Garstka pytań.

edyta84stasiek0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2006, 23:04    Pytanie
Mam do was garstkę pytań. Z góry dzieki za pomoc - w FM 2007 gram dopiero od kilku dni - prezent pod choinkę.Tak na próbę zaczęłem grać Chelseą.

1, Jak należy ustawić grę aby chpdziła ona jak najszybciej.
2.Jakie atrybuty asystenta są najważniejsze.
3.Czy jest taka możliwość abym nie musiał rozgrywać meczów - tylko patrzeć na gotowy wynik ?
4.Czy zarząd zrwaca uwagę na to jak zarządzam rzerwami i drużyną U-18 - czy zwycięstwa w rozgrywkach drużynami rezerowoą i U-18 dają coś klubowi ?
5.Czy - jak gracie jakimś wielkim klubem to gdzieś tak do stycznia jedziecie ciągle ze stratą finansową klikumilionową - czy tylko mi to sie zdarza ? - Na razie doszłem do stycznia 2007 i ciągle jadę na minusie. Czy mam szanse zakonczym rozgrywki na plusie jeśli wygram wszystkie trofea ?
6.Jaką taktykę polecacie dla bardzo dobrych klubów?
7. Ilu polecacie scoutów i fizjoterapaeutów w sztabie szkoleniowym i jakie powinny być ich parametry.
8. Czy jest jakiś sposób na ściągnięcie w pierwszym sezonie jakiegoś garcza naprawdę światowego formatu - np. Ronaldinho, Henry, Ronaldo, Eto'o bez używania edytora ? -
9.Co oznacza buforowanie skórki?
10.Co się stanie jeśli moi piłkarze będą ćwiczyć na lekkich obciążeniach, aco jeśli na średnich - czy jest wielka różnica w podnoszeniu atrybutów.
11.Ilu trenerów polecacie do treningu juniorskiego i seniorskiego ?
12. Czy suma za jaką można nabyć piłkarza, która jest zawarta w raporcie scouta jest sumą przeważnie dobrą dla mnie - czy jest zawyżona?

Wiem że niektóre pytania mogą się wydawać śmieszne - ale liczę na waszą pomoc bo nie chcę zaśmieać Suflera zakładając niepotrzebnie kilkanaście tematów...

RickenCKY Partyzant

0
05.01.2007 22:07    #20
1. Chelsea - zdecydowanie
2. To zależy od tego, co osiągniesz z klubem, jak daleko zajdziesz w lidze mistrzów, czy zdobędziesz mistrzostwo puchar, etc.
3. Hmm ja jak gram wielkimi klubami to gram często 4-1-2-1-2 strzelam bardzo wiele bramek, ale fajnie jest tez zagrac 3-5-2 lub 4-3-3 :) Pozdro

Użytkownik uznał post za pomocny

edyta84stasiek0 Partyzant

0
05.01.2007 22:19    #21
A jaki jest według Was najważniejszy czynnik u piłkarzy - załóżmy chciałbym ustalać skład według jakiegoś jednego czynnika i który byście czynnik polecili ?

Dlaczego jest tak zrobione że jak chće kupić jakiegoś piłkarza to muszę zapłacić za nigeo ponad 2 razy tyle a nawet i więcej niż jest on wart a ja jak sprzedaję jakiegoś piłkarza to nieraz nawet za cenę na jaką piłkarz jest yceniany nie mogę go sprzedać ?

sefko1 Przodownik pracy

0
05.01.2007 22:27    #22
Koncentracja.

Bo cena piłakarza to nie to samo co wartość za jaką ktoś chce go kupić lub sprzedać. Cena jest ustala na podstwaie wielu czynników. Wiek, Umiejętności, klub w jakim się gra, Ilość czasu do końca kontarktu, Liga. Natomiast wartość sprzedaży to subiektywba ocena, danego managera. Jeśli chce się kogoś pozbyć cena jest niższa. Jeśli chce go zatrzymać - cena będzie wyższa.

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
05.01.2007 22:30    #23
1. Chelsea i to na 100%
2. To wszystko zależy ile zdobędziesz w sezonie pucharów bądź czy będziesz mistrzem a także od sprzedaży paw do transmisji meczów twojego klubu.
3. Jak chcesz dobrą taktykę dla super klubu to najlepsza jest 4-2-2-2, ja nią gram i mam na razie same super wyniki:)

0
05.01.2007 22:32    #24
Musisz ustawać skład też pod przeciwnika. np jeśli ma powolnych i słabych technicznie obrońców to wystaw do gry szybkiego i dobrego technicznie napastnika. a jak oni mają wysokiego napastika to wystawiaj obrońców co graja dobrze główą są skoczni dobrze kryją itd. musisz być nieco elastyczny jeśli chodzi o skład, musisz też patrzeć na przeciwnika:)

RickenCKY Partyzant

0
05.01.2007 22:33    #25
Zgadzam się z sefkiem, ale oprócz koncentracji wg. mnie ważna jest też determinacja ...
Wiadomo, bardziej zdeterminowani zawodnicy są bardziej "głodni" pucharów i tytułów i dołożą wszelkich starań, aby takowe zdobyć ;)

0
05.01.2007 22:56    #26
Zgadzam się po części. Koncentracja jest najważniejszą rzeczą u obrońców!!!! Obrońcy muszą mieć wysoką koncentrację! A co do determinacji to zgadzam się w 100%

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.01.2007 23:05    #27
Koncentracja, najważniejsza u obrońców, tak. Determinacja- to powinien mieć każdy piłkarz, taki gracz walczy do końca- zawsze! Trudno jest ustalać skład patrząc na jeden czynnik i jest to raczej daremna metoda. Ważne jest to co powinni umieć piłkarze na swoich pozycjach, a to już pozostawiam tobie i twojej inwencji ;-)

Gucio10 Młody aktywista

0
05.01.2007 23:15    #28
1. Zalezy od kompa:) Ja mam 1,7 i 256 ram i gram na 6 ligach z duza baza danych i kilkoma dodatkowymi panstwami...i nie narzekam...wszystko plynnie,
2. Ocena potencjalu i umiejetnosci zawdonika( ba daje ci raport o druzynie zawodnikach itd.) i oczywiscie przydaloby sie zeby mial jeden atrybut treningowy na wyskoim poziomie np. obrona,
3. Jest..idziesz w dniu meczu na urlop,
4. To nie jest brane pod uwage..rezerwy traktowane sa jako przechowalnia pilkarzy,
5. Ja zawsze mam na plusie:) A ty w Chelsea masz na minusie bo masz bajkowe kontrakty:/
6. Ja mam 4-2-2-2 z dwona srodkowymi pomocnikami i dwona skrzydlowdymi
7. Scoutow oczywiscie jak najwiecej..a fizjoterapeutow tak samo:) Scouci musza miec ocene pot. i ocene um. a fizjoterapeuci zdolnosci medyczne,
8. Oczywiscie ze jest:) Ale trzeba duzo zaplacic..
9. Trzeba ja wylaczac jak sciagasz facepaki itd.
10. U mnie zawsze cwicza na wysokich i sa o niebo lepsi od reszty zawodnikow( oczywiscie w podobnych klubach)
11. Najlepiej miec trenerow od ogolnego bo oni trenuja i tych i tych..tylko musza miec jako takie umiejetnosci pracy z juniorami
12. Jest prawdziwa!

bartex55 Przodownik pracy

0
05.01.2007 23:20    #29
Według mnie najważniejszym atrybutem piłkarza jest pracowitość. Zakupiłem zawodników z pracowitością 19 - 20 do klubu walczącego o utrzymanie się w Coca - Cola League 1 (Scunthorpe się nazywał), wystawiałem ich w pierwszym składzie i awansowałem. Czyżby był to przypadek? Wątpie, a to dlatego, że w drugim sezonie już jako beniaminek angielskiej Championship zająłem przyzwoite 7 miejsce. Ale zgodzę się, że dla obrońcy to nie pracowitość, lecz koncentacja jest najważniejsza. Jednak dla piłkarzy ofensywnie usposobionych bardziej przydatna jest pracowitość.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.