Podgląd czy grywalne???

armbi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.12.2008, 14:30    Pytanie
Witam mam pytanie. Jak gracie: ustawiacie inne ligi na podgląd tylko czy ustawiacie grywalne liegi? Bo ja od zawsze ustawiam tylko grywalna tą, w której gram, a inne jako podgląd + plik retain z DDT generator. Zauważyłem w poprzednich wersjach FM'a, że grając inne ligi grywalne, jest większa aktywność transferowa klubów z tych lig względem mojego klubu czy mojej ligi. Jak wy to widzicie? Czy jest w ogóle taka zależność?

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.12.2008 14:33    #1
Faktycznie, jest większy ruch, bo po prostu ligi grywalne są jakby "żywe". Ja biorę zawsze ligi grywalne.

Również zauważyłem, że biorąc ligę na podglądzie, drużyny nie mają rezerw i U-18/19/20. Jest tylko jedna główna drużyna i tam wszyscy zawodnicy są. Jest to niewygodne, bo nie można łatwo ustalić, którzy gracze są na wylocie i można ich łatwo kupić. Dodatkowo ligi na podglądzie bez włączonych wszystkich zawodników, to gwarancja dużej ilości szaraków ;)

Dlatego biorę wszystkich zawodników z wielu krajów około 23 lig z kilkunastu krajów i wszystkie grywalne ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.12.2008 o godz. 14:41

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
24.12.2008 14:36    #2
Jak grasz w Anglii i bierzesz Ligę PL podgląd to masz malutko zawodników i same szaraki. Choćby w Legii jest tylko Mucha, Borysiuk i jeszcze ze dwóch bodajże...Nie mówiąc o niższych ligach. Wtedy oni mniej transferów robią z tego co zauważyłem. Ja brałem ze kilka silnych krajów z Euro + BRA i ARG. Wychodziło około 30 lig. Wszystkie grywalne.

armbi Partyzant

0
24.12.2008 14:45    #3
Cholera!!! To jak wam to chodzi??? A jaka bazę danych dajecie?

Bo ja zazwyczaj tak:

1. Robię reatin'a czyli zostawiam wszystkich zawodników z czołowych klubów państwa świata + huge database + 4 ligi na podglądzie (czyli polskie dwie grywalne, hiszpańska, włoska i angielska podgląd) i powiem wam że komp mi ledwo to miele :)

A mój komp tp : Core 2 Duo E6550 2,2 Ghz, 2 GB RAMu, GForce 660 GT więc chyba nie jest źle! A naprawdę płynność nie ejst duż. To pewnie przez ten "retain", ale boję się ze na grywalnych ligach w ogóle bedzie mulił. Ale z drugiej strony juz kolejny raz na forach czytam, że ludzie mają czasem po kilkanaście lig grywalnych ustawionych.

Wicie mio nie chodzi o "szaraków" w pozostawionych ligach, bo to sobie reatinem załatwiam i mam elegancko piłkarzy z czołowych lig nawet w lidze marokańskiej, której w ogóle nie mam nawet na podglądzie. Ale chodzi mi o ten RUCH TRANSFEROWY.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
24.12.2008 14:48    #4
Ja mam dane kompa wpisane w profil. A bazę w 08 dąłem dużą a na laptopie, u brata, jak gram to też dużą. Jak bierzesz grywalną no to wiadomo że jest jakby w pewnym sensie bardziej "rozbudowana"

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.12.2008 15:03    #5
Ja mam komputer mniej więcej do Twojego podobny, z tym, że karta graficzna nieco lepsza.

W aktualnej karierze mam wybranych wszystkich piłkarzy z dokładnie 40 państw (mam nawet zapisane z jakich ;)) oraz 23 ligi z 17 państw. Do tego duża baza danych. I wszystko ładnie chodzi ;)

Może ten plik retain bardzo spowalnia grę? Albo ogromna baza danych?

A ruch transferowy, to jak już mówiłem - grywalne ligi są bardziej żywe ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.12.2008 o godz. 15:04

armbi Partyzant

0
24.12.2008 15:34    #6
A te 23 ligi z 17 państw masz grywalne? Ile Ci sie to wczytuje? Ja przed chwilą spróbowałem 2 polskie, włoska, hiszpańska i angielska grywalne na ogromnej bazie i długo sie wczytuje i niezbyt płynnie chodzi! Kurde mi to najbardziej idzie właśnie o ten ruch transferowy...

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
24.12.2008 15:41    #7
po ściagnięciu tego ruch transferowy jest duży nawet w krajach z ligami niegrywalnymi np Litwa czy Albania

pliczek działa również pod FM-em 09
nie zauważyłem spadku płynnosci rozgrywki

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.12.2008 o godz. 15:42

armbi Partyzant

0
24.12.2008 15:45    #8
Głosik niekoniecznie. Ja sam sobie zrobiłem plik retain DDT i tylko tyle, że mam dużo piłkarzy w bazie, nawet z Afganistanu czy Kambodży. Fakt ogólnie ruch sie zwiększa, ale chodzi mi o zwiększony ruch transferowy bezpośrednio do mojej grywalnej ligi.

Po drugie dałeś plik z FM 2007, a samemu można sobie zrobić aktualny (aktualne kluby w ligach)

http://www.ddtgenerator.co.uk/
tutaj sobie ustawiacie z jakich klubów cz nawet całych lig chcecie piłakrzy zostawić.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
24.12.2008 15:48    #9
Off Topic: Przyznam, że nie wiedziałem o istnieniu tej strony
wielkie dzięki za link :) przyda się

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution