Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

bialy_1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.07.2005 01:01    #3411     Sufler - Porady do gry - liga mistrzów
Witam! Zgadzam sie z "jakubkwa" to na pewno jest zależne od tego z jakim zespoloem grasz, choc sa jeszcze inne czynniki wplywajace na to!
Po 1. Wlasnie ta wymieniona wyzej roznica w "klasie" klubów, no bo przeciez nie mozna porownac GKS-u (bez obrazy - wszystkich urazonych przepraszam) do realu madryt.
Po 2. Wydaje mi sie, ze bez zmiany taktyki na takie zespoly tez niekozystnie wplywa, nie radzilbym grac ofensywnie jesli jestes menago zespolu pokroju pogoni czy zaglebia :P (tutaj rowniez, nie obrazac sie :))
Po 3. Zazwyczaj 1 sezon nie jest zbyt udany, tym bardziej dla poczatkujacych "trenerow"
Po 4. Trening tez moze wplywac na to jakie zawodnicy osiagaja wyniki
Po5. i ost. MORALE... sa wazne, mimo ze wygrywasz w lidze, choc nie sadze ze sa to wyniki po 6:0 a z borusia np. dostajesz 3:0 - to nie koniecznie te morale beda wystarczajaco wplywac na dobry wynik w LM,

Jesli cos sie nie bedzie podobac, czy jakies watpliwosci do tego co napisalem czekam na komentarz :) hehe... pozdro petek :)

Proletariat

18.06.2005 08:43    #3412     Sufler - Porady do gry - zagadnienia taktyczne...
Chciałbym poruszyć kilka spraw dotyczących taktyki, ostatno sporo czasu spędziłem robiać różne testy w CM 03/04 i nie jestem zadowolony z wyników dlatego chciałym zasięgnąć waszej rady. (pytania dotycza systemu 4-4-2)
1.Wiem, ze przesadna ilość oddawanych strzałów z dystansu to bug, ale może macie jakiś pomysł co zrobić by zawodnik z 30 metra nie strzelał bez sensu na bramkę tylko rozegrał np do boku??(oczywiscie strzaly z dystansu ma wylaczone)
2.Założmy że chce grać bokami tzn duża ilość dośrodkować rajdy skrzydłowych itp., co lepiej waszym zdaniem wybrać grę środkiem(podobno wtedy lepiej powinni grac skrzydłowi bo maja wiecej miejsca ale moim zdaniem to nie jest tak do końca) czy po prostu dac akcje skrzydlami i akcje ofensywne bocznym? I co w takiej sytuacji ze srodkowymi pomocnikami? angazowac ich w akcje ofensywne?
3.Jestem maniakiem angielskiego futbolu stad moje zamilowanie do gry skrzydlami... kolejne pytanie jak myslicie co najlpeij ustawic obroncom bocznym(przy 4-4-2) by jak najczesciej podawali prostopadle wzdluz lini bo skryzdlowych pomocnikow?
4.Ostatnie... Jak zaradzic temu by napastnik nie schodził nagminnie do boku tylko czekal tam gdzie jego miejsce w polu karnym na pilke od skryzdlowego? (u mnie najczesciej wyglada to tak ze rozwiaj sie akcja napastnik dostaje pilke schodzi do boku a skrzydlowy jest w polu karnym...) napastnika u mnie maja ustawione akcje ofensywne moze cos im zmienic co myslicie na ten temat??

Troche slugo napisalem... ale z góry dziekuje wszystkim ktorzy powaznie potraktuja moje pytania odnosnie taktyki i cos doradza, szczegolnie licze na doswiadczonych managerow:)! Dzieki wszystkim!

Fredy Oficer Prasowy

Grupa: Ekspert
21.04.2005 19:34    #3413     Sufler - Porady do gry - Odpoczynek
Na pewno dobrze na dzien przed meczem zaserwowac pilkarza lzejszy treninig. Terminarz jest zazwyczaj tak ulozony, ze gramy tego samego dnia tygodnia wiec nie powinno byc z tym wiele zamieszania. Z tego co piszesz watpie by szlo to samymy rezimem.
Duzo moze zalezec od taktyki, w jakim tempie grasz, jaki pressing itp. Ja osobiscie daje rowniez zawsze odpoczac pilkarzom dzien po meczu.
Kolejna sprawa to fakt, iz z porownianiem do wczesniejszych CeeMow, w FM 2005 sytuacja z kondycja ulegla znaczacej zmianie, poprostu pilkarze szybciej sie mecza i nie jest to blad, a tak naprawde zwiekszenie realizmu, bo gdy pilkarz mial we wczesniejszych wersjach managara, po 90 minutach gry kondycje na poziomie 90, czy 85% to nie do konca bylo to zgodne z rzeczywistoscia. Dlatego tez trzeba sie troche przestawic i przyzwyczaic, ale mam nadzieje, iz powyzsze wskazowki rowniez sie przydadza :)

Disaster Partyzant

15.03.2005 19:08    #3414     Sufler - Porady do gry - Koniec druzyny??? Ratunku
Czesc. Gram Wisla Kraków juz chyba 7 sezon i do tej pory wszystko gralo.A teraz nic sie nie klei.Niby chlopaki graja ale nic z tego nie wychodzi.Napastnicy sa nieskuteczni.Po rundzie jesiennej Pawel Brozek strzelil zaledwie 2 bramki, podobnie jak z reszta drugi napadzior.Ratujcie bo nie wiem czemu ale nagle cala druzyna nie potrafi celnie strzelic na bramke przeciwnika tylko laduja Panu Bogu w okno.Ekipe mam dobra i powiniiem spokojnie w Polsce cos osiagnac a ja sie wleke w ogonie.Zmienialem juz taktyki i nic z tego.podonie bylo z terningiem - KLAPA!! Gdzies przeczytalem ze moze to byc zmecznie zawodnikow, ale jak patrze na kondyszke to maja w granicah 94-98% przed meczem a ci lepsi 100%, wiec chyba nie powinno byc problemu.Tylko ze w indywidualnym opisie zawodnika jest napisane ze ma powazne problemy kondycyjne.POMOZCIE

Perez były Minister Literatury

10.03.2005 21:13    #3415     Sufler - Porady do gry - taktyka do wisly
taktyki warto testowac przez dluzszy okres, przynajmniej przez pol sezonu. zmieniac indywidualne ustawienia, dostosowywac zawodnikow. co do sciagania -> tutaj

Raven Partyzant

09.03.2005 21:43    #3416     Sufler - Porady do gry - NajNajNaj sie popsul
Może ktoś mnie za to zabije ale...
Tak naprawdę nie ma czegoś takiego jak najnajnaj.
Tak naprawdę nie ma czegoś takiego jak diablo.
To wszystko to po prostu są bardzo wymyślne i dobrze skonstruowane treningi/taktyki ale mają błędy jak każde inne...najnajnaj po pewnym czasie zaczyna przynosić odwrotny skutek,statsy spadają...
Diablo przez 3-4 sezony wymiata,a potem i tak można przegrywać po 5-0...
Naprawdę,nie ma ideału.Trzeba szukać.I próbować.

Disaster Partyzant

08.03.2005 21:04    #3417     Sufler - Porady do gry - Który napadzior lepszy??
Kurcze który napadzior lepszy?? Ja gram taktyka 4-4-2.Zauważyłem że mój wysunięty napastnik gra słabo a ma chłopak predyspozycje do dobrej gry.A mam napastnika w parze z nim i gra o niebo lepiej mimo słabszych statsów.Grają juz tak prawie 2 sezon.Więc nasówa mnie się pytanie czy każdy napadzior pasuje do kazdej taktyki bo z moich obserwacji widze ze chyba nie bardzo, lecz moge sie mylic.Jezeli do WN potrzeba innej taktyki to jakiej ??A może właczyć grę na snajpera w ustawieniach taktycznych i bedzie lepiej??A może chłopak jest za wolny i ma za słabe przyspieszenie(oba wynoszą 10).

Proletariat

04.03.2005 20:56    #3418     Sufler - Porady do gry - Linia obrony
musisz ich pozycje rozciagnacdo skrzydla w oknie taktyki.

aaa Partyzant

24.02.2005 22:37    #3419     Sufler - Porady do gry - Taktyka
no mozna trzeba sciagnac pilczek ktory zamienia kulki w meczu na ludkow.Wtedy kulka z taktyki zmienia sie na koszulki

Bartek Partyzant

17.02.2005 13:27    #3420     Sufler - Porady do gry - Taktyki
Jaka taktyka najlepiej sie gra zeby obrona lepiej grala.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.