Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

ketjow Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.10.2007 16:28    #3041     Sufler - Porady do gry - Pomoc, Football Manager 07
Witam wszystkich serdecznie!
Jestem nowym użykownikiem tego forum. Zwracam się o pomoc do Was bo widze, że wypowiada się tu wielu doświadczonych graczy. Jestem mało obeznany w tej grze bo gram dopiero od jakiegoś czasu. Prosiłbym Was o jakieś podstawowe rady w dobraniu taktyki, ustawieniu treningu itp. Często mam tak, że pierwsze kolejki idzie mi znakomicie, a potem nagle zniżka formy i nie wiem czym jest to spowodowane i nie umiem sobie z tym poradzić. Zazwyczaj gram Arsenalem Londyn i średnio mi to wychodzi, szczególnie druga połowa sezonu. Z góry dziękuje za porady. Pozdrawiam

sefko1 Przodownik pracy

21.10.2007 12:32    #3042     Sufler - Porady do gry - FM2008 pytań kilka
W USA premiera jest 23 października ??? Wujek musi mieć wejścia u dystybutora :))

A co do tematu, to widze, że najbardziej wnerwajace dla mnie będzie niemożność dokonywania zmian w trybie szczegółowym. Bedzie chyba trzeba jakies pauzy stosowac, żeby pomyśleć nad dopasowaniem taktyki pod daną sytuacje na boisku. Dla mnie to spory minus.

MirekHeros Partyzant

21.10.2007 11:15    #3043     Sufler - Porady do gry - Analiza meczu
Ja oglądam kluczowe sytuacje ( to pomaga w przekonaniu sie jak grają obroncy, pomocnicy, napastnicy. Np. Gram Wigan z Man Utd to wiadomo ze maja bardzo sielna defensywę więc wystawiam szybkich napastników a nie tych którzy dobrze grają głową bo to jest bez sensu.) 2.Patrze na statystyki głównie pod względem fauli i strzałów
3.Najczesciej jak przegrywam staram sie wyciagac wnioski i zmieniac cos w skladzie. Taktyki nie zmieniam bo piłkarze musza sie przyzwyczaic, stosuje max. 3-4 warianty na sezon.

Mattii Przodownik pracy

21.10.2007 11:09    #3044     Sufler - Porady do gry - Analiza meczu
1.Kluczowe momenty.
2.Tak,posiadanie piłki jak dla mnie to podstawa,dlatego jeśli np. jest 55 minuta i ja mam posiadanie piłki 40% to staram się to naprawić,np. grać szerzej ale więcej krórkich podań,aby były dokładniejsze,a także próbuje zmian w taktyce np. wpuszam pomocnika z dobrymi podaniami i grą z pierwszej piłki.
3.Nie to nie tak "przegramy lecę dalej" ja tego nie stosuje.Przegramy oglądam całą sytuację rozważam gdzie zawodnicy popełni błąd i zmieniam szczegóły taktyki,np.nieudana pułapka ofsajdowa staram się cofnąć linię obrony i wyłączyć "pułapki ofsajdowe" czy pomoże przekonamy się w następnym meczu?Dlatego każdy błąd należy analizować,tak samo remisy może zamało akcji ofensywnych,to włączyć do gry ofensywnej bocznych obrońców.

Dlatego sparingi to podstawa 6 meczy powinno wystarczyć,aby opracować dokładną i świetną taxę.
Pozdro:)

raca Partyzant

19.10.2007 23:14    #3045     Sufler - Porady do gry - Ach ta Barcelona ..
Witam, często tu proszę o pomoc, ale cóż .. chyba po to jest sufler ;)
Gram Realem (6 sezon) i nie wiem co jest ale jak wygram z Barceloną to albo Oni grali juniorami albo samym bramkarzem .. Nie mam pojęcia co robić, w kilku meczach grali rezerwami a ja najsilniejszym składem, co się działo ? Przegrywałem .. Nie mam pojęcia co się dzieje :( O co w tym chodzi ?
Jeszcze jedno, najbardziej denerwująca rzecz .. Mam u kilku dobrych piłkarzy zaznaczony status "Nie na sprzedaż", dostaję propozycję których odrzucić nie mogę .. :/ Dlaczego ? Zapewniem, że mam oryginalną wersję FM`a ..

Co do mojego składu:
Bramka - Casillas
Obrona Lewa - Baines / Sandoval (newgen 199 PA)
Obrona Środek - Kompany/Hobbs i Bartelli (też chyba newgen, ale b. dobry zawodnik)
Obrona Prawa - Vanden Borre/Kwiatkowski (chyba newgen ale b. dobry zawodnik)
DP - Sergio Ramos
Pomoc Lewa - Reyes
Pomoc Środek - Baptista albo jakiś newgen
Pomoc Prawa - Gourcuff albo Mauro (newgen[?])
Atak - Robinho/Villa i Aguero/Villa

Barcelona gra 4 obrońcami, 2 pomocnikami, 3 ofensywnymi i 1 napastnikiem
Moja taktyka - http://stron(...)ob17.jpg

Z góry dzięki za odpowiedzi.

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

16.10.2007 17:12    #3046     Sufler - Porady do gry - Zgranie
Ja niemal na każdy mecz zmieniam ustawienie,a co za tym idzie musze wymienić kilku zawodników bo jak wiadomo nie każdy zawodnik nadaje się do danej taktyki i nie zauważyłem żeby przeszkadzało to w jakiś sposób,a wręcz przeciwnie ja na każdy mecz w LM zmieniałem takse i dzieki temu wygrałem 2-krotnie LM.

Nemrod Partyzant

Ustawienia taktyki są bardzo ważne, nie wyobrażam sobie gry bez modyfikowanie poleceń, dla drużyny i rlaczy oraz instrukcji dotyczących rywali. Ja. np zawsze ustawiam żeby grali pressingiem (no chyba że wygrywają 3-0 to im to wyłącze bo się męczą szybciej, zawsze mam włączone kontrataki, ścisłe krycie często i gra przy przeciwniku czesto. Nieststy jest to wieksze obciązenie fizyczne dla piłkarzy i szybcej sie męczą dlatego potzrbują wiekszej rotacji. Paza tym wiekszość drużyn ma swoje ulubione formacje w których gra najlepiej ...niestety to jest do sprawdzenie tylko w edytorze (czasu rzeczywistego lub tym który masz po zainstalowaniu FM).Zbyt czeste zmiany taktyki są niewskazane najlepiej mieć jedną na wyjazdy i jedna w domu.

daniello1111 Partyzant

ZMIANY TAKTYCZNE SĄ JAK NAJBARDZIEJ KONIECZNE!! GRAJĄC Z LEPSZYMI KLUBAMI NAISTOTNIEJSZA JEST OBRONA - 4OBROŃCÓW, BY SKRZYDŁOWI DRUŻYN PRZECIWNYCH NIE "ROZWIJALI SKRZYDEŁ", -DWÓCH DEFENSYWNYCH POMOCNIKÓW, I PO SPRAWIE. PO DRUGIE ZMIANĘ TAKTYKI UZALEŻNIAM TAKŻE OD KONTUZJI, GDYZ NIE DA SIE UKRYĆ, ZE W FM-IE JEST ICH SPORO!! JEDNAK NAJCZESCIEJ STOSOWANĄ TAKTYKĄ PRZEZE MNIE JEST 1-4-4-2 I USTAWIENIE DEFENSYWNE Z COFNIĘTĄ LINIĄ OBRONY- NAJWAŻNIEJSZE NIE STRACIĆ A PRZY OKAZJI MOICH SZYBKICH NAPADZIORÓW DA SIE COS USTRZELIĆ!! OSTATNIE WYNIKI ELIMINACJE DO FAZY GRUPOWEJ Z PALERMO W-1:1 D-2:0

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
06.10.2007 20:22    #3049     Sufler - Porady do gry - Fatum ;)?
1. Nie. To zależy od kilku czynników, może pokombinuj w indywidualnych ustawieniach.
2. Przy takich jak Paolucci umiejętnościach może to zależeć od taktyki,treningu,rozmowy motywacyjnej. Także od tego jak zawodnik spisuje się w meczach. Ukryta nota important matches.
3. Wystaw go na liste transferową --> ustaw jako niepotrzebny klubowi ---> proponuj klubom. Możesz jeszcze pare razy wprowadzić go z ławki aby inne kluby podejrzały jak gra.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Jelonzz Partyzant

komputer zawzse ustawia jakies idiotyczne taktyki ale zawsze wygra albo komp ustawia maloude na ataku i jeszcze z kims takim przegrywamy -.- albo ma farta po prostu :D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution