Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

sm1leY Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.03.2007 16:52    #3201     Sufler - Porady do gry - Taktyka
Z drugiej strony to dziwnie abys wygral , bo aktualnie Inter to najlepszy klub w Serie A , to nie jest do konca kwestia taktyki lecz raczej zdeterminowania twoich pilkarzy i rozmow motywacyjnych. Jeszcze morali...
Ja domyslna taktyka bylem w pierwszym sezonie 3, betisem w Primera Divison ;]

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

W mojej drużynie rezerw mam przydzielonych zawodników do poszczególnych pozycji, mam zaznaczone, żeby używać aktualnej taktyki. Inni przydzieleni przeze mnie zawodnicy normalnie grają na pozycjach które im wyznaczyłem. Tylko dwóch zawodników, nie gra na pozycjach na których ich wystawiłem, moje pytanie dlaczego? Asystent wystawia jakiś innych zawodników:(

sefko1 Przodownik pracy

20.03.2007 23:19    #3203     Sufler - Porady do gry - Brak formy...
1. Zmiana taktyki nie wiele da. Komp nie dostosowywuje się do naszej taksy. Poprostu tego nie umie. Można spokojnie grac jedną taksą przez 50 lat. No chyba, że jest kiepska.
2. Najlepszym sposobem jest rotacja w składzie. Zawodniczy z czasem się męczą i grają słabiej.
3. Kontroluj morale zawodników. Czasami lepiej postawic na słabszego gracza, ale takiego, który jest lepiej zmotywowany.
4. Czasami warto poprosić asystenta, żeby dobrał Ci skład. Powinien to zrobić optymalnie do aktualnej formy zawodników
5. Skoryguj rozmowy przedmeczowe. Może warto dać piłkarzom troche luzu. Nie oczekuj od nich zwycięstw w każdym meczu.
6. Mój cudowny sposób. Jak juz nic nie działa zapisz gre i wyjdz z niej. Na drugi dzień zwykle gra jest dużo lepsza. :PPP

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

20.03.2007 21:32    #3204     Sufler - Porady do gry - Brak formy...
Lepiej, abyś nie zmieniał taktyki. Zawodnicy muszą byc zgrani. Przeprowadzaj rotację w składzie, może powinieneś zakupić/przenieś z młodzieżówki kilku mlodych i utalentowanych zawodników. P:)

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

20.03.2007 21:23    #3205     Sufler - Porady do gry - Brak formy...
nie musisz zmieniac taktyki.kazdyu zespol ktory prowadzilem mial lepsze i gorsze okresy.nawet jak zmienialem taktyke to tak bylo.

20.03.2007 20:52    #3206     Sufler - Porady do gry - Brak formy...
Wprowadź rotacje w składzie zmieniaj zawodników co kilka meczy nie graj jednym składem cały czas, nie polecam zmiany taktyki, bo do nowej taktyki zespół długo się dostosowuje:)

17.03.2007 16:05    #3207     Sufler - Porady do gry - Pytania....
1.Może podanie nie zostało dostarczone do ZPN, a może kolejny bug gry?
2.Nie można grać rezerwami klubu, możesz tylko ustawić tam skład jaki ma asystent wystawiać i nakazać mu używać taktyki pierwszego zespołu:)

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

16.03.2007 07:37    #3208     Sufler - Porady do gry - irytacja siega granic...
Przeprowadzaj rotację w składzie [zawodnicy mogą być zmęczeni, nie mieć powdu do starania się, walki, gdyż ciągle gra ten sam/ podobny skład]. Możesz zakupić np. Freddy Adu, Celsinho- znakomici zawodnicy. Urozmaicaj rozmowy motywacyjne.
Mecz:
Dom: Teraz na luzie / Dla kibiców.
Wyjazd: Jesteście w stanie wygrać/ życz szczęścia.
Co do taktyki to polecam 4-4-2: z kontry, ofensywne, swoboda lekko nieograniczona, obrona lekko wysunięta, pułapki ofsajowe, gra na odgrywającego [Iaqinta/ Carraciolo/ Amauri mogą być]. Aha i taktyki to nie powinieneś zmieniać [zawodnicy muszą być zgrani]. Powinno pomóc. P:)

geo.adi Partyzant

15.03.2007 22:20    #3209     Sufler - Porady do gry - irytacja siega granic...
4-4-2 gram ze slabszym przeciwnikiem a 4-5-1 z mocniejszym. generalnie skutkuje. regula jest to ze jak nie trace bramki to nie moge tez strzelic. jak strace bramke to chlopaki strzelaja wyrownanie a czesto i zwyciezkie gole padaja.
co do tranferow, to zazwyczaj mam trafione. a kupuje tylko jak musze (prezes sprzedal mi barzagliego do chelsea za 17,5 mln Euro to kupilem c. zapate), bo mam dluga kontuzje albo kogos sprzedam. staram sie tez wyporzyczac (malo placisz i masz jeszcze korzysci).
co do obciazen treningowych to przetestuje, dzieki pablito565!!! :)

taktyke 4-1-3-2 testowalem w silnych i slabych klubach zarowno na silnych i slabych i jak do tej pory najlepsze wyniki osiagam grajac 4-4-2 z dwoma def. pomocnikami i skrzydlowymi. w fm05 gralem jeden sezon nowatorsko. 4-4-2 - dwaj srodkowi pom. ustawieni defensywnie a skrajni pomocnicy ustawienie nie jako skrzydlowi tylko jako ofensywna pomoc - efekt - siali spustoszenie w szeregach obronnych. niestety cos sie posypalo po pierwszym sezonie i dalej nie dzialalo :(
zaczalem sie przekonywac od niedawna do taktyki 4-5-1 z dwoma defensywnymi i jednym ofensywnym na srodku + skrzydlowi. skuteczne na mocne teamy...

taktyka jest moim mniejszym zmartwieniem, bardziej sie martwie o wahania formy... moze zmiejszenie obciazen pomoze...

15.03.2007 22:00    #3210     Sufler - Porady do gry - irytacja siega granic...
Nie zmieniaj taktyki co chwila, to źle wpływa na zgranie, polecam system 4-1-3-2, działa z silnymi i słabymi przeciwnikami, staraj sie chwalić zawodników po dobrych meczach, gdy prowadzisz to w końcówce graj na czas, przed meczem życz szczęścia zawodnikom, to działa najlepiej.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.