Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Proletariat

Mam kilka pytań
1) Jak trenowac szeroką ławę? Tzn gdzie umiescic. Mam około 35 zawodnikow dobrych, w tym kilku "na zapas". Ale tylko 18-25 gra (11-stka + okolo 10-12 rotacyjnych rezerwowych plus ze 4 kontuzje). A reszta "stoi" w I skladzie, nawet ich na rezerwe nie biore, czasami tylko graja zamiennie (jak mam wazny mecz to daje odpoczac i wtedy graja te "rezerwy";). Jak lepiej:
Wszyscy w I składzie czy lepiej wyslac ich do rezerw zeby grali?
Czy nie spada im tam morale i nie uwsteczniaja sie (trening)?

2) Jaka jest roznica miedzy kontraktem pro i amator?? I treningiem?

3) Czy handel zawodnikami (spekulacyjne zakupy w celu szybkiego ich odsprzedania z duzym zyskiem) ma wplyw na a) reputacje klubu (i moją?-))) "Co to za klub kupił mnie, walczyli o mnie zeby teraz zaraz wystawic na liste", co obnizy "sklonnosc" nastepnych zawodnikow do zmieniania barw b) morale zespołu - rotacja (ale gdy kupuje na koniec sezonu i leszcza "natychmiast" wystawiam na liste transferowa - nawet nie zdaza zagrac to tez?)
Sa jakies inne negatywne konsekwencje takiego handlowania?

BTW: Bugi jak marzenia inwestora :-) Sprzedalem (Gornik Polkowic) 3 nieperspektywicznych zawodnikow za... 500 000 funtow. A za 100 tys kupilem chyba z 20 dobrych i tanich (niskie place). Chyba nie do konca to realne.
Jednego dobrego (T.Moskal - 30 letni II ligowy napadzior) sprzedalem za... 1 milion funtow (!) a po tygodniu klub zgadza mi sie go odsprzedac za 100k itd itp. Zatem radze... kupowac/sprzedawac. Lepsze od meczarni treningowych

gosc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.11.2005 17:18    #3402     Sufler - Porady do gry - dziwna gra
Na moj gust to managerowie komputerowi nie ucza sie naszej taktyki, tylko silnik gry blokuje nasza taktyke lub jej jakies elementy, jesli nie sa zmieniane w okrelonym przedziale czasu. Mysle, ze taki system jest juz dawno wprowadzony w FMie.Osobiscie przywiazuje sie do jednej taktyki i staram sie dobierac do niej zawodnikow, a zmiany wprowadzam jesli juz w trakcie meczow jako zaskoczenie. Co najmniej od FM05 a moze juz wczesniej w pewnym momencie wyniki spadaja do zera. Czego by nie robic to ekipa przegrywa, a zwlaszcza nie strzela bramek. Ostatnio w FMie 05 gralem do bolu jedna taktyka i niestety nie bylem w stanie tego przeskoczyc, nie pomagali lepsi zawodnicy, morale itp. Dopiero po zwolnieniu z klubu i objeciu nowego zespolu ta sama taktyka zaczynala dzialac. Oczywiscie najdalej po kilku sezonach dzialo sie to samo i znowu czekalem na zwolnienie. Nie jest to moim zdaniem zbyt realistyczne, bo owszem managerowie ucza sie caly czas i rozpracowuja przeciwnikow, ale nie tak czesto jednak z tego powodu nastepuja zmiany taktyczne w druzynie. Sa druzyny, ktore maja swoje swiete taktyki i walkuja je do bolu i w rzeczywistosci nikt im nie moze podskoczyc. W FMie tego niestety nie uswiadczysz.

Proletariat

Dzieki za odpowiedzi - napiszcie mi prosze jeszcze tylko jedna rzecz.
Czy w czasie sezonu gracie jedna taktyka czy dwoma? A takze czy po sezonie taktyke(taktyki) pozostawiacie bez zmian, czy moze dokonujcie jakis modyfikacji (albo kompletnie przemeblowujecie ustawienie)?

Proletariat

29.11.2005 22:17    #3404     Sufler - Porady do gry - nierówna forma
Trzeba pilnowac jaką taktyką gra przeciwnik i czasami sciśle przypilnować najlepszego zawodnika.Ja gram Valencia i w meczu z Barcelną zostawiłem Ronaldinho i robił co chciał.W drugiej połowie kazałem go przypilnować ściśle Albeldzie i prawie do piłki nie doszedł.Wiec trzeba sie dostosowywać do każdego przeciwnika.Nawet słabeusze potrafią sprawic sporo problemów jak mają taktykę która wręcz dziurawi twoją obronę.Pilnuj taktyki.Pozrdawiam

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
29.11.2005 19:08    #3405     Sufler - Porady do gry - dziwna gra
Mysle ze najbardziej pomoc moze zmiana taktyki. Komputerowi managerowie rowniez nie sa glupi i po pewnym czasie ucza sie tego, jak gracz prowadzi swoj zespol, a co za tym idzie sa bardziej przygotowani na mecze z nim. Pokombinuj cos albo w samym ustawieniu albo w opcjach - sproboj czyms zaskoczyc kazdego kolejnego przeciwnika :>

Proletariat

29.11.2005 19:03    #3406     Sufler - Porady do gry - dziwna gra
Reaper, przeczytaj teks ze zrozumieniem. Problem wystąpił w sezonie 08/09, a drużyna noname'a beniaminkiem była w sezonie 06/07, czyli 2 sezony wcześniej.
Noname sprawdź jak idzie Twojej drużynie gdy jesteś na urlopie, czasem pomaga zmiana odpoczynek od treningu, lub zmiana taktyki i składu

Proletariat

28.11.2005 15:17    #3407     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla 6 ligi
Ja osobiście dla 6 ligowego zespolu mam dwie doskonałe taktyki ;) (oczywiście trzeba jeszcze mieć do nich dobrych wykonawcow:
1. 3-5-2

GK
DC DC DC
MR MC MC MC ML
| | |
|
FC FC

2. 4-2-3-1

GK
DP DC DC DL
MC MC
AMP AMC AML
ST

Zorbas Partyzant

12.11.2005 07:58    #3408     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla 6 ligi
Rozpocząłem grę drużyną z 6 ligi angielskiej (Lancaster City) i co tu dużo gadać - wszystko przegrywam. W poprzedniej odsłonie gry zdażały się porażki, ale ogólnie zawsze wychodziłem w pierwszych sezonach na równo jeśli chodzi o stosunek przegranych do wygranych. Co więcej obecne porażki to nie wina jakiegoś pecha, tylko po prostu moi piłkarze są o wiele słabsi od rywali - to tak jakbym grał z jakimiś drużynami z trzeciej czy czwartej ligi, a nie z szóstej. Stosowałem już kilka taktyk, ale nic to nie pomogło - macie jakieś swoje taktyki, które by się sprawdzał, niekoniecznie tylko w 1-ligowych drużynach?

machlak Partyzant

20.09.2005 18:11    #3409     Sufler - Porady do gry - Nie widze plików save
Znalezienie folderu Moje dokumenty nic nieda poniewaz podejrzewam ze jak nookie zapisze w nim sejwy to przy próbie wczytywania ich nie widac po prostu w grze! Wiec trzeba stworzyc folder user data gdzie zapisywane sa sejwy,taktyki,treningi itp jak to mialo miejsce chociazby w CM 03-04! Jak niedziala dalej nookie to pisz a jak juz jest ok to miłej gry zycze!:)

bialy_1 Partyzant

15.07.2005 15:26    #3410     Sufler - Porady do gry - liga mistrzów
Jesli chodzi o rezimy treningowe... napisz mi mejla i podpisz sie petek, to wysle Ci obecnie najlepsze treningi... taktyki itp. :) Zobaczysz ze sie uda! :) cos wymyslimy... nie ma rzeczy niemozliwych!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution