Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

szpari Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
22.12.2005 11:53    #3381     Sufler - Porady do gry - Taktyka
no cóż, powiem tak gram elche, jestem już w 1 lidze, taktyka jaką zaprezentował wilhelm, przepraszam jak źle napisałem, ja kna raize się sprawdze w meczu z realem madryt, cenny remis 1:1 mimo skazania na porażke, macie może jeszcze jakieś ciekawe taktyki...??

Proletariat

21.12.2005 20:53    #3382     Sufler - Porady do gry - odnosnie taktyki
Acha i wszystko jasne, chociaz szkoda ze nie wiem jakie maja ustawienia indywidualne twoi zawodnicy...ale to nic.
Tak wiec:
1.nastawienie ok
2.kreatywnosc ok
3.podania -wedlug mnie powinny byc mieszane nie bezposrednie
4.tempo- za duze jak na taka druzyne, pamietaj ze jak nie strzela w pierwszej polowie z takim tempem to w drugiej raczej tez nie.
Zmniejsz tempo o dwa przesuniecia na 3/5 paska
5. szerokosc gry- ok
6.gra przy przeciwniku- moze byc, w sumie ok
7.gra na czas- ok
8.linia obronna- powinna byc na 1/2 paska (norma) inaczej bedzie zbyt duza luka miedzy linia ofensywna a obronna ktora musi wspierac ofensywe
9.odboir-swietnie
10. cala reszta moze byc ale ja zostawiam tu ustawienia "fabryczne" taktyki 4-4-2(nic nie zmieniam) no poza tym ze zaznaczam kontrataki i scisle krycie oraz krycie 1/1

Proletariat

20.12.2005 17:38    #3383     Sufler - Porady do gry - odnosnie taktyki
przy graniu taktyki 442 z dwoma ofensywnymi skrzydlowymi w instrukcjach druzyny ustawiam szerokosc gry na szeroko i podania na mieszane. . w LM idzie mi slabo a mam w grupie takie druzyny jak juve, arsenal czy dynamo kijow. Taktyke ustalalem pod wzgledem porad "Wilhelma" z tematu "ustawienie 4-4-2 i walka o punkty?"
Dajta jakas porade. .z gory dziekuje ; )

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
17.12.2005 15:44    #3384     Sufler - Porady do gry - zmieniac czy nie zmieniac?
Ja osobiscie uzywam 'wizualnie' jednej taktyki, natomiast zaleznie od przeciwnika i miejsca gry ustawiam inaczej instrukcje indywidualne i druzynowe.

Proletariat

14.12.2005 12:15    #3385     Sufler - Porady do gry - Kontuzje - zastrzyki...
Zastrzyki stosuje sie gdy zawodnik jest waznym elementem taktyki przed zblizajacym sie b. waznym meczem ligowym etc.
Nalezy pamietac ze zastrzyki zle wplywaja na zdrowie pilkarzy podwyzszajac ich sklonosc do kontuzji w przyszlosci.
Mozliwe jest ze zawodnik odmowi, co zle wplynie na jego morele;)

Konkluzja: Zastrzyki stosowac w ostatecznosci i tylko raz na ruski rok

Proletariat

13.12.2005 16:12    #3386     Sufler - Porady do gry - taktyka
Mam pytanie, zauwazylem ze jesli czesto zmieniam taktyke konkretnie mentalnosc i kreatywnosc oraz gpp, to doznaje porazek. Czy mam uzywac jednejtaktyki? Jesli tak to jak wygrac newcastle na man.u na wyjezdzie nie cofajac lini obrony i nie zmniejszajac mentalnosci? Drugie moje pytanie to jaki ma sens zmieniac cokolwiek w ustawieniac druzynowych(mentalnosc, kreatywnosc, gpp) skoro kazdy z moich pilkarzyma osobne wskazowki indywidualne, czy te ustaienia druzynowe wtedy cos znacza? Prosze pomozcie, z gory dziekuje i pozdrawiam

Proletariat

12.12.2005 21:21    #3387     Sufler - Porady do gry - Taktyka
tak jak reaper i szymek radza + 5 gr od siebie:
ZASADA JEST ABY NIE ZMIENIAC TAKTYKI CZESCIEJ JAK RAZ W RUNDZIE, CHYBA ZE GRAMY TAK JAK SZYMEK, INNA TAKTYKA U SIEBIE A INNA NA WYJAZDACH...

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
12.12.2005 14:10    #3388     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Chodzi o to, że zmienianie taktyki co chwila nie jest dobre dla twoich piłkarzy, kótrym wszystko zaczyna się mieszać, w której to taktyce mieli grać tak, a wktórej tak. POza tym zagranie jedną taktyką jednego meczu nic ci nie powie o tej taksie, trzeba rozegrać conajmniej kilka meczy z różnorodnymi drużynami.
myspace.com/marneszanse

(L)egionista Partyzant

Grupa: Użytkownik
12.12.2005 13:56    #3389     Sufler - Porady do gry - Taktyka
mam pytanie - czy czeste zmienianie taktyki w ciągu sezonu moze zaszkodzic , bo jak widze inni pisze ze tak a inni ze nie , ale jak jest naprawde

Proletariat

12.12.2005 11:48    #3390     Sufler - Porady do gry - Gole
Absurd!!! Nie rozmawiaj z pilkarzami podczas przerwy???
Szczykiewicz prosimy o rozsadne solucje...
A jaka taktyka grasz Control? Jezeli masz 4 obroncow nie powinienes zmieniac z taktyki ofensywnej na defensywna... Idz za ciosem, jezeli strzeliles bramke przeciwna druzyna bedzie chciala doprowadzic do wyrownania, wtedy przydaje sie gra z kontry i nastawienie ofensywne, dzieki ktoremu bedziesz mial szanse wbic 2 gola...
FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.