Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

gosc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.12.2005 13:48    #3391     Sufler - Porady do gry - Gra w 2 lidze polskiej
To jest bol FMa moim zdaniem. Nie jest to zbyt realistyczne bo nie pozwala grac "swojego". Jesli po strzeleniu bramki nie zmienisz ustawien na bardziej defensywne i gre z kontry to na 99% stracisz bramke. Jesli masz do tego przecietna druzyne, to przegrasz mecz. Bardzo rzadko skutkuje gra na zasadzie "idziemy za ciosem" czyli atakujemy dalej po strzelonej bramce. Nawet jesli przeciwnik po stracie bramki nie zmieni taktyki to i tak pracuje od razu za dwoch, nie wystepuje efekt zdolowania przeciwnika, chyba ze ten dostanie 3 bramki do zera. Wtedy mozna liczyc ze sie nam polozy. Ale trzy bramki bez cofania sie do defensywy po strzeleniu gola moze strzelic tylko zespol o klase lepszy od przeciwnika. Wydaje mi sie, ze w FM06 wyglada to troche lepiej niz w FM05, gdzie nudne juz bylo po pierwszych 5 minutach meczu, kiedy padaly zwykle pierwsze bramki, na gwalt musialem dokonywac tych samych zmian taktycznych, zeby wygranego meczu nie przegrac. Ale obecnie mam bardzo mocna ekipe, wiec wspomniana wczesniej poprawa moze byc tylko zludzeniem.

gosc Partyzant

08.12.2005 13:40    #3392     Sufler - Porady do gry - polecenia dla druzyny
Ustawienia trzeba dostosowac do taktyki i do predyspozycji zawodnikow. Np. samobojstwem byloby kazac grac gorne dlugie podania zawodnikom, ktorzy maja slabe atrybuty odpowiedzialne za dlugie celne podania. Odbierajacy te podania powinni miec dobra skocznosc, gre glowa i powinni byc wysocy. Jesli tego nie maja, to nalezy nakazac druzynie gre po ziemi i krotkimi podaniami, bo dlugie nie beda docieraly przy slabych atrybutach. Ja tak przy najmniej robie;-). Wazniejsze jest dopasowanie predyspozycji zawodnikow i ustawien niz sam wybor taktyki lub samych ustawien, czy tez samych zawodnikow. W pojedynke zaden z tych aspektow raczej sukcesow nie przyniesie.

Hager Partyzant

04.12.2005 22:36    #3393     Sufler - Porady do gry - przygotowanie do sezonu
miałem chyba podobna sytuacje, u mnie pomogała mała zmiana taktyki, stara mimio że wprowadziła mnie do 1ligi polskiej i sprawowałe sie w dobrze po penym czasie jakby sie wypaliła cofnołem ofensywnego pomocnika na normalnego środgwego zmieniłem nastawienie na mniej ofensywne i jak w poprzednim sezonie grałem baraż o utrzymanie tak teraz (oczwyscie lekkie wzmocnienia) po 5 kolejkach jestem pierwszy w lidze.

Proletariat

1 porada - dostosuj taktykę do graczy jakich posiadasz nie narzucaj im pozycji na których "nie lubią" grać.
2 porada - taktyka 4-4-2 jest jedną z prostszych ale skutecznych taktyk. W wersji defensywnej mamy 4 obrońców (2 środkowych oraz 2 bocznych którym warto kazać włączać się w akcje ofensywne), 2 defensywnych pomocników ( którzy oprócz wspierania obrony winni włączać się do akcje ofensywnych), 2 pomocników oraz 2 napastników bądź ofensywnego pomocnika i napastnika.
Osobiście doradzam grać ofensywną wersją taktyki 4-4-2, gdzie zamiast defensywnych pomocników dajemy pomocników a bocznych pomocników zamieniamy na ofensywnych pomocników.
3 porada- grając taktyką 4-4-2 można grać zarówno u siebie jak i na wyjazdach, czy z mocnymi przeciwnikami, ponieważ wg. mnie jest to najbardziej zbalansowana taktyka dająca zarówno solidną linię obrony jak i dobrą ofensywę która przy kontratakach może powalić najlepszych;)

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
03.12.2005 18:01    #3395     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla barcy!!! help
Wilhelm - kazdy gra tak jak lubi. Jesli kogos bawi sciagniecie treningu i taktyki z internetu i osiaganie na nich ogromnych sukcesow, to jego sprawa (dopoki nie zacznie gry sieciowej z "ludzkim" przeciwnikiem :>;). Od tego sa w sumie gry, zeby ludzi bawic :>

Proletariat

03.12.2005 17:22    #3396     Sufler - Porady do gry - GRAFIKA,UPDATE-y,TAKTYKI
NA STRONIE:
www.sortitoutsi.net znajduje się ogromny zbiór plików do pobrania, w tym grafika do polskich lig, update, fake, skórki, face i kits- packi, etc.

Tewik Partyzant

03.12.2005 16:01    #3397     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla barcy!!! help
Prosze pomozcie mi z doborem taktyki dla barcy !!!
dajcie jakis linka albo co plz!!!!

ata6 Partyzant

02.12.2005 08:40    #3398     Sufler - Porady do gry - Prowadzenie REPREZENTACJI POLSKI
Biore piłkarzy z dobrym morale i w miarę wysoką formą. I gram w kółko ten mecz żeby zobaczyć czy coś się da zrobić. Jak przegrałem z Argentyną to machnąłem ręką bo moi grali dość dobrze i wyglądało to realistycznie. A dla Anglików służą jako tyczki do slalomu.
Ale spróbuje krycia indywidualnego choć obawiam się, że skończy się to karnym.
Do Dawid1945 - może coś bliżej na temat taktyki i ustawień.

henry17 Partyzant

01.12.2005 16:37    #3399     Sufler - Porady do gry - LigaHiszpańska
Jaką taktyką gracie?przesyłajcie screeny na
Co bierzecie pod uwagę pod wybór taktyki?

ata6 Partyzant

01.12.2005 15:36    #3400     Sufler - Porady do gry - Prowadzenie REPREZENTACJI POLSKI
Prowadzę naszą reprezentację i nijak nie mogę pokonać Anglii. Zmieniam skład, ćwiczę różne taktyki a Owen i spółka nic sobie z tego nie robią i rżną mi d...., wygrywając zawsze co najmniej jedną bramką.
Jest na to jakiś sposób?
( W meczach z Danią, Norwegią czy inną Austrią widać wpływ zmian taktycznych na grę, a z kościołem anglikańskim nic.)
FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution