[Problem] z FM 2010 ? Grafika ? Sterowniki ?

matashow Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.04.2010, 12:06    Pytanie
Mam taki bardzo dziwny problem. Grałem sobie w FM 2010 na XP i spokojnie wszystko działało. Ostatnio zainstalowałem Vistę i mam pełno problemów. Otóż - po zainstalowaniu wywalało Mi sporo błędów - not-well formed .... .xml
Z tym problemem łatwo się uporałem dodając do elementu docelowego w skrócie "--reset prefernces". Ale tutaj pojawia się następny problem - uruchamiając grę na logu "Sega" lub "Lets kick racism out of football" komputer się po prostu wiesza, a obraz staje się "poszarpany".. Niestety nie mam jak wtedy zrobić screena, ale mam nadzieje, że ktoś wie o czym mówię : )
Gra jest oryginalna, instaluje patcha. Próbowałem instalować na innym kompie i działa. A sprzęt Mojego laptopa to : 2 gb ramu, ati radeon hd 3470 256mb, Procesor Intel Core 2 Duo T5800 2.0Ghz..

Wiem, że dla Visty wymagania są oczywiście większe.. Problem w tym, że gra nawet nie wchodzi do menu.. Czy ktoś zna rozwiązanie problemu ?

Pozdrawiam, matashow

parachutes Młody aktywista

0
13.04.2010 22:36    #20
Jeśli inne gry działają bez problemu, a ten pojawia się w przypadku FM 09 i FM 10 może chodzić o coś związanego z zabezpieczeniami tej gry. Może masz jakieś inwazyjne programy emulujące napęd lub coś w stylu clone cd? Może program antywirusowy się gryzie z grą?
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

matashow Partyzant

0
16.04.2010 23:23    #21
Próbowałem crack, choć mam oryginał. Mam JRE, Directx, Netframework. Nie posiadam programów emulujących ani antywirusa. Jedynie firewall, który już wcześniej "sprawdzałem" tj. wyłączyłem i próbowałem, ale również nie pomogło ;/

matashow Partyzant

0
17.04.2010 12:38    #22
Powyłączałem WSZYSTKIE programy jakie tylko miałem i przy włączaniu FM'a również wystąpił ten sam problem. Jednak grafika nie była "poszarpana", a komp się nie zawiesił tylko zresetował.. Wyjawił się niebieski ekran i opis problemu - page_fault_in_nonpaged_arena .. Czytałem trochę na internecie i coś tam piszą o ponownym zamontowaniu w slocie karty video i ram, ale to już robiłem i nie pomogło. Jak rozwiązać ten problem ?

lukaszalbert Partyzant

0
18.04.2010 02:25    #23
A ja trochę inaczej. Sloty ramu itp to raczej nie bo występuje to tylko w FM-ie
1. Wgraj service pack 2 do visty (ten chyba najnowszy). Jeśli nie pomoże przejdź do pkt 2.
2. Zadzwoń na infolinie. Jeśli nie pomoże przejdź do pkt 3.
3. Sprubój uruchomić w trybie zgodności z XP. Jeśli nie pomoże przejdź do pkt 4.
4. Wywal Wiste, zrób format, zainstaluj Winde 7. Ktoś już napisał, że to wcześniej u niego rozwiązało problem. Więc...
Do dzieła.

PS. Jeżeli w pkt 2 tobie pomogą to proponuje i tak wysłać flaszeczkę do mnie bo im nie wolno w godzinach pracy ;]

matashow Partyzant

0
18.04.2010 21:26    #24
Dziś miałem wolne więc trochę przy tym posiedziałem. Po pierwsze dzięki wszystkim za porady, ale niestety na razie nic nie pomogło. Podsumowując co zrobiłem :
1. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do całego sprzętu.
2. Próbowałem starszych sterowników.
3. Przeczytałem, iż problem page_fault_in_nonpaged_arena ma związek z RAM'em - wymieniłem kartę RAM - nie pomogło.
4. Directx i JRE zaktualizowane.
5. Uruchom w trybie zgodności z XP nie pomaga.
6. Gra lajtowo działała Mi na XP.
7. Service Pack do Visty zainstalowany.
8. Inne gry działają.
9. Nie działa również starsza wersja FM ! (2009). I tu wydaje Mi się pies pogrzebany..gdzieś gra kłóci się z systemem..
10. Edytor normalnie działa.
11. Próbowałem cracka, jak i wszystkich porad, które tutaj daliście.

Konia z rzędem (flaszka) temu kto Mi powie jak się z tym za przeproszeniem do kur...nędzy uporać.

Pozdro

matashow Partyzant

0
22.04.2010 13:13    #25
Nikt już nie ma pomysłu ;p ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution