Gra wywala po 5 min

 adrek365 Partyzant

Postów: 7
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 03.01.2019
Skąd: Nizna
Poziom ostrzeżeń: 0

0

06.01.2019 12:25    #11
mam gtx 960m grafikę, nie miałem z tym problemu nigdy z tym błędem, nie wierze że nie można tego rozwiązac, spróbuje na innym laptopie dzis zainstalowac

 myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Postów: 3000
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 25.11.2012
Skąd: Katowice
Poziom ostrzeżeń: 0

0

07.01.2019 09:43    #12

"LukaszPRW" napisał:

System oryginalny, i na dysku też jest sporo miejsca. Sęk w tym, że właśnie co kilka zapisów gra się schrzania. Na SI forum napisali, że sądzą że podczas zapisów karta graficzna (dedykowana) przechodzi w stan oszczędzania energii. I to dlatego.
Może ktoś gra na karcie AMD Radeon i używa sterowników Crimson. Sądzę że dobrze ustawiłem w opcjach karty. Ale możecie podpowiedzieć.
I jeszcze pytanie, jak macie status gry - gdzie możecie sprawdzić ile gracie na danym savie, to jaką kartę graficzną macie pokazaną, bo ja mam właśnie zintegrowaną?
Co do grafiki, to jakoś nie narzekam. Mecz w 3d śledzę (na drugich najsłabszych z pięciu ustawień jakości).
Więc niestety nie bardzo rozumiem natury tego błędu, bo od 16 jak gram, to takich błędów nie było i w 19 również do patcha 19.2.





A nie możesz jakoś ustawić dla tego AMD żeby przy uruchamianiu procesu fm.exe korzystał z karty AMD a nie z integry?
Albo wyłączyć na jakąś chwilę integrę, zeby komp korzystał tylko z AMD.
Albo jeszcze coś?

Jeśli to laptop może przejście na tryb wysokiej wydajności?

 LukaszPRW Partyzant

Postów: 178
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 22.09.2016
Skąd: Lublin
Poziom ostrzeżeń: 0

0

07.01.2019 20:52    #13

"myfunnygame" napisał:

"LukaszPRW" napisał:

System oryginalny, i na dysku też jest sporo miejsca. Sęk w tym, że właśnie co kilka zapisów gra się schrzania. Na SI forum napisali, że sądzą że podczas zapisów karta graficzna (dedykowana) przechodzi w stan oszczędzania energii. I to dlatego.
Może ktoś gra na karcie AMD Radeon i używa sterowników Crimson. Sądzę że dobrze ustawiłem w opcjach karty. Ale możecie podpowiedzieć.
I jeszcze pytanie, jak macie status gry - gdzie możecie sprawdzić ile gracie na danym savie, to jaką kartę graficzną macie pokazaną, bo ja mam właśnie zintegrowaną?
Co do grafiki, to jakoś nie narzekam. Mecz w 3d śledzę (na drugich najsłabszych z pięciu ustawień jakości).
Więc niestety nie bardzo rozumiem natury tego błędu, bo od 16 jak gram, to takich błędów nie było i w 19 również do patcha 19.2.





A nie możesz jakoś ustawić dla tego AMD żeby przy uruchamianiu procesu fm.exe korzystał z karty AMD a nie z integry?
Albo wyłączyć na jakąś chwilę integrę, zeby komp korzystał tylko z AMD.
Albo jeszcze coś?

Jeśli to laptop może przejście na tryb wysokiej wydajności?


Wyłączenie karty nic nie daje. Wówczas rozdzielczość się zmniejsza na 1024*800 i w statusie gry już też nie ma żadnej karty pokazanej (tylko jest inaczej napisane - już nie pamiętam jak). Gdy patrzę przez GPU-Z jak włączę grę, to pokazuje, że używa kartę dedykowaną.

 myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Postów: 3000
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 25.11.2012
Skąd: Katowice
Poziom ostrzeżeń: 0

0

08.01.2019 00:51    #14

"LukaszPRW" napisał:

"myfunnygame" napisał:

"LukaszPRW" napisał:

System oryginalny, i na dysku też jest sporo miejsca. Sęk w tym, że właśnie co kilka zapisów gra się schrzania. Na SI forum napisali, że sądzą że podczas zapisów karta graficzna (dedykowana) przechodzi w stan oszczędzania energii. I to dlatego.
Może ktoś gra na karcie AMD Radeon i używa sterowników Crimson. Sądzę że dobrze ustawiłem w opcjach karty. Ale możecie podpowiedzieć.
I jeszcze pytanie, jak macie status gry - gdzie możecie sprawdzić ile gracie na danym savie, to jaką kartę graficzną macie pokazaną, bo ja mam właśnie zintegrowaną?
Co do grafiki, to jakoś nie narzekam. Mecz w 3d śledzę (na drugich najsłabszych z pięciu ustawień jakości).
Więc niestety nie bardzo rozumiem natury tego błędu, bo od 16 jak gram, to takich błędów nie było i w 19 również do patcha 19.2.





A nie możesz jakoś ustawić dla tego AMD żeby przy uruchamianiu procesu fm.exe korzystał z karty AMD a nie z integry?
Albo wyłączyć na jakąś chwilę integrę, zeby komp korzystał tylko z AMD.
Albo jeszcze coś?

Jeśli to laptop może przejście na tryb wysokiej wydajności?


Wyłączenie karty nic nie daje. Wówczas rozdzielczość się zmniejsza na 1024*800 i w statusie gry już też nie ma żadnej karty pokazanej (tylko jest inaczej napisane - już nie pamiętam jak). Gdy patrzę przez GPU-Z jak włączę grę, to pokazuje, że używa kartę dedykowaną.


Wiesz co, zrób tak:
pobierz DDU do odinstaloweania sterownika.
Włącz tryb awaryjny, odpal aplikację [jak nie wiesz jak włączyć awaryjny to włącz w trybie normalnym apkę, w ustawieniach znajdziesz opcję do zaznaczenia coś w stylu, pokaż informację o trybie awaryjnym, zresetuj apkę, tam zaznacz, ze chcesz przejść przez awaryjny tryb.]

Usuwasz sterownik przez tę aplikację w trybie awaryjnym, następnie pobierasz przy wyłączonym antywirusie sterownik z oficjalnej strony.
Przy nVidii ja już nie pobieram experience'a nawet, bo jest to zbędne.
Nie wiem co ładuje AMD bo ostatnio miałem Radeona ponad 10 lat wstecz.

Następnie instalujesz stery, włączasz antywirusa i daj znać jak teraz to będzie wyglądać

 LukaszPRW Partyzant

Postów: 178
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 22.09.2016
Skąd: Lublin
Poziom ostrzeżeń: 0

0

08.01.2019 18:05    #15

"myfunnygame" napisał:

"LukaszPRW" napisał:

"myfunnygame" napisał:

"LukaszPRW" napisał:

System oryginalny, i na dysku też jest sporo miejsca. Sęk w tym, że właśnie co kilka zapisów gra się schrzania. Na SI forum napisali, że sądzą że podczas zapisów karta graficzna (dedykowana) przechodzi w stan oszczędzania energii. I to dlatego.
Może ktoś gra na karcie AMD Radeon i używa sterowników Crimson. Sądzę że dobrze ustawiłem w opcjach karty. Ale możecie podpowiedzieć.
I jeszcze pytanie, jak macie status gry - gdzie możecie sprawdzić ile gracie na danym savie, to jaką kartę graficzną macie pokazaną, bo ja mam właśnie zintegrowaną?
Co do grafiki, to jakoś nie narzekam. Mecz w 3d śledzę (na drugich najsłabszych z pięciu ustawień jakości).
Więc niestety nie bardzo rozumiem natury tego błędu, bo od 16 jak gram, to takich błędów nie było i w 19 również do patcha 19.2.





A nie możesz jakoś ustawić dla tego AMD żeby przy uruchamianiu procesu fm.exe korzystał z karty AMD a nie z integry?
Albo wyłączyć na jakąś chwilę integrę, zeby komp korzystał tylko z AMD.
Albo jeszcze coś?

Jeśli to laptop może przejście na tryb wysokiej wydajności?


Wyłączenie karty nic nie daje. Wówczas rozdzielczość się zmniejsza na 1024*800 i w statusie gry już też nie ma żadnej karty pokazanej (tylko jest inaczej napisane - już nie pamiętam jak). Gdy patrzę przez GPU-Z jak włączę grę, to pokazuje, że używa kartę dedykowaną.


Wiesz co, zrób tak:
pobierz DDU do odinstaloweania sterownika.
Włącz tryb awaryjny, odpal aplikację [jak nie wiesz jak włączyć awaryjny to włącz w trybie normalnym apkę, w ustawieniach znajdziesz opcję do zaznaczenia coś w stylu, pokaż informację o trybie awaryjnym, zresetuj apkę, tam zaznacz, ze chcesz przejść przez awaryjny tryb.]

Usuwasz sterownik przez tę aplikację w trybie awaryjnym, następnie pobierasz przy wyłączonym antywirusie sterownik z oficjalnej strony.
Przy nVidii ja już nie pobieram experience'a nawet, bo jest to zbędne.
Nie wiem co ładuje AMD bo ostatnio miałem Radeona ponad 10 lat wstecz.

Następnie instalujesz stery, włączasz antywirusa i daj znać jak teraz to będzie wyglądać

Pomysł może i dobry ale niestety obie karty są AMD i do obu idzie ten sam sterownik. Więc nie zainstaluje jednej karty bez drugiej.

 adrek365 Partyzant

Postów: 7
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 03.01.2019
Skąd: Nizna
Poziom ostrzeżeń: 0

0

08.01.2019 22:00    #16
powiem Wam, ze zaktualizowałem system, usunąłem preferencje w folderze FM, ktos polecił na forum, usunąłem pobrane "skinsy"i śmiga aż miło teraz

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

Najnowsze posty

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2019 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.