Kontuzyjny piłkarz - FM14 14.2.0

RafMad Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.12.2013, 11:13    Pytanie
Mam w składzie piłkarza, który jest "dosyć" podatny na kontuzje.

Czy 'dosyć' oznacza, że na 35 meczów w sezonie może wystąpić w 8, a czego z 3 zejść na noszach?

Piłkarz - Asier Barahona - od sierpnia do marca właśnie odniósł już chyba 10 kontuzję, z czego dwie były długoterminowe (5-7tyg).

Czy to jest wina patcha (rzeczywiście mam w składzie lekki szpital...) czy po prostu trafiłem na wybitną jednostkę? Da sie jakoś zmniejszyć częstotliwość występowania kontuzji?

Willson Partyzant

0
30.12.2013 12:19    #1
Są takie jednostki. Jak w życiu. To tzw. szklani chłopcy.
Są 2 wyjścia.
1.Pozbyć się truchła
2.Zatrudnić więcej/lepszych fizjo i zmienić kopaczowi trening na lekuśki. ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

zolahc Młody aktywista

0
30.12.2013 12:44    #2
zatrudnienie wiekszej liczby fizjoterapeutow i lepszych nic nie da, oni nie od tego sa, taki juz urok fm'a... ;)

Willson Partyzant

0
30.12.2013 14:00    #3
A ja twierdzę, że da. Ba! Jestem przekonany, że to zmienia postac rzeczy bo:
a) gra sama często to sugeruje pod postacią podpowiedzi współpracowników i rozmów z zarządem
b) po zatrudnieniu fizjo odczuwam poprawę w kwestii kontuzji

A jesli to tylko placebo? No cóż, dla mnie działa i to jest najwazniejsze

zolahc Młody aktywista

0
30.12.2013 14:11    #4
ja tam nie wierze w te podpowiedzi, caly czas mi proponuja kogos zatrudnic do sztabu, chociaz gosciu jest slabszy niz ktorykolwiek z moich trenerow, to samo z grajkami ;) zrob sobie maly eksperyment, porownaj na przestrzeni paru sezonow jak bedzie wygladac sytuacja z kontuzjami, gdy masz zatrudnionych mase swietnych fizjoterapeutow a jak gdy masz jedengo chuj*wego :D u mnie nie widac roznicy, caly czas mam jednego z mozliwie maksymalna wartoscia zdolnosci medycznych. poza tym w tych takich krotkich wiadomosciach podczas ladowania gry masz info w stylu 'im wyzsze zdolnosci medyczne ma fizjo, tym precyzyjniej okresli kiedy zawodnik wroci do zdrowia' i jak dla mnie to jest jedyna ich funkcja

Pgoroo Partyzant

0
30.12.2013 14:35    #5
Wydaje mi się że nowa łatka nie jest tu bez winy ja zauważyłem że w 1 tygodniu lipca na starcie zawsze dostaje jakis wredny strzał od gry wlasnie związany z kontuzjami. W poprzednim sezonie wypadł mi na 4 miesiące podstawowy napastnik - gwiazda zespołu. W tym sezonie z 3 zawodników występujących na pozycji OPS wypadło mi 2 - jeden (ważniejszy) na 6 miesięcy, drugi perspektywiczny młodziak na 3 miesiące. Zostałem z przeciętniakiem i do tego bez zmiennika. Dodam że gram Liverpoolem i mam naprawde dobry sztab medyczny. no i w okienku zimowym tez mialem 2 miesiace kontuzji dla podstawowego skrzydlowego.

Ale tak jak powiedziane było wcześniej, twojego szkalnego chłopca to ja bym szybko sprzedał... :)
Két szót ismerek,
Mindig és Soha.
Fradista mindig,
Újpesti Soha!

Willson Partyzant

0
30.12.2013 20:34    #6
Łatki, łatkami. Co któraś się zdarza, że kontuzji wyczynia za wiele lub za często.
Ja jednak fizjo zatrudniam ile tylko mogę, i z kontuzjami problemów nie miewam.

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
31.12.2013 10:39    #7
Drogi Wilsonie! Nie chcę aby wyszło, że jestem Twoim stałym antagonistą... Ale chyba dlatego masz takie problemy z grą i wciąż jesteś z niej niezadowolony, ponieważ nie za bardzo ją rozumiesz... Twoja wypowiedź o fizjoterapeutach jest tego najlepszym przykładem... Fizjoterapeuci nie mają żadnego wpływu na kontuzje odnoszone przez piłkarzy. Wpływ mają głównie naturalne skłonności zawodnika do odnoszenia urazów oraz atrybuty takie jak sprawność i siła.

Pgoroo Partyzant

0
31.12.2013 12:23    #8
A może mi ktoś wyjaśnic w takim razie ostatecznie jaki wpływ na rozgrywke mają zdolności badz ich brak u fizjoterapeutów? Bo jeśli tylko i wyłącznie ocena długości kontuzji to jest to troche bez sensu. skład zawsze i tak ustalam przed meczem wiec widomośc czy gracz bedzie dostępny za 2 czy 3 tygodnie mnie za bardzo nie rusza. jak nie bedzie gotowy na mecz to będe to i tak widział.
Két szót ismerek,
Mindig és Soha.
Fradista mindig,
Újpesti Soha!

zolahc Młody aktywista

0
31.12.2013 12:24    #9
tak jak wczesniej napisalem, to jest prawdopodobnie jedyna ich rola w grze

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution