Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

omega Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
to nawet glosik ci napisal ze latka zmienila silnik meczowy przeciez jak byl 01 to tacy jak ty tez plakali bo przegrywali wiec skoro nie umiesz sie dostosowac do gry to nie graj i tyle... widac dla ciebie 02 jest o poziom trudniejsza
ale dalej do ciebie ponowie pytanie czemu u mnie jest ok;]? wiem za trudne pytanie:)
glosik wiele osob ma taki problem jak wy bo macie kiepskie taktyki;] Tzn moze dobre bo wygrywacie ale ja wole wygrac 1:0 niz 5:4;]

omega Młody aktywista

to o czym piszecie swiadczy raczej za tym co mowie:
grosik piszesz ze nie potrzebujesz instrukcji hahah i tyle na ten temat kazdy FM sie od siebie rożni w kazdym sa jakies nowosci taktyczne a nawet jesli jest to samo to zmienia sie silnik gry... czyli taktyka z o7 moze byc kompletna porazka na 08
Siedziu to o czym piszesz to chyba normalne grasz tym samym skladem ta sama taktyka wiec dalej masz lipe z taktyka stad 13 straconych bramek kompletnie nie wiem o co ci chodzi^^
Tomash no jesli uzywasz dokladnie tej samej taktyki na dwoch przeciwnikow grajacych zupelnie inaczej to dla mnie oznacza to ze Twoja taktyka jest dobra na przeciwnika grajacego jak slask ale juz sie nie sprawdza z piastem
Dalej zadaje pytanie wielcy taktycy dlaczego u mnie czegos takiego nie ma? Czyzby jako jeden z nielicznych nie mial tego buga na patchu 02:D?

Tomash Partyzant

Hokejowe wyniki to raczej wina latki 8.02. Ostatnio grając Śląskiem W. przytrafil mi sie wynik 6:6 na własnym boisku z cieniutkim Piastem. Wina taktyki raczej znikoma bo poprzednio zwyciężyłem na wyjeździe z Polonią W. używając jej właśnie.

Sledziu Partyzant

Ta, wina taktyki? Bardzo ciekawe, omega.
Gram Man Utd, średnia bramek straconych - 0.5 na mecz.
Instaluję 802 i co?
Ile razy bym nie ładował sejwa, w trzech meczach tracę 13 bramek, nie zmieniając taktyki ani składu. Wszystko tak jak przed instalką.
Więc gdzie tu wina taktyki, na Boga?!

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

16.04.2008 21:17    #2815     Sufler - Porady do gry - Taktyka
No tak ten temat to mi bardziej na forum wygląda .
Po drugie wislakraków w przeciagu dwóch dni juz chyba 5-ty temat założyłeś to większosc już była w suflerze.
Po 3-ecie kolega pytał się o taktyki.To mu podałem a oczywiscie ustawienia zespołowe i indywidualne ustawiam pozdro

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Człowieku niebrozpoczynał wojen ale z takimi komentarzami to wiesz gdzie sobie idź!Tym bardziej że napisałem żę mogę się mylic i nawet mimo tych postów postanowiłem przeanalizowac mecze z tymi absurdalnymi wynikami i jest to wina raczej taktyki rywala graja zbyt ''otwartą piłkę'' szczególnie jak grają 4-4-2 .Pozdro mimo wszystko

PS:Ja tematu nie zaczęłem tylko wygłaszam spostrzeżenia.To co innego

omega Młody aktywista

oczywiscie ze na 8.02;] dlatego nie jest to wina latki a taktyki

omega Młody aktywista

16.04.2008 12:38    #2818     Sufler - Porady do gry - Błąd w grze czy w taktyce?
ogolnie popelniasz bledy taktyczne moim zdaniem. Po co 2 taktyki? Jeszcze bym rozumial gdybys mial ta druga (defensywna) na kluby typu barca real itd. Ja gram caly czas 1 taktyka+ wlasnie ultradefensywna (nad ktora caly czas pracuje) Przed kazdym meczem jedynie sprawdzam co mowi moj scout obserwujacy druzyne przeciwna i wprowadzam korekty (linia obronna szerokosc ) Zawsze moja druzyna (LEgia) miala w lidze najmniej straconych) i to czesto dwukrotnie mniej niz 2 druzyna
Co do meczow ze slabymi moze ich slabo motywujesz Pamietaj ze bardzo slabe druzyny graja bardzo defensywnie zazwyczaj dluga pilke na napastnikow aby cos takieog zlamac powinienes ustawic wieksza swoboda taktyczna tempo szybkie itd:)

wiertara Partyzant

16.04.2008 08:55    #2819     Sufler - Porady do gry - Błąd w grze czy w taktyce?
Witam, gram już w FM dosyć długo i zauważyłem parę frustrujących przypadków. Od razu zaznaczam że nie są to pojedyncze przypadki tylko powtarzające się. No to zaczynamy:
1) Reprezentacja:
Często grając reprezentacją i osiągając dobre wyniki przyjdzie mi grać z jakimś cieniarzem np z Liechtensteinem w eliminacjach i jakimś fuksem remisuję. Nie byłoby nic w tym dziwnego jeżeli np moja reprezentacja by cały czas atakowała i tylko była nieskuteczna - ale chodzi tu o to ze w całym meczu ja mam posiadanie piłki 35% i oddałem tylko kilka strzałów na bramkę?! Jeszcze te eliminacyjne mecze można przeżyć ale jeżeli gra się jakieś mistrzostwa i np po drodze wygrywa się z najlepszymi krajami a w 1/4 czy 1/2 trafia się na jakąś Japonię/Finlandię i sytuacja się powtarza to coś jest nie tak...

2) Kluby
Tutaj zauważyłem inną sytuację: Gram drużynami z niższego poziomu (Derby, Cadiz, Catania itp) i buduję je latami. Grając u siebie nie gram jakąś ofensywną taktyką mimo tego iż uzbieram już dobry skład i walczę np o awans do LM. Problem jest w tym że grając ustawieniem normalnym (bliżej defensywnego niż ofensywnego) gdy w końcówce chce jakoś bardziej przyatakować bo mam rezultat niekorzystny to w 90% przypadków moja drużyna już żadnej akcji nie przeprowadza i mecz kończy się w parę sekund. Ta sytuacja jest dosyć frustrująca bo nawet kontrolując cały mecz i co parę minut stwarzając sobie sytuację i gdy ustawię zawodników mentalność bardziej ofensywną to już wtedy nic się nie dzieje i już nagle nie ma akcji :(
Próbowałem różnych wariantów ofensywnych lecz bez rezultatu...

P.S. Tak na koniec mam pytanie o ustawienie taktyki na mecze wyjazdowe?
Nawet mając już dobrą ekipę i zajmując 3 miejsce w lidze moje mecze wyjazdowe wyglądają tragicznie i są moją piętą Achillesa. Przeważnie gram ustawieniem 4-4-2 i na wyjazdy daję mentalność defensywną, cofam trochę linię obrony, daję jednemu środkowemu pomocnikowi cofanie się do defensywnego pomocnika i z trudniejszymi przeciwnikami ograniczam skrzydłowych. Jednakże te działania nie przekładają się na wyniki które by mnie satysfakcjonowały - jakieś porady do meczów wyjazdowych?

No to się napisałem ale mam nadzieje że nie zrazi to was do przeczytania i odpowiadania ;) pozdr

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
10.04.2008 19:54    #2820     Sufler - Porady do gry - wkurzyc sie idzie
Jest tak dlatego, że menedżer tego zespołu prezentuje słabą wiedzę dotyczącą taktyki. Jak dobry kolega po fachu radzę mu poczytać poradniki. Robię to z dobrej woli niekoniecznie z chęci dostania 307 punkta.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution