Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
26.03.2006 05:33    #3361     Sufler - Porady do gry - powrot do starej taktyki
Ja staram sie stworzyc od poczatku kilka taktyk dla jednego zespolu i dobierac odpowiednia pod przeciwnika. W tym wypadku powrot do starszej taktyki jest dosc naturalny :)

Ebi-21 Kenebi Partyzant

Grupa: Użytkownik
25.03.2006 13:15    #3362     Sufler - Porady do gry - powrot do starej taktyki
wiadomo ze trzeba zmieniac taktyke przynajmniej co sezon. czy ktos sprawdzal np powrot po paru latach do tej taktiki z piereszego sezonu czy to sie sprawdza?

Proletariat

12.03.2006 17:28    #3363     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
hej petric a grales taktyka standardowa czy swoja i czy zmieniales taktyki w trakcie gry jak tak to kiedy i na jaka

Proletariat

24.02.2006 12:46    #3364     Sufler - Porady do gry - czemu??
Czemu nie ma dobrej taktyki do fm-a..W cm03/04 diablo była najlepsza!!

bastek26 Partyzant

22.02.2006 20:04    #3365     Sufler - Porady do gry - skuteczność taktyki
Szukałem, ale raczej nie znalazłem zadowalającej mnie odp. w innych tematach tego typu. Więc jest pewien problem. Wynalazłem taktykę cud malina :D(wygrywałem nawet z juve, interem, milanem, realem itp., a gram Udinese) no i grałem nią jakieś dwa sezony. po okienku trensferowym (po trzecim sezonie) taksa nagle stała się nieskuteczna, zespół niedość, ze nie wygrywał to jeszcze uzyskiwał fatalne noty(6-7...czasem 5) :(((( nie wiem co robić. Czy można w jakiś sposób zadziałać, aby znów działała jak przedtem???

Gepardhinho Partyzant

15.02.2006 11:05    #3366     Sufler - Porady do gry - Posiadanie pilki
W ustawieniach taktyki (Tryb-polecenia dla druzyny): Zmienić nastawienie na bardziej defensywne, zmniejszyć tempo gry, zwiększyć przetrzymywanie piłki (często), krótkie podania itp.

P.S. Ustawienia taktyki zmieniasz wchodzac do druzyny - klikasz na "taktyka", nastepnie tam gdzie jest pole z zawodnikami i ich ustawieniem jest przycisk "tryb" - tam wybierz ustawienia dla drużyny i rozpoczynasz zabawę z suwakami. Na koniec dobrze jest zapisać taktyke. Warto też - zanim zaczniesz modyfikować taktyke - zobaczyc jak ustawione sa inne taktyki.
Generalnie posiadanie piłki ma związek z nastawieniem drużyny - jesli atakujesz masz zwykle niższy % posiadania piłki niż przy wolnym rozgrywaniu ataku lub grze na czas.

Gepardhinho Partyzant

14.02.2006 06:34    #3367     Sufler - Porady do gry - bramka w 20 s. czyli 1:0 do tylu
Jesli tracisz bramke w 1 minucie to oznacza to że albo grasz z zespołem o 2 klasy lepszym albo... masz o 2 klasy niższą taktykę - dla danego przeciwnika. Można to zresztą sprawdzić.
Co do bramek w końcówkach: zmiana taktyki w 85 min. rzeczywiscie niewiele daje. Żeby osiągnąc efekt trzeba zmieniać nastawienie miedzy 70 a 75 minutą meczu. Nie zdarzało mi że strzelic gola przy zmianie taktyki po 80-85 min, natomiast zmiana nastawienia ok 72 min, przy wyrównanych zespołach (a dobrze przy okazji wprowadzic jakiegos pomocnika fightera) naprawde wielokrotnie zmieniało oblicze meczu.
Przy zmianach taktyk na końcówke radze zmiany radykalne np jak grasz taktyką w rodzaju 4-4-2 Counter i zmieniasz na 4-4-2 Offensive warto żeby była dodatkowo wzocniona (np w przypadku 4-4-2 Offens dobrze jest dać dodatgkowo krótkie strzałki do przodu srodkowym pomocnikom - taktyka "kupą mości panowie" sprawdza sie tu dość dobrze)

Proletariat

04.02.2006 19:14    #3368     Sufler - Porady do gry - Słaba forma
Cze! Mam taki problem, gram Groclinem już pół sezonu i zajmuje miejsce w strefie barażowej. Niewiem co robić wszystkie mecze przegrywam pod rząd po 3:1 i 2:0 czy to wina złej taktyki (4 4 2 Attack) czy składu a może nienadaję się do trenerki? W Fm2005 2X wygrałem lige mistrzów LEGIĄ, a FM2006 mam od paru tygodni. Proszę o pomoc!!!!!!

Proletariat

26.01.2006 15:29    #3369     Sufler - Porady do gry - szerokosc, szybkosc
gav - chyba jednak warto zmieniać, ale na mecze z naprawdę ważnymi drużynami np. w lidze można grać bez większych zmian, ale za to na mecz LM już lepiej zastanowić się czy nie zmienić taktyki przed meczem z Barca czy Chelsea.

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
25.01.2006 19:33    #3370     Sufler - Porady do gry - taktyka
Naprawdę takie prośby od razu zamykamy. Gra polega na tym aby samodzielnie tak poustawiać piłkarzy żeby ze sobą dobrze grali, a nie proszenie żeby ktoś to zrobił za was. Przykro mi ale w tej sprawie nie jestem w stanie ci pomóc, mogę poradzić przy ustawianiu tej taktyki, ale na pewno nie wykonam jej za ciebie ;)
myspace.com/marneszanse

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution