Pomoc w wyborze rozmiaru bazy danych

nomad89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2016, 21:14    Pytanie
Witam serdecznie jako że jestem tutaj nowy.

W FM'a gram od ładnych paru lat, jednak dopiero teraz postanowiłem napisać a w zasadzie poradzić sie Was, co do rozmiaru Bazy danych jaką wybieramy na początku gry.

Od zawsze wybierałem takie ustawienia: rozmiar bazy - duża + ze wszystkich kontynentów pozycja aktualni reprezentanci, co łącznie daje ok. 35 000 piłkarzy z tego co pamiętam.

Nie wiem czy nie jest to za mało, ponieważ gdy próbowałem znaleźć kilka talentów, np E. Horvath (GK), który gra bodajże w USA lub jakikolwiek talent polecany na różnych stronach o FM'ie to ich po prostu nie ma.

Czy ktoś może pomóc??

Z góry dziekuje :)

robal15 Młody aktywista

0
26.11.2016 21:17    #1
100k to optymalna ilość graczy.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

PavS Partyzant

0
27.11.2016 08:38    #2
Ciężko napisać o optymalnej ilości graczy skoro nie znamy specyfikacji Twojego kompa. Wiadomo, ze im więcej grywalnych lig tym rozgrywka ciekawsza, ale z drugiej strony nie każdy sprzęt to udźwignie. 100k, o których pisze Robal, to dosyć sporo i będziesz się męczył czekaniem o ile nie masz sprzętu przynajmniej średniej klasy.

Tysqie24 Partyzant

0
27.11.2016 09:44    #3
Ja osobiscie wybieram wszystkie ligi europejskie , te najlepsze tj. wloska , hiszpanska , angielska , niemiecka "polska - najlepsza tak wiem :D ' ... jako grywalne , reszte jako poglad i tam wedlug uznania daje aktualnych ligowcow . Okolo 70k pilkarzy mialem na starcie i mialem 4 gwiazdki . U dziewczyny na laptopie swego czasu , juz 3 grywalne ligi i duza baza danych powodowala "1 gwiazdke " ... takze wszystko zalezy od specyfikacji Twojego sprzetu

wilus3 Partyzant

0
27.11.2016 11:39    #4
Wczoraj dopiero zakupiłem 17. Kumpel, jako że miał już obycie z najnowszą częścią pokazał mi zmiany w wyborze bazy danych. W ustawianiach zaawansowanych wybierało się, powiedzmy 3 kontynenty (ja wybrałem Europę, Afrykę i Amerykę Południową) mam mniej więcej 110k zawodników i jest spoko.

nomad89 Partyzant

0
27.11.2016 15:36    #5
Powiedzcie mi w takim razie, bo nie wiem czy dobrze to zrozumiałem. Czy ja wybieram ilość w graczy również w okienku gdzie wybiera się grywalne ligi?

nomad89 Partyzant

0
27.11.2016 15:55    #6
Mam tu na myśli to jak ustawić te optymalne 100k?
Czy poprzez dodawanie grywalnych lig, czy bawienie się w "niestandardową" bazę danych i tam wybieranie kontynentów i zaznaczanie odpowiednich rzeczy.

Proszę o info :)

wiecu Partyzant

0
27.11.2016 17:26    #7
ja wybieram ok. 10 największych lig europejskich, i w niestandardowym dodaje reprezentantów i piłkarzy z największych klubów ze wszystkich kontynentów, wtedy się gra płynnie i przyjemnie

karo Partyzant

0
27.11.2016 18:07    #8
Bez spadku wydajności możesz wczytać wszystkie najwyższe ligi europejskie, plus USA, brazylijską, argentynską i chińską na pogląd. Będziesz miał symulacje rozgrywek z tabelami, walką o mistrzostwo i przy tym spory realizm, musisz tylko te ligi zapełnić piłkarzami. Ilość piłkarzy to w zależności od wydajności sprzętu, ale standard to baza danych duża i w niestandardowych ustawieniach wszystkie kontynenty z aktualnymi reprezentantami krajów. Jak interesuje cię prowadzenie kadry to wszyscy piłkarze z obywatelstwem prowadzonego kraju. Jeszcze można wczytać wszystkich piłkarzy z reputacją kontynentalną i największych klubów.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.11.2016 o godz. 18:10

nomad89 Partyzant

0
28.11.2016 20:26    #9
Karo a powiedz mi, bo zrobiłem tak:

w ekranie wyboru lig dałem większość z tych znanych, typu Anglia, Hiszpania, Francja, Niemcy itd. + USA, Argentyna, Brazylia i Chiny i TO WSZYSTKO na "TYLKO PODGLĄD".

W bazie danych dałem niestandardowa - duża + wszystkie kontynenty z:
- aktualnymi reprezentantami
- zawodnikami o reputacji kontynentalnej
- zawodnikami z najlepszych klubów.

Suma summarum baza danych ma 54 910 piłkarzy a gwiazdek jest 2,5, więc mało co mnie dziwi bo mam dosyć mocny sprzęt.

Czy coś robie źle?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution