Plik Fake

Kanius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.11.2008, 14:42    Pytanie
Witam zmieniłem tzw plik fake bo w Niemczech była liczba 1 i nie było reprezentacji, a zmieniłem Go na 0, wchodzę w grę wybieram nową a tam ciągle "szaraki" wiecie jak to zmienić?

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.11.2008 16:30    #20
Jak zmieniłes na "0", to poczekaj na termin meczy narodowych, i powinni zostac powołani prawdziwi zawodnicy.

err - nie masz racji. Plik Fake jest po to, żeby gracz mógł go zmienić, i nie jest to żadne piractwo. Tak samo jest w PESie. Po to jest edytro, żeby gracz mógł zmienic sobie nazwy drużyn i zawodników, na ktore nie ma licencji.

err Partyzant

0
26.11.2008 16:39    #21
Oczywiście :) By gracz mógł korzystać z czegoś za co nie zapłacił producent :)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.11.2008 17:08    #22
Gdyby to było niezgodne z prawem, żadna strona by tego nie pozwoliła rozpowszechniac. Nie wiem co za to odpowiada bo na prawie sie nie znam, ale gdyby faktycznie było tak jak mówisz oficjalne strony [takie jak ta] nie publikowała by takich materiałów.

err Partyzant

0
26.11.2008 17:23    #23
[quote=Głosik]Gdyby to było niezgodne z prawem, żadna strona by tego nie pozwoliła rozpowszechniac. Nie wiem co za to odpowiada bo na prawie sie nie znam, ale gdyby faktycznie było tak jak mówisz oficjalne strony [takie jak ta] nie publikowała by takich materiałów.
[/quote]

Powaliła mnie błyskotliwość Twego argumentu :)

Kasmilus Młody aktywista

0
26.11.2008 17:41    #24
"Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego."

Czyli jeśli dobrze rozumiem mogę sobie zmienić ten plik fake i nie złamie wtedy prawa

err Partyzant

0
26.11.2008 17:58    #25
Nazwiska piłkarzy, a nie plik fake jest w tym momencie utworem. Bez zgody federacji nie możesz używać ich nazwisk. Tyle teorii.

Jeśli chodzi o praktykę, owszem - w domu i nie publikując zmian możesz robić z tym co zechcesz, bo kupując grę nabyłeś prawa do korzystania z także tego pliku. SI dołącza edytor, więc możesz także edytować dane ale nie możesz publikować czegoś do czego nie masz praw autorskich, bądź nie masz wykupionej licencji. Tak więc, nie możesz wstawić nazwisk reprezentantów Niemiec jako reprezentacji Niemiec i przesyłać takowy plik kolegom.

Tyle odnośnie samej ustawy, a to co każdy sobie z tym robi to już inna sprawa.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.11.2008 18:03    #26
[quote2=err][quote=Głosik]Gdyby to było niezgodne z prawem, żadna strona by tego nie pozwoliła rozpowszechniac. Nie wiem co za to odpowiada bo na prawie sie nie znam, ale gdyby faktycznie było tak jak mówisz oficjalne strony [takie jak ta] nie publikowała by takich materiałów.
[/quote]

Powaliła mnie błyskotliwość Twego argumentu :)
[/quote2]
to nie do końca miał byc argument ;)

butman Partyzant

0
26.11.2008 20:37    #27

[quote=err]Nazwiska piłkarzy, a nie plik fake jest w tym momencie utworem. Bez zgody federacji nie możesz używać ich nazwisk. Tyle teorii.

Jeśli chodzi o praktykę, owszem - w domu i nie publikując zmian możesz robić z tym co zechcesz, bo kupując grę nabyłeś prawa do korzystania z także tego pliku. SI dołącza edytor, więc możesz także edytować dane ale nie możesz publikować czegoś do czego nie masz praw autorskich, bądź nie masz wykupionej licencji. Tak więc, nie możesz wstawić nazwisk reprezentantów Niemiec jako reprezentacji Niemiec i przesyłać takowy plik kolegom.

Tyle odnośnie samej ustawy, a to co każdy sobie z tym robi to już inna sprawa.[/quote]

A co, jeżeli rozegrałem 15 sezonów, i powoływani piłkarze są już wygenerowani?

Kanius Partyzant

0
26.11.2008 21:17    #28
Zmieniłem w katalogu updates, powołania już były, nadal są szaraki :/

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.11.2008 21:19    #29
Bez fake nie wygenerują Ci się kolego piłkarze. Ale err bredzisz. Poszukaj informacji dokładniejszych o "prawach autorskich"
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution