FM Online już wkrótce
Ceyvol 10.09.2011 14:20 459 czytelników 0 komentarzy
Wiele miesięcy temu informowaliśmy o rozpoczęciu prac nad Football Managerem Online, przeznaczonym na rynek azjatycki, ale w przypadku sukcesu mającym zostać przeniesionym także do Europy. Teraz te przygotowania dobiegają końca. Z jakim rezultatem?
Najświeższe wieści donoszą, iż projekt FM Online ruszy już wkótce - wczoraj firma KTH, zajmująca się tym tytułem wespół ze Sports Interactive, zaprezentowała ich wspólne dzieło na dniu mediów w Seulu, skupiając się na cechach gry i strategii biznesowej. Nowy Football Manager prezentuje najnowszy silnik meczowy i opiera się na bardzo wygodnym interfejsie użytkownika, o czym można było przekonać się na podstawie ukazanych screenów. Rozpoczęła się także kampania promująca tytuł - wystartowała oficjalna strona interentowa, a także profil gry na Twitterze.

Końcowa wersja FM Online na pewno bardzo odbiega od wyobrażeń, jakie rodziły się w głowach fanów po pierwszych pogłoskach, mówiących iż FMO ma być przystosowaną dla rynku azjatyckiego wersją FM Live. Patrząc jednak na koniec, jaki spotkał sieciową wersję managera, być może to lepiej, iż nowy produkt nie idzie w jego ślady. Twórcom gry życzymy powodzenia, a przyszłym eFeManiakom z Azji miłej zabawy!

Screeny i wideo z FM Online
Oficjalna strona FM Online