007 21:47    #4
On ma już 24 lata, za 3 lata to będzie cienko. Już dość stary, chyba zrobię jak Bartek mówi, z klauzulą odkupu.
@Yodassss (mam nadzieje ze wystarczająco 's' xD)
A jesteś pewien, że po 20 meczach w reprezie będzie miał pozwolenie?? Bo ma już 13.

Tenorio Młody aktywista

0
05.07.2007 21:50    #5
Aby zawodnik otrzymał pozwolenie na pracę, nawet przy przedłużaniu kontraktu, jeśli jest spoza UE musi rozegrać 75% meczy swojej reprezentacji w ciągu ostatniego roku

Tenorio Młody aktywista

0
05.07.2007 22:05    #6
*my bad, nie w ciągu roku tylko ciągu dwóch ostatnich lat, tak jest na pewno.

Ostatnio było tak z Andersonem, którego kupił Manchester i teoretycznie nie miał szans dostać pozwolenia na pracę w Anglii, ale ManU zatrudnia do takich spraw najlepszych (czyt. najdroższych) prawników, czego my w FMie zrobić nie możemy i w realu taki Anderson będzie grał w Anglii, a w FMie by sobie nie pograł ;]

Yodassss Młody aktywista

0
05.07.2007 22:07    #7
Tenorio - nie kopiuj FAQ :P Bo to imo bzdura. W ciągu ostatnich dwóch lat reprezentacja Egiptu grała 10 spotkań. Jeden z ich zawodników wystąpił w 9 i nie mógł dostać pozwolenia na pracę. Zaś innym razem sprowadziłem Kazacha, który dostał pozwolenie po rozegraniu 23 spotkań w reprezentacji.

Karpin - nie śmiej się z nicka :P Normalnie chciałem być Yoda albo Yodas, ale oba były zajęte, więc się wkurzyłem i dałem cztery "s" :P Jakby mi ktoś zmienił tego nicka, bym się nie obraził, no aaale :P

Tenorio Młody aktywista

0
05.07.2007 22:11    #8
Yodassss - nawet nie czytałem FAQ, napisałem tak jak wiedziałem jak jest w rzeczywistości, ale FM jak wiadomo rządzi się swoimi prawami, więc tak samo wcale być nie musi

0
05.07.2007 22:14    #9
No nie ładnie. Faq się nie czytało ;>

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.