Notoryczne błędy obrońców.

Rafcioos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.01.2009, 13:45    Pytanie
Mam następujący problem z obrońcami - podczas obrony, szczególnie podczas kontrataku obserwuje, jak moje OŚki schodzą na boki zakładając pressing na skrzydłowych, zostawiając niejednokrotnie pustą przestrzeń na środku )albo przynajmniej jeden z nich). Szczególnie to groźne, kiedy DPŚ nie zdąrzy wrócić.

I tutaj moje pytanie: które ustawienia indywidualne mogą odpowiadać za takie zachowanie? Obronców mam niegłupich, z ustawianiem sie dobrym. Ustawieni 1 na 1, bez scisłego krycia.

chmieluk Partyzant

0
26.01.2009 13:49    #1
[quote=Rafcioos]Mam następujący problem z obrońcami - podczas obrony, szczególnie podczas kontrataku obserwuje, jak moje OŚki schodzą na boki zakładając pressing na skrzydłowych, zostawiając niejednokrotnie pustą przestrzeń na środku )albo przynajmniej jeden z nich). Szczególnie to groźne, kiedy DPŚ nie zdąrzy wrócić.

I tutaj moje pytanie: które ustawienia indywidualne mogą odpowiadać za takie zachowanie? Obronców mam niegłupich, z ustawianiem sie dobrym. Ustawieni 1 na 1, bez scisłego krycia.[/quote]
Spróbuj zmniejszyć im presing i nastawienie na bardziej defensywne, może to też być powiązane z jednoczesną bardzo szeroką grą zespołu

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.01.2009 o godz. 13:50

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.01.2009 14:06    #2
Spróbuj zrobić coś z bocznymi obrońcami, żeby nie uciekali, tylko stali na swoim miejscu, i próbowali zabierać pilę rywalom

Rafcioos Partyzant

0
26.01.2009 14:35    #3
Sęk w tym, że gram taktyką opierającą się całkowicie na ofensywnych umiejetnosciach moich obrońców bocznych...

chmieluk Partyzant

0
26.01.2009 14:41    #4
Spróbuj zmniejszyć im presing i nastawienie na bardziej defensywne, może to też być powiązane z jednoczesną bardzo szeroką grą zespołu

Użytkownik uznał post za pomocny

Inkwizytor Partyzant

0
26.01.2009 14:49    #5
Środkowi obrońcy mają stać w miejscu i nie latać po boisku, a więc: nastawienie -> ultradefensywne, swoboda taktyczna -> 0 (oba suwaki maksymalnie w lewo). Możesz jeszcze ew. zrzucić pressing jak sugeruje tow. Chmieluk i lekko cofnąć linię obrony, żeby szybkobiegacze nie zdążyli dobiec.
Wnioskuję, że, przynajmniej w tej części boiska, stosuję podobną taktykę jak Ty (dwóch OS'iów i dwóch DPSiów w obronie, O P/Le ofensywne, ścisłe krycie 1-na-1, maksymalna szerokość gry) i u mnie takie ustawienia sprawdzają się doskonale.

Rafcioos Partyzant

0
26.01.2009 15:01    #6
Na 1 DPs, krycie tylko OS 1 na 1, bez scislego;)

A tak z ciekawosci, jak wyglada u Ciebie ofensywa?

Inkwizytor Partyzant

0
26.01.2009 19:04    #7
W ataku rządzi trio OP L / OP R / N. Obaj skrzydłowi mają ustawione rajdy z piłką, lekko podwyższoną swobodę taktyczną i polecenie dośrodkowania z linii pola karnego. Napastnika nastawiam ultraofensywnie, daje mu dużą swobodę, często gra jako "wolny elektron" (sprawdza się nawet na poziomie Konferencji! :)), żadnych rajdów, żadnych strzałów z dystansu. W ataku bezpośrednio wspomaga go OP Ś, który ma podobne ustawienia jak NŚ, ale z częstymi strzałami z dystansu.
Nastawienie bocznych obrońców i skrzydłowych jest uzależnione od ustawień drużynowych, stąd łatwiej mi przejść do defensywy, skutecznie zamurowując bramkę i grając skuteczny antyfutbol z kontry.

Zresztą zobacz sam...

Użytkownik uznał post za pomocny

Rafcioos Partyzant

0
26.01.2009 19:07    #8
Wyglada ciekawie, skorzystam. I mysle ze to rozwiazuje moje klopoty z obrona, faktycznie. 1 DPS, złe indywidualne na OŚkach.

Temat do zamknięcia.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution