[UWAGA] Sondaż społeczny! Pomóż nam w realizacji pięciolatki!

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.05.2008, 20:17    Pytanie
Witajcie Towarzysze!

Rada Rewolucji zwraca się do Was z prośbą o pomoc w realizacji jednego z projektów, jakie będą w przyszłości wdrażane. Znów potrzebujemy Waszego wsparcia i zaangażowania, które tak często nam prezentujecie wypracowując kolejne normy.

Tym razem chodzi nam o odpowiedź na jedno proste pytanie: "Na co zwracasz uwagę wybierając w grze klub do prowadzenia?" - oczywiście poza sympatią. Poziom ligi? Reputacja? Średnia wieku? Budżet? Pojemność stadionu? A może jeszcze coś innego?

Wasze odpowiedzi zostaną wykorzystane przy realizacji projektu, którego celem będzie rozwiązanie raz na zawsze często pojawiającego się problemu z wyborem klubu.

Viva la Revolution!

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
09.05.2008 20:59    #40
Przeważnie grywam Arsenalem L. lub Śląskiem, ale kiedy nie to:

Jeśli zdecyduję się na grę w lidze, której kompletnie nie znam, to kieruję się:
- przewidywaniami ekspertów (17. pozycja- bo moja ulubiona liczba)
- barwami klubu (najczęściej jakieś nietypowe połączenia, albo jaskrawe kolory)
- nazwą (gdy jest ciekawa- np. Kaposvolgye Nagyberki, albo dobrze mi się kojarzy- np. Arsenal de Sarandi)
- zawodnikiem (jeśli zobaczę w jakimś klubie ciekawego gracza, pod którego chciałbym budować drużynę)

Z kolei gdy wybieram ligę, której realia znam, jedynie szukam jakiegoś zespołu to:
- przewidywania ekspertów (j.w )
- patrzę czy w kadrze nie ma za dużo wypożyczonych piłkarzy
- ilu młodzików do "czegoś" się nadaje
- jaka jest średnia wieku (nie lubię grać ekipą old-bojów)
- wielkością miasta z jakiego wywodzi się klub (raczej małe mieściny typu Villarreal)

To tyle tak na szybko. Jak coś mi przyjdzie do głowy to dopiszę. :)

rafee Młody aktywista

0
09.05.2008 21:43    #41
Ja mam tak że lech, warta, jak jarota awansuje to wtedy jarota. Nigdy nie gram legią wisłą, milanem, Interem Mediolan, barcą. Gram od cm 03/03 i grałem różnymi klubami: Grałem w korei(ulsanem lm azji),sportingiem grałem(lubie liedsona), fiorentina (mocnym klubem w serie b chciałem grać), Interem Turku, Cska moskwa, nancy(jak grali z wisłą), Willem II i paroma innymi (napewno hajdukiem i Santander grałem inne z głowy wyleciały).
W Fm 2007 grałem wartą, bełchatowem, Koblenz, Liverpoolem, Inter Turku (chciałem zobaczyc co się zmieniło), Lechem, Werderem, Ifk Goteborg, Krylią Sovietov Samara, Dinamem Kijów, Spartakiem Nalchik, Dacią Mioveni i teraz nueva chicago
W Fm 2008 (wróciłem do 2007) - Lechem, West hamem, Realem Marchianise(Serie C2), Isola Liri(C2 beniaminek).
Tak więc widzicie wybieram jak większośc ludzi. Regułą jest że nie prowadzę reprezantacji (nie lubie i tyle), lokalne kluby biorę a tak no to staram się raz mocny klub raz słby na przemian brać

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.05.2008 o godz. 21:44

jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

dawid190 Młody aktywista

0
10.05.2008 09:25    #42
Ja często wybieram kluby pod względem jakiegoś zawdonika którego bardzo lubie w real world.

Świerzy Partyzant

0
10.05.2008 09:40    #43
Grę zawsze zaczynam ukochanym Juve, a potem wybieram najczęściej klub któremu chcę przywrócić dawną sławę jak np Leeds UTD, Deportivo, Widzew Łódź kluby których potęgę należy odbudować, to mi sprawia wielką frajdę.

fudi Przodownik pracy

0
11.05.2008 00:40    #44
Ja zawsze zwracam uwagę tylko i wyłącznie na możliwości zespołu. Aby nie był zbyt mocny, a możnaby nim było powalczyć i sprawić miłą niespodziankę (np. Lazio, Everton, HSV).

Tofu Młody aktywista

0
11.05.2008 10:18    #45
Dla mnie wyznacznikiem jest siła klubu w danej lidze, ale jako PRIORYTET wystawiam sobie sprawdzenie czy klub nie ma długów!

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
11.05.2008 14:41    #46
Oczywiście sympatia (na początku Barca, później słabsze: Lech, Odra Opole) w pierwszym rzędzie, późnej gram mocnymi (jak na tą ligę - średnimi) klubami z Anglii (Tottenham, Mn City), a wybierając klub z niższych lig, o którym nawet nigdy nie słyszałem - wybieram ten z najładniejszym logo (mianowicie York :P z dużego miasta chociaż). Na skład i budżet nawet nie patrzę - i tak zrobię rewolucję ściągając bardziej upatrzone talenty, lub chociaż piłkarzy z potencjałem. Zazwyczaj młodych, lecz York nauczył mnie doceniać starszych, tanich i doświadczonych zawodników.
[quote=wilq1993]- Miłość do klubu!!! FORZA JUVE
- Liga(nigdy Polska bo gdybym wygrał coś zespołem z polski to zaraz by było że kupowałem mecze;p)
[/quote]
Jednak w Juventusie sytuacja wygląda zupełnie odwrotnie? Śmiać mi się chciało xD

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.05.2008 o godz. 14:44

michaeel Przodownik pracy

0
11.05.2008 14:56    #47
Ja na początku mojej przygody z Fm-em grałem Realem (Ulubiony klub), ale teraz jak już nabrałem troche doświadczenia wybieram drużyny które nie królują w swoich ligach. Największą frajdą jest wygrać cos z drużyną na którą nikt nie stawia niż np. własnie Realem czy jakąś inna potęgą. Choc przyznam sie, że w tym momencie gram Arsenalem ;] Southampton dopiero zaczełem (fuksem utrzymali sie w zeszłym sezonie w lidze) i Holenderskim MVV o którym nic nie wiedziałem ;)
Dlatego w wyborze drużyny niekieruje sie niczym szczególnym ;] chodz Arsenal wybrałem z sympatii do tego klubu :D:D

hoody Przodownik pracy

0
11.05.2008 17:07    #48
Ja natomiast zawsze wybierałem klub pod względem... kibiców :]. Wiem że głupie i w FM mało istotne ale lubiłem grać klubami gdzie na trybunach w rzeczywistości jest wspaniała atmosfera :]. Jak np. Cadiz (chyba jedyny klub w Hiszpanii który może sie pochwalić "fanatykami";), ADO Den Haag (dlatego że mają zgode z Legią), PAOK, no oczywiście Legię ale to co sie teraz tam dzieje to lepiej przemilczę, Borussia Dortmund, Fenerabhce ... Oraz jakieś inne ale wyleciały mi z głowy :].

marcin55555 Partyzant

0
11.05.2008 17:49    #49
najlepszy klub to arsenal ma mlodych i ambitnych graczy mozna nim ustawic 2 sklady a mlodzikow ma najlepszych w grze oczywiscie szanuje inne kluby lubie grac 2 lige angielska tylko troche duzo meczy sie gra.pozdro.Lubie grac takimi zespolami gdzie znam pilkarzy albo budzet jest troszke wysoki

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.05.2008 o godz. 17:51

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution