Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
06.12.2007 13:55    #2971     Sufler - Porady do gry - Diament a FM2008
Spróbuj, to się przekonasz ;] I taka mała rada na przyszłość: ustalaj taktykę pod zawodników, nie zawodników do taktyki.

Macias071 Partyzant

Grupa: Użytkownik
05.12.2007 21:22    #2972     Sufler - Porady do gry - Karanie graczy w FM2008
irekrog17 dzięki za pomoc:) Chyba się dobrze w instrukcję nie wczytałem jeśli chodzi o karanie zawodników.
I nie gram tylko po to żeby karać zawodników. Ale jak nie wygrywają 3 lub 4 raz z rzędu to coś musi być nie tak:/ I nie jest to problem taktyki (a może jest) ale moim zdaniem zaangażowania. Dlatego trzeba pobudzić zawodników jakąś konstruktywną krytyką (albo drobną karą;P).

LOLECZeX Młody aktywista

05.12.2007 20:29    #2973     Sufler - Porady do gry - Fatalna sprawa;/
Po pierwsze taki temat nie na sufler?... po drugie patch 8.0.1 eliminuje te błędy z nieskutecznością, po 3 spróbuj zmian jakaś rotacja w składzie, może zobacz w ustawieniach indywidualnych zmniejsz im swobodę ruchu może będą się bardziej słuchać twojej taktyki, może pogadaj z nimi zwiększ im morale, a tak manager sam powinien wiedzieć co jest z jego zespołem nie tak...

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

05.12.2007 17:11    #2974     Sufler - Porady do gry - Taktyka = problem
żałosne...
Ludzie nie odpowiadajcie na takie pytania.Ja rozumiem ,że nie musisz być mistrzem ale TO TY JESTEŚ MENADŻEREM.Sam musisz sobie poradzić.Po za tym nie ma jednej idealnej taktyki.Każda ma swoje plusy i minusy.

lrolewski Partyzant

04.12.2007 09:52    #2975     Sufler - Porady do gry - Trudność FM2008
fakt ze 8 jest trudniejsza niz poprzednia wersja - ale bez przesady - teraz trzeba troche pokombinowac i sie postarac ale to podnosi atrakcyjność gry. ja zająłem 1 miejsce w C1a geajac noavara i teraz po 1/2 sezonu w polowie tabeli b. raczej nie zmieniam taktyki do przeciwnika - koncentruje sie na motywacji i indywidualnych poleceniach - wg mnie podstawa to silny pressing na srodkowych pomocnikach przeciwnika i blyskawiczne reakcje na zmiany w taktyce przeciwnika - co do wzmocnien - przegladam mlodzieżówki i kupuje kogo sie da i kto zgodzi sie przejsc (np hoiland (nor) - bedzie z niego megagwiazda ponad 20 bramek w debiutanckim sezonie 18 lat)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
03.12.2007 19:00    #2976     Sufler - Porady do gry - Na odwrót
Twoje PS jak najbardziej nie na miejscu i raczej niepotrzebne.

Tak VIP.

Ja nie rozumiem czegoś...czasami jak czytam sobie suflera to wydaje mi się, że niektórzy albo grają w inną gre niż ja (gram w Football Manager 2008 8.0.1) albo inaczej interpretują to co się w niej dzieje.

Ja jako wierny gracz managerów od CM 01/02 do FM 2008 mam jakieś pojęcie o tej grze ale nie znaczy to, że zawsze mam rację.

Zagrałem już ponad 150 meczy w FM albo jeszcze więcej i nie zauważyłem tego co jest treścią tematu. Moja taktyka jest realizowana w sposób przyzwoity i ja nie mam zastrzeżeń do sposobu odwzorowania jej w zachowaniu kulek.

Pragnę zauważyć, że zmixowanie niektórych elementów taktyki może spowodować inny efekt niż sobie wymarzyliśmy więc radzę szukać błędu w swojej taktyce niż w samej grze.

Być może Twoje obserwacje są spowodowane tym, iż oglądasz mecz tylko na kluczowych może właśnie w kluczowych momentach Twoi piłkarze robią takie rzeczy.

