Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. moje pytanie nie jest może bardzo wymagające ale wole się zapytać niż na własnej skórze to odczuć ;p a mianowicie mam połowę stycznia a że od niedawna prowadzę rep. Argentyny i gram tam taktyką na dwóch DP a że nie trace przy tym prawie w ogóle goli spodobało mi się chciałbym wprowadzić tą taktyke teraz do siebie (prowadzę Arsenal) lecz jako zadanie mam wywalczenie mistrzostwo a cały czas goni mnie ManU, Chelsea i Newcastle. Dochodząc do sedna, moje pytanie brzmi:
1. ile czasu będą zawodnicy przyswajać sobie nową taktykę?
2. warto ryzykować? (nie mam zbyt dużych problemów ze zwycięstwami, czasem zdarzają się remisy ale rzadko)
3. mam teraz okno zimowe okienko warto sprowadzać zawodników, teraz? bo nie wiem czy zdołają zaaklimatyzować się do końca sezonu.
I to by było chyba tyle pytań w razie jeszcze jakichś będę pytał się na bieżąco w tym temacie.

Kołek Partyzant

22.04.2008 19:52    #2802     Sufler - Porady do gry - Trochę o taktyce
Ale przecież po to jest Sufler żeby dzielić się swoimi problemami prawda? To według ciebie działu "Talenty" też nie powinno być? Przecież każdy sobie może znaleźć talenciaka, tak?

A co do taktyki - sprobuj dać defensywnym pomocnikom ograniczona swobodę - wtedy dokładniej wykonują polecenia; i może ofensywnym pomocnikom daj strzałki tak, ze w akcjach ofensywnych będziesz miał 3 napastników

Arko Młody aktywista

19.04.2008 18:07    #2803     Sufler - Porady do gry - Wachania formy zespołu
Drobne zmiany w poleceniach dla drużyny powinny pomóc. Nieskuteczność to nie jest bug tylko wina taktyki ;]

Arko Młody aktywista

19.04.2008 16:24    #2804     Sufler - Porady do gry - Wachania formy zespołu
Zmiana taktyki powinna pomóc, może też zmień polecenia indywidualne i drużynowe i co najważniejsze daj kilku graczom odpocząć, zanalizuj sytuacje w jakich tracisz bramki może to jest po prostu kryzys jednego zawodnika, który zawala bramki

Destro Młody aktywista

Twoja zarozumialosc przebija wszystko. Pewnie Mourinho i Benitez tez od Ciebie ucza sie taktyki? ^^

Gram w managery roznego rodzaju od ponad 5 lat i jesli uwazasz, ze malo wiem to bardzo sie mylisz. No, ale tak najlatwiej robic z siebie pana... Nie wychodzi w realu to mozna przez kabelki...

omega Młody aktywista

najpierw sprobuj odroznic chwalenie sie od wykazania ze ktos sie myli Jesli ktos pisze ze cos jest bledem a nie jest to probuje go na wszelki sposob przekonac ze sie myli Jesli normalne argumenty nie trafiaja pozostaje mi pokazanie ze ja takich bledow nie mam gdy zalezy to od gracza (ustawienie taktyki) Jesli to pojmujesz jako chwalenie sie no coz dla ciebie lepiej bedzie abysmy ten temat juz zakonczyli:) pozdrawiam:)

omega Młody aktywista

jak byl patch 01 wiekszosc plakala ze maja po 20 strzalow a skutecznosc jest fatalna
tez z tym problemow nie mialem^^
jak jest patch 02 to placz ze wyniki za duze... a wszystko zalezy od taktyki
W 1 patchu trzeba bylo wiekszy nacisk polozyc w taktyce na atak w 2 patchu wiekszy nacisk na obrone
Kazdy FM ma swoja specyfike ba mowi sie ze w danym FMie pewne opcja sa faworyzowane taki urok tej gry trzeba sie dostosowac i popracowac nad wlasnie taktyka ktora w tym managerze jest najbardziej rozbudowana A oprocz tego jeszcze trzeba wymyslec taktyke ktora spelnia powyzsze wymagania i ktora Twoi zawodnicy potrafia zrealizowac
Czyzby kazdy liczyl na taktyke diablo? i bezmyslne klikanie spacji? Ruszcie glowa a jak wam nie wychodzi myslcie dalej albo sobie odpuscie

Destro Młody aktywista

Dlatego tak jak mowilem duza ilosc goli zalezy zarowno od latki, jak i taktyki. Jak wszyscy dobrze wiedza patch 802 poprawia w duzej mierze to, na co przez dlugi czas narzekali fani, a mianowicie skutecznosc napastnikow. Teraz sytuacje, gdzie nasz napadziarz 5 x z rzedu w sytuacji sam na sam wali bezmyslnie prosto w bramkarza zdarzaja sie duzo rzadziej i co za tym idzie przy dobrej taktyce strzelamy wiecej bramek. Oczywiscie odpowiednio dobrana taksa pozwala zniwelowac ilosc trafien komputera i tutaj omega na pewno ma swoja racje.

Tak wiec gra na patchu 802 daje zdecydowanie wiecej satysfakcji, niz na wszystkich innych.

omega Młody aktywista

czyli ci przeszkadza sie ze sie kreci;]? ale nie traci? wiec po co pisales ze masz tak samo;]? probujesz kazdemu sie przypodobac piszac wszedzie gdzie sie da? zal dobra zakmnijcie ten temat stosuj sile i wytrzymalosc i sraj na taktyke jak mowia znawcy taktyki pozdrawiam

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
[quote=Sledziu]Ta, cały jesteś najlepszy.
Czytaj ze zrozumieniem albo się nie wypowiadaj. Chodzi mi o jeden jedyny mecz z Fulham, który wygrałem 1:0, a po wgraniu łatki, ile razy bym nie próbował zawsze pada kilkanaście bramek. Tą różnicę widać już po jednym meczu i już nie raz na suflerze były podobne tematy.[/quote]

Twierdzisz, że na 8.0.2 nie da się osiągnąć Fulham wyniku 1:0?

Wersja 8.0.2 jest może bardziej bramkostrzelna ale przy użyciu odpowiedniej taktyki można zniwelować ową bramkostrzelność. Myślę, że to jednak bardziej przyczyna taktyki, iż można mieć doczynienia z dzwinymi wynikami ale zmiany wprowadzone do łatki 8.0.2 także odgrywają pewną rolę. Prawda jest gdzieś po środku. Na pewno więcej bramek pada po stałych fragmentach ale to także odpowiednio dobraną taktyką można zniwelować, trzeba tylko trochę posiedzieć, dopasować ustawienia przy kornerach, wolnych do danego gracza, czasem także do rywala i to zjawisko można także trochę zniwelować.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution