Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

zmijen Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
11.04.2007 21:57    #3181     Sufler - Porady do gry - cudowna forma ??
to jest czesta sprawa w najnowszym fm spotkalem sie nie raz z takim czyms ze bylem mistrzem jesni wygrywajac ze wszytkimi a pozniej zaczelo sie pasmo samych porazek i nic nie moglem na to poradzic az kibice zaczeli mowic cos o mojej nie zmienianej taktyce.Zmienilem na byle jaka i wygralem i to jest bezsensu.Albo jak wygrywalem wszystko i zmienilem taktyke to przegralem i tlumaczyli ze nie zmienia sie taktyki, smieszne to jest.

Teraz rozwiazalem ten problem tak ze jak przegram z rzedu 2 mecze to zmieniam odrazu taktyke...mam juz przygotowanych 5taktyk i zapisanych i wymieniam je zawsze jak to sie dzieje.

pozdro!

Rem-8 Wywrotowiec

Grupa: Moderator
11.04.2007 12:52    #3182     Sufler - Porady do gry - cudowna forma ??
Prawdopodobnie to Twój drugi sezon. Dobrym wyjściem jest zmiana taktyki przed sezonem w sparingach, aby gracze mogli się rozegrać w nowej taktyce. Nie jesteś jedyny, który ma ten problem i faktem jest, że ten problem istnieje i nic się nie poradzi.
"Hey kids rock and roll, nobody tells you where to go"

Evening Młody aktywista

10.04.2007 15:20    #3183     Sufler - Porady do gry - DEFENSYWNA TAKTYKA
Ja proponuję nie wystawiać jakiejś specjalnej taktyki. Lepiej nie grać szeroko i oddać skrzydła przeciwnikowi a w obronie wystawić zawodników wysokich z dobrym kryciem i ustawianiem się żeby nie dopuszczali dośrodkowań z bocznych rejonów na głowy napastników. Poza tym warto wystawić nominalnego defensywnego pomocnika, który przeszkadzałby w konstruowaniu akcji środkiem, podaniach prostopadłych i strzałach z dystansu. Oczywiście cofnięta linia obrony i gra z kontry. U mnie działało. Powodzenia ;)

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

08.04.2007 15:47    #3184     Sufler - Porady do gry - Dnipro Czerkasy
1. Nisetety nie.
2. Nie, to nie błąd. Widocznie masz słaby [przynajmniej na papierze] zespół i to dlatego.
3. Może zmień nieco taktykę. Nie atakuj tylko skrzydłami, mlecz także środkiem.
4. 2D jest klasyczne dla FMa, mnie tam pasuje.
5. FM na pewnno nie uczy się taktyki. Czasem można mieć takie złudzenie, że rozszyfrował naszą, ale tak nie jest.
P:)

giersik Przodownik pracy

08.04.2007 15:35    #3185     Sufler - Porady do gry - Dnipro Czerkasy
1. Nie można. Jeśli klub chce sprzedać niepotrzebnego zawodnika, to będzie ci proponował go za grosze. Po jakimś czasie, jak nie znajdzie się kupiec, to zawodnik zostanie zwolniony z kontraktu.
2. Nie jest to błąd. Przed sezonem byłeś stawiany na straconej pozycji. Jeśli dalej będziesz wygrywał, to twoje notowania u bukmacherów będą lepsze.
3. To jest twój problem. Nie znam twoich zawodników, twojej taktyki.
4. 2D zdecydowanie lepsze.
5. Wydaje ci się :)

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
08.04.2007 13:08    #3186     Sufler - Porady do gry - Pomocy!!
No i pytanie bez sensu.
Kurde, grasz w FM'a, a nie umiesz dobrać taktyki? x/
Zagraj kimś lepszym jeżeli nie dajesz rady.

pundu Partyzant

08.04.2007 12:29    #3187     Sufler - Porady do gry - Dnipro Czerkasy
Na początek Witam, bo jestem tu nowy, choć w FMa gram już kilka lat. Mam FM2007 z ostatnią łatką, mam kilka pytań i liczę na waszą pomoc. Gram w lidze ukraińskiej, klub Dnipro Czerkasy, idzie mi dość dobrze jak na moje dotychczasowe osiągnięcia w grze dlatego liczę na Waszą pomoc. Otóż
1. W trakcie okna transferowego, inne kluby w kółko proponują mi piłkarzy, nawet jak razy tych samych, można jakoś dać do zrozumienia, że jak będę chciał piłkarza to sam sie zgłoszę?
2. W każdym meczu notowania bukmacherów są 1-50, że wygram, chociaż po 15 kolejkach jestem szósty, to nawet jak gram z kimś z dołu to tamci są zdecydowanymi faworytami i ja mam liczyć na cud. Czy to jakiś błąd w grze?
3. Mam problem z graniem przeciw taktyce 442, nie bardzo wiem jak efektywnie wyłączyć grę skrzydłami przeciwnika, nie tracąc przy tym siły ofensywnej.
4. Nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi czy gracie na widoku 2D, czy w trybie tekstowym. Ja aktualnie gram na widoku 2D bo to dużo przyjemniejsze, ale wcześniej grając innymi klubami, często zmieniałem tryb na tekstowy jak mi nie szło i nie miałem już pomysłu , moim zdaniem czasem pomaga
5. Czy FM2007 uczy się taktyki mojej i czy przy grze nie zmienioną taktyką lub podobną przez kilka meczy może wystawić taką antytaktykę, że nie mam szans. Podobno w CM 03/04 tak było. I jestem w skłonny w to uwierzyć, bo często odczuwałem ten syndrom. Objawiało sie dużą liczbą sytuacji i bliską zeru skutecznością, tu wracam do poprzenidego pytania, bo mam wrażenie, że grając w trybie 2D można tego uniknąć

Będę wdzięczny za Wasze rady, pozdrawiam.

Sufler to nigdy nie było, nie jest i nie będzie forum. Proszę, abyś o tym zawsze pamiętał. Pozdrawiam.
dop. Grzechoo

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

07.04.2007 19:31    #3188     Sufler - Porady do gry - Ajax Amsterdam
Masz wielkie szansę na te sukcesy, ponieważ wiele zalezy od Ciebie i od taktyki i od wielu innych czynników:) Do Ajaxu nie potrzebujesz trenerów, masz tam jednych z najlepszych na świecie:) Co do Fabiano to mogłeś dać mu szansę,ale decyzja należała do Ciebie:) Nakamura to świetny zawodnik, przyda Ci się:)

Kozzi Krzewiciel myśli rewolucyjnej

05.04.2007 09:09    #3189     Sufler - Porady do gry - grafika

Kyniu_Widzew Partyzant

05.04.2007 08:52    #3190     Sufler - Porady do gry - StRoNkA
Ja mam swoje taktyki, ale chcialem sprawdzic inne

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.