Proponuję obejrzeć cały mecz lub rozszerzone momenty i wtedy się przekonać.
Najlepiej porównać dwa mecze rozgrywane diametralnie inną taktyką.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

jaruone Młody aktywista

03.12.2007 18:12    #2977     Sufler - Porady do gry - Czy ta gra jest p*****na ? :/
Mi się widzi że doszły w tej wersji "przypadki losowe" tzn. gracz z wykańczaniem akcji czy strzałem z dystansu na 18 nie walnie z 10 metrów sam na sam , a koleś bardzo przeciętny zostanie królem strzelców (jak nie w lidze to w drużynie).
W życiu tak czasem bywa a tu występuje to nieco częściej niż normalnie i dotyka nawet gwiazd wartych kilkadziesiąt milionów euro.
Ja gram Union Berlin (3 niemiecka) mam 3 napastników Karim Benyamina, Todor Kolev i Andre Nunes (z Lubina) - najsłabiej prezentuje się pod względem statystyk Benyamina a le najwięcej strzela.
I tak powinno być - Nunes czuje presję nie zna języka, zapowiadał się na gwiazdę drużyny a tu jeszcze doszedł Kolev, który sam siebie stresuje (jak Giza w Legii) i z każdym strzałem czuje sie coraz gorzej ;)
W wynikach nie pomaga mi też fakt że 70% drużyny to nowi ludzie, w większości nie znający niemieckiego (mam Włochów,Argentyńczyka i Nigeryjczyka) - taki zlepek nie może dobrze funkcjonować po kilku meczach.
Moją metodą jest zmiana taktyki (starą chyba każdy zespół juz rozpracował), nieco inne ustawienie indywidualne oraz przywrócenie części starych zawodników do składu - nowych wpuszczam stopniowo.
Efekt jest taki że wreszcie wygrałem mecz u siebie z mocną drużyną (bo na wyjazdach to jakoś szło) - trzeba non stop kombinować,wprowadzać ciekawe rozwiązania.
Czasem to frustruje ale taka jest gra - acha a mój kumpel wyciągnął Leeds do Championship w 1 sezonie po barażach - jak się chce to można.
Jego metoda było wprowadzenie do składu Polaków, zagęszczenie środka boiska i mocno urozmaicone podawanie (każdy gracz miał indywidualnie ustawione podania) - tyle że to co u niego wypaliło raz nie zawsze może się udać ponownie.
Loteria :P

sir.Morganfield Partyzant

03.12.2007 17:22    #2978     Sufler - Porady do gry - Czy ta gra jest p*****na ? :/
Moim zdaniem nie da sie grać całego meczu jednym ustawieniem. Czasami pomaga zmiana ustawienia na bardziej defensywny, a następnie powrót do taktyki ofensywnej. Też zdarzało mi się, że atakowałem przez 90 min, oddawałem ponad dwadzieścia celnych strzałów i przegrywałem po jednej fantastycznej kontrze rywala. Słowem większa arytmia gry powinna pomóc na taką sytuację.

Piotrś Młody aktywista

03.12.2007 16:46    #2979     Sufler - Porady do gry - Czy ta gra jest p*****na ? :/
Ten może sie napisze fala na mnie xD ale nie rozumiemm w czym to Ci moge pomóc?:>
Jak u nas jest -według mnie poziom gry jest wiekszy...i jest tez pare znaczących błedów przez co trzeba sie na prawda napracowac by wygrywac?:> Taktyka...Rozmowa może tego to wina?:> (jesli uzywasz taktyki z poprzedniej wersji to powiem Ci ze mi sie one nie sprawdzaja...?:) ) Hmm? ktoś cos dodaaa?:>...Ps biedna myszka ^^

Kamlaq Partyzant

02.12.2007 11:55    #2980     Sufler - Porady do gry - mecze na wyjeździe
a ja znalazłem takie ustawienie którym gram i na wyjazdach i u siebie i jest dobrze ;) ale mam 2 zapasowe taktyki... jeśli jest 75 minuta meczu i przegrywam to daje hiperofensywne 2-4-4, a jeśli wygrywam to daje ultradefensywne 5-4-1

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution