gra nie chce abym awansował

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.06.2009, 22:47    Pytanie
czy to możliwe, aby gra nie chciała abym awansował do fazy grupowej uefy? wygrywałem 1:0 z Aston Villą (grałem Lechem). Był to rezultat który dawał mi awans. Moi środkowi obrońcy byli nastawieni max defensywnie, pod koniec meczu grałem długą piłką. Nagle przyszła 87 minuta i zrobiło się 1:1... A dlaczego? mój obrońca mając sporo wolnej przestrzeni podał za lekko do bramkarza... Za chwile, drugi obrońca również mając sporo miejsca zechciał się zastawić, potem kiwać i stracić piłkę a przy okazji gola. To już nie pierwszy taki przypadek... ;/ Niemalże co sezon nie udaje mi się awansować w podobny sposób... Wydaje mi się, że FM czasem "czituje". Spotkał się ktoś z czymś takim?
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Adrim Młody aktywista

0
07.06.2009 22:50    #1
A w lidze popełniają podobne błędy? Może mają niskie atrybuty koncentracji? A może błąd tkwi w tym maxymalnym defensywnym ustawieniu. Zamiast zagrać piłkę do przodu, to ją cofali do bramkarza i opóźniali grę.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.06.2009 o godz. 22:52

Szobinho Młody aktywista

0
07.06.2009 23:00    #2
w lidze nie popełniają w niemalże w ogole błędów. Najlepsza para stoperów w lidze. Myślę że tu nie chodzi o zbyt defensywną grę... cały mecz dobrze grali, nie podawali do bramkarza.

Guezmir Młody aktywista

0
07.06.2009 23:11    #3
może coś namieszali z tymi reputacjami lig i to zdecydowało. Może ma to zbyt duży wpływ. Śmiesznie i strasznie.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

ciapciak Partyzant

0
07.06.2009 23:55    #4
Osobiście z taką sytuacją spotykam się praktycznie co mecz... Wygrywam nawet 2 bramkami, a w ostatnich minutach, choćbym nie wiem co zrobił tracę bramki i najczęściej kończę wygrany mecz z 1 punktem (albo bez ;)). Dzieje się tak bardzo często kiedy wygrywam mecz, którego "według" FMa wygrywać nie powinienem. To wygląda tak, jakby FM na początku sezonu już wiedział kto skończy na której pozycji i na której fazie pucharu, codziennie czuję się oszukany. ;))

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
08.06.2009 00:20    #5
A jakie mają parametry psychiczne? W odróżnieniu od ligi gra o awans do jakiegoś Eurpejskiego Pucharu to spora presja.

vivi30 Partyzant

0
08.06.2009 11:13    #6
Hm mi jakoś nigdy się to nie zdarza -gram Lechem co rok w Lidze Mistrzów przeważnie z grupy wychodzę, jestem 18 klubem na świecie i 45 wśród najbogatszych. Koniec chwalenia się czas na poradę - polecam grę 3 obrońcami bez bocznych np: Łysenko,Leckajs, Sala - tani , a pięknie się rozwijają. W lidze na 30 spotkań rzadko tracę więcej niż 10 goli na cały sezon.

Szobinho Młody aktywista

0
08.06.2009 12:51    #7
ogólnie to nie ma co zwalać na gre... Tylko irytuje mnie, że namęczyłem się z taktyką na ten mecz, w samym meczu oddałem blisko 30 strzałów z czego 3/4 celnych a przeciwnik zaledwie 4 z czego dwa niecelne a pozostałe 2 to po tych błędach. Przewodziłem cały mecz, kontrolowałem wszystko i jakoś sie posypało... no cóż. Przeczekam sezon i będę dalej walczył w LM bądz UEFA :)

fred Młody aktywista

0
08.06.2009 12:59    #8
Dobra rada, jeżeli chcesz dowieźć wynik 1:0 do końca meczu to ustaw tempo na wolne, podania na krótkie i najlepiej zagęść środek pola.;)

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
09.06.2009 15:23    #9
Atrybuty, które "odpowiadają" za głupie błędy obrońców to "koncentracja" i "opanowanie" im wyższe tym lepsze. Dodatkowo jest atrybut ukryty - "ważne mecze", który odpowiada za grę w takich "stykowych" spotkaniach.
Dlatego właśnie w Polskiej lidze - gdzie stopień trudności jest niższy niż w Pucharze UEFA - idzie Ci niemal bezbłędnie a w ważnych grach w Europie - powija Ci się noga.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.