Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

BS Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.05.2007 00:10    #3161     Sufler - Porady do gry - Mecze
sorry za kolejny post:)zaznaczam jeszcze ze zmienialem taktyki przed meczmii

mickzas Partyzant

05.05.2007 22:16    #3162     Sufler - Porady do gry - Kryzys
Miałem podobny problem, grałem Juventusem 6 sezon i postawiłem sobie cel - wygrać wszystko co tylko możliwe. Skład miałem mocny i szeroki, więc nie straszne były mi kontuzje i mogłem pozwolić sobie na rotacje w składzie bez osłabiania drużyny. Wszystko było super tak gdzieś do początku lutego. Wtedy zespół wpadł w kryzys, pierwszy od początku gry. Taktyki nie zmieniałem za bardzo, znaczy się zmieniałem tylko instrukcje dla drużyny. Zwiększałem i zmniejszałem rotację składu (bo jednak jakaś tam podstawowa jedenastka była). Wprowadzałem najlepszych juniorów i zawodników z rezerw (ale bez przesady, nie wymieniałem połowy drużyny). Mimo tych wszystkich zabiegów w lidze przegrywałem z kim chciałem, gdzie chciałem, jak chciałem i ile chciałem. Na początku kryzysu miałem na drugą drużyną ponad 20 punktów przewagi, ostatecznie zdobyłem mistrzostwo, ale z przewagą 3 punktów. Co ciekawe drużyna cały czas grała dobrze w Pucharze Włoch i zwłaszcza w Lidze Mistrzów. Dość zabawnie to wyglądało jak w PW wygrywałem z Romą na wyjeździe, potem w lidze remisowałem u siebie z drużyną ze strefy spadkowej, następnie wygrywałem u siebie z Realem Madryt (który miał w tym czasie nieziemski skład) i przegrywałem z jakiś średniakiem w lidze. Czy ktoś ma jakiś pomysł na taką sytuację? Trochę już w FM i wcześniej w ChM pograłem i nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Wcześniej jak przychodził kryzys (a wcześniej, czy później przecież musi przyjść) to słabe wyniki miałem na wszystkich frontach, a nie tylko w lidze.

robinho09 Młody aktywista

05.05.2007 21:15    #3163     Sufler - Porady do gry - Kryzys
Jeżeli trwa sezon to raczej nie zmieniaj taktyki, ponieważ piłkarze mogą długo dostosowywać się do niej. Wystawiaj do pierwszej jedenatki piłkarzy mających najlepszą kondycję i nie są zmęczeni. Słabszym i zmęczonym piłkarzom daj odpocząć, a wystawiaj do gry tych, którzy mają zapał i chęci do gry.

wisniczanin Żołnierz frontu ideologicznego

05.05.2007 14:33    #3164     Sufler - Porady do gry - Taktyka na lata
ja gram ta sama taktyka ca 1bartek, ale czasami warto ja zmienic, np gdy ktos gra 3 op w srodku wysowam boki obrony, niby tak niewiele a dzieki temu nie zmienilem taktyki od prawie 2 lat

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

05.05.2007 13:30    #3165     Sufler - Porady do gry - Taktyka na lata
w razie kryzysu formy nie zmieniaj ustawienia, bo ekipa znow bedzie musiala zgrywac sie pod katem nowej 'taktyki' a to moze byc bardzo dlugotrwaly proces. zmieniaj raczej polecenia druzynowe i ewentualnie polecenia dla poszczegolnych zawodnikow, mi to pomaga wydobyc zespol z 'dolka' :)

plomien Partyzant

05.05.2007 12:22    #3166     Sufler - Porady do gry - Taktyka na lata
A jesli po sezonie mistrzowskim, w srdoku sezonu przyvhodzi kryzys, czy zmiana taktyki pomoże??

LOLECZeX Młody aktywista

03.05.2007 20:38    #3167     Sufler - Porady do gry - Poziom trudnosci
taktyki najlepiej dobierac nowe na metodzie prob i bledow co do treningow rob sam albo znajdziesz na forum pare ciekawych zestawow treningu ale nie wszystkie dzialaja wiec jak jakom sciagniesz to moga ci leciec staty na leb i na szyje to sie nie zalamuj ;p i duzo zalezy od motywacji co mowisz np. po przegranym meczu na wyjezdzie nie "rycz;p" tak bardzo jakbys przegral u siebie bo to nic nie da... trzeba miec lagodniejsze podejscie do pilkarzy bo sie zazwyczaj oburzaja i leca do gazet jaki ty nie taki itp. ..

Oczywiście mówisz o CM Forum, tak? - dop. Grzechoo

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
1. Podejrzewam, że odpowiedni trening dla napastników powinien załatwić sprawę.

2. Zmiany taktyki w czasie spotkania powinny zależeć głównie od sytuacji na boisku - jeśli masz inicjatywę, stwarzasz sytuacje bramkowe, nie warto cofać się do defensywy. Natomiast jeśli bronisz się zaciekle, a twoi dwaj obrońcy dostaną czerwone kartki warto jest ściągnąć z boiska jakiegoś napastnika albo pomocnika i wprowadzić za niego defensora.

3. Słabe podania mogą być wynikiem niskiego współczynnika Podania i, jak wspomniałeś, niskiej klasy rozgrywkowej, a co za tym idzie słabych piłkarzy. Pokombinuj z taktyką, różnie poustawiaj podania dla zespołu, a na pewno znajdziesz coś odpowiedniego.

Scout Młody aktywista

1. Zależy jakich napastników stosujesz. Jeśli wysokich, dobrze zbudowanych fizycznie (wiesz- takich mięśniaków typu Drogba) i umiejących grać głową na poziomie ok 16-17 itd. to daj w opcjach taktyki grę na rozgrywającego, oraz podania do odgrywającego: na głowę. Jeśli napastnicy są szybcy i mają dobre przyspieszenie- na dobieg, jeśli są doskonali technicznie i dobrze dryblują- do nogi.
2. Przedmówcy wyjaśnili.
3.
a) Podania krótkie- "Zawodnicy będą starać się podawać do najbliższego, nie krytego kolegi",

b) Podania bezpośrednie- "Piłkarze będą starać się jak najszybciej przekazać piłkę z linii obrony i pomocy do napastników",

c) Podania długie- Twoi gracze będą przy każdej możliwej sytuacji wykonywać długie podania na połowę przeciwnika, licząc na to ze napastnicy poradzą sobie z obroną przeciwnika. Jest to taktyka dobra dla zespołów o kiepskich atrybutach podań, oraz na boiskach o złej nawierzchni."

PS- nie zapominaj, że celność podań jest w pewnym sensie uzależniona od tempa gry.

kiko24 Partyzant

28.04.2007 11:00    #3170     Sufler - Porady do gry - jak ustawic polecenia druzynowe
Ja gram Podbeskidzie Bielsko-Biała. Mam w miarę wyrównany skład mocni zawodnicy to Sacha , Pater, Mouzi, Cięciała, Kołodziej, reszta jest przeciętna ustawiłem taktyke 4-4-2. Srodkowy pomocnik ma strzałke wysuniętą do przodu a drugi jest nastawiony defensywnie. Gram z ustawieniem defensywnym z kontry z podaniami bezpośrednimi i agresywnym kryciem i presingiem. Do zespołu ściągłem Pilcha,Filipka,Molka,Borkowskiego na obrone i Pietrasiaka. Wygrałem pierwsze 5 meczów w lidze 5-2 z Zawisza, z Ruchem 1-2 u nich. Taktyki nie zmieniam z meczu na mecz operuje tylko ustwieniem indywdualnym zawodników sprawdzam mocne i słabe strony przeciwnika i staram sie je neutralizowac.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution