Czy można podmienić stadion ?

 Piotereczek Partyzant

Postów: 1
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 17.12.2018
Skąd: Białobiel
Poziom ostrzeżeń: 0

0

17.12.2018, 10:27    #1
Mam takie pytanie. FM 19 Milan i Inter grają na dwóch odrębnych stadionach. Milan gra na San Siro, a Inter na Giuseppe Meazzy. W rzeczywistości wiecie ze to jest ten sam stadion. W grze natomiast Milan gra na zupełnie źle odwzorowanym San Siro. Czy można zamienić stadion żeby Milan grał na dobrze odwzorowanym stadionie Interu (Giuseppe Meazzy). Czy jest możliwie edytorze gry, czy może w jakiś inny sposób?

 Łukasz G Partyzant

Postów: 16
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 14.09.2017
Skąd: kujawsko pomorskie
Poziom ostrzeżeń: 0

0

17.12.2018 12:28    #2
Chyba niestety nie da się zmienić wyglądu stadionu.Gram w polską ligę i też chciałbym zmienić np stadion Legii ,który w 19 jest totalnie skopany z wyglądu w przeciwieństwie do 17 w której był dość podobny ale nic z tym chyba nie da się zrobić.Po prostu twórcy gry zrobili te stadiony jak zrobili.Choć kiedyś np w ogóle nie zwracałem na to uwagi.Zawsze jakby co można ustawić tryb 2d.

 Łukasz G Partyzant

Postów: 16
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 14.09.2017
Skąd: kujawsko pomorskie
Poziom ostrzeżeń: 0

0

17.12.2018 13:18    #3
Jeżeli chodzi o zamianę stadionu to pobaw się w edytor może da się ,ale pewnosci nie mam

 Ceyvol Premier Rewolucji

Postów: 3332
Grupa: Administrator
Dołączył: 18.10.2008
Skąd: Łódź
Poziom ostrzeżeń: 0

0

23.12.2018 16:15    #4

"Piotereczek" napisał:

Mam takie pytanie. FM 19 Milan i Inter grają na dwóch odrębnych stadionach. Milan gra na San Siro, a Inter na Giuseppe Meazzy. W rzeczywistości wiecie ze to jest ten sam stadion. W grze natomiast Milan gra na zupełnie źle odwzorowanym San Siro. Czy można zamienić stadion żeby Milan grał na dobrze odwzorowanym stadionie Interu (Giuseppe Meazzy). Czy jest możliwie edytorze gry, czy może w jakiś inny sposób?

To zdublowanie stadionu na pewno zostało zrobione celowo, zapewne chodzi o licencje - Milan i Inter są obrandowane w grze i pewnie w umowach jest zapisane, jak ma się nazywać w grze stadion, na którym grają. A nie istnieje opcja nadania jednemu obiektowi dwóch nazw. Ewentualnie mogło chodzić o szybkość degradacji murawy w grze przy grze dwóch klubów, ale wątpię.

Natomiast odwzorowanie wyglądu stadionów też jest kwestią licencyjną, ale nieco inną. Poza nazwami one często nie podpadają nawet pod licencje klubowe, stąd nie mogą być zbyt podobne. Zgadzać się mogą takie dane jak pojemność, obecność zadaszenia, wielkość murawy, bandy cyfrowe czy kolor krzesełek, ale już aspekt architektoniczny musi pozostać w takich przypadkach losowy.

A, bym zapomniał - przypisanie stadionów można zmieniać w edytorze bazy danych, ale to zadziała tylko na nowych save'ach. Musisz wyszukać drużynę w zakładce "Kluby", wejść w nią i w zakładce "Stadion" zmienić jej obiekt. Potem zapisujesz plik w folderze editor data i wczytujesz go przy tworzeniu nowej kariery.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 23.12.2018 o godz. 16:17

twitter.com/Ceyvol

 myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Postów: 2997
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 25.11.2012
Skąd: Katowice
Poziom ostrzeżeń: 0

0

05.02.2019 21:13    #5
Napisałem na community, może poprawią sami ;)
Jestem ciekaw ich odpowiedzi

 Ceyvol Premier Rewolucji

Postów: 3332
Grupa: Administrator
Dołączył: 18.10.2008
Skąd: Łódź
Poziom ostrzeżeń: 0

0

05.02.2019 22:06    #6
Nie poprawią czegoś, co jest zrobione celowo ;) Musieliby dodać opcję dwóch nazw dla jednego stadionu, a już widzę jak to robią dla pojedynczego przypadku :P
twitter.com/Ceyvol

 myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Postów: 2997
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 25.11.2012
Skąd: Katowice
Poziom ostrzeżeń: 0

0

06.02.2019 12:41    #7

"Ceyvol" napisał:

Nie poprawią czegoś, co jest zrobione celowo ;) Musieliby dodać opcję dwóch nazw dla jednego stadionu, a już widzę jak to robią dla pojedynczego przypadku :P
~

Zwykły IF załatwiłby sprawę :) To już większe pierdzielenie jest przy zasadach ligi polskiej :)

Chyba skasowali mój wątek bo nie mam go w historii, no ładnie ...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.02.2019 o godz. 12:42

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

Najnowsze posty

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2019 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.