Dziwne przydzielanie do pucharów europejskich

Kash Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.08.2009, 14:23    Pytanie
Gram w Anglii sezon 2010/2011, liga hiszpańska jest niegrywalna. I jakie było moje zdziwienie, gdy w pucharze Intertoto zobaczyłem Barcelonę, a w el. LM zagrała Mallorca, która trafiła w 3 rundzie na Chelsea, co też jest trochę dziwne. W poprzednim sezonie Barcelona doszła do półfinału LM,a Mallorca odpadła w 3 rundzie Intertoto. Dotychczas myślałem, że zespoły z lig niegrywalnych, są przydzielane na podstawie reputacji klubu. Sprawdziłem zatem reputację w edytorze i okazało się, że Barcelona ma o prawie 3000 większą od Mallorci! Dlaczego zatem Barca gra w Intertoto, a Mallorca w LM? Mało tego w P. UEFA gra także Juventus, którego reputacja jest ponad 1000 większa od Fiorentiny, która gra w LM.

http://yfrog(...)omallorp
http://yfrog(...)onafcbap

Jadranko Ekspert

Grupa: Ekspert
0
11.08.2009 14:34    #1
Myślę, że w ligach niegrywalnych kluby do europejskich pucharów są losowane przez komputer.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.08.2009 o godz. 14:34

Użytkownik uznał post za pomocny

radzik27 Młody aktywista

0
11.08.2009 15:47    #2
zespoły są losowane w niegrywalnych, reputacja ma znaczenie wiadomo, ale tak co roku Barca i Real byłyby od razu w fazie grupowej,przynajmniej jest jakieś urozmaicenie:)
Z resztą nawet przy wyborze hiszpańskiej na grywalną zdarzają się kwiatki typu Recreativo Huelva wicemistrzem Hiszpanii, a Barca tylko w UEFA

Kash Przodownik pracy

0
11.08.2009 16:15    #3
[quote=radzik27]zespoły są losowane w niegrywalnych, reputacja ma znaczenie wiadomo, ale tak co roku Barca i Real byłyby od razu w fazie grupowej,przynajmniej jest jakieś urozmaicenie:)
Z resztą nawet przy wyborze hiszpańskiej na grywalną zdarzają się kwiatki typu Recreativo Huelva wicemistrzem Hiszpanii, a Barca tylko w UEFA[/quote]
Tylko, że to urozmaicenie nie bardzo mnie cieszy, bo wizja meczu z Barcą jest łagodnie mówiąc niezbyt przyjemna :) Faktycznie wychodzi na to, że z klubów z najwyższą reputacją poszczególne są losowane do określonych pucharów. Tylko martwi mnie sytuacja, w której zwycięzca Ligi Mistrzów miałby za rok grać w P. UEFA.

Jadranko Ekspert

Grupa: Ekspert
0
11.08.2009 16:18    #4
Mi się raz przydarzyło coś podobnego, miałem niegrywalną polską ligę, i w lidze europejskiej grał Ruch Chorzów.

Bartez Przodownik pracy

0
11.08.2009 20:01    #5
Przydzielanie wg reputacji było w CM-ach.

Kash Przodownik pracy

0
11.08.2009 20:09    #6
Sądzę, że SI powinno jakoś inaczej rozwiązać tą sprawę (np jakieś wewnętrzne baraże nie do podglądu), bo obecny system jest do bani.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.