Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.05.2008 13:37    #2791     Sufler - Porady do gry - problem z gra w obronie
dzieki za rady!!

wbrew pozorom nie jestem wcale tak iciemny w te klocki( przeciez wiadomo ze wysoki obronca lepiej jak kryje wysokiego napadziora niz malego zwinnego, podstawy taktyki znam, w sparingach stosowalem wiele taktyk z roznymi wariantami, ale zadne nie byly skuteczne, dlatego spytalem Was o pomoc) jeszcze raz dzieki, !!!
pozdro

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

05.05.2008 21:32    #2792     Sufler - Porady do gry - problem z gra w obronie
1. najwidoczniej jesteś słabym taktykiem
2. nie dobrałeś poleceń indywidualnych pod zawodników
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Maksymilian Partyzant

30.04.2008 16:09    #2793     Sufler - Porady do gry - Jak grać defensywnie?
od razu pisze ze gram realem :) , wiem , że nie zbyt ambitnie , ale to mój ulubiony klub ;/ zaraz bedziecie pisac , że jak gram taką drużyna to nie musze w ogóle zadnej taktyki ustawiac itd ;/ nigdy nikogo nie prosiłem o pomoc w tych sprawach . zawsze ustawiam ludzi tak samo ;/ czyli kazdemu nakladam ustawienia idywidualne takie jakie sa gotowe w fm'ie , przy czym jesli gram z jakas mocna druzyna np. barca to ustawiam dwóch DM ale nastawienie mimo wszystko ofensywne zeby nie ograniczyc sie tylko do wybojania piłek ( obojetnie czy gram u siebie czy na wyjezdzie) z reszta druzyn bez wzgledu na to na czyim gram boisku , zawsze ustawiam przynajmniej jednego DM (mój ulubiony to Lorik Cana) . w zaleznoasci od pogody zmieniam podania itd. z linia obrony nie kabinuje (przynajmniej nigdy jej nie cofam) jesli srodkowy pomocnik przeciwnika dostanie plaster to tez sie nic nie stanie :P . Poza tym nie lubie , nie cierpie się bronic , bo to sie niogdy dobrze nie konczy ;/

omega Młody aktywista

30.04.2008 12:29    #2794     Sufler - Porady do gry - Jak grać defensywnie?
Skoro problem z taktyka i obrona to musze sie odezwac;]
tzar te wyjatki to ja:P? Otoz ja rowniez w kazdym sezonie trace w lidze najmniej bramek srednio mniej niz 0,5 na mecz (liga Polska Legia) Ostatnio chyba 10 bramek stracilem w lidze jakos tak Aby dobrze ustawic defensywe trzeba naprawde troche sie poglowic samo nastawienie nic nie da Kazdy zawodnik musi miec ind polecenie ktore powoduje ze obrona gra dobrze. W ktoryms z dawniejszych tematow dosyc szczegoowo opisalem jak ustawiona jest moja linia obrony z dokladnym opisem polecen indywidualnych Temat nazywal sie jakos "obrona" czy cos takiego.
Wiadomo nawet najlepsza taktyka nie sparwdzi sie jesli ma sie slabych pilkarzy ale najlepsi obroncy swiata bez dobrej taktyki nie zagwarantuja w FMie dobrych wynikow.
Powiem szczerze 2 razy mi sie pisac nie chce jak to ja mam ustawione poszukaj tego tematu. Ew umiesc taktyke na sieci zassam i zobacze cos sknocil;] Co do defenswynego pomocnika obecnie nie gram typowym DM aczkolwiek 1 ze srodkowym pomocinikow MC ma u mnie za zadania defensywne kiedys gralem DM i tez bylo wszystko ok w defensywie Grajac z DM gralem ustawieniem 4-1-2-2-1 Teraz gram 4-2-2-2 bez DM
Podsumowujac cholernie wazna role odgrywaja ustawienia indywidualne wszystko musi wspolgrac ze soba.

Tzar Przodownik pracy

30.04.2008 11:33    #2795     Sufler - Porady do gry - Jak grać defensywnie?
Jak to mówią: Z pustego i Salomon nie naleje ;)
Po prostu nowy FM jest grą, w której taktyki defensywne się nie sprawdzają. Oczywiście zdarzają się wyjątki - ktoś tam z powodzeniem rozegrał sezon tracąc tylko kilkanaście bramek.
Ja gram w Hiszpanii (ale nie żadną potęgą) i np. Real i Barca zanotowały w aktualnym sezonie (już końcówka) tylko po 2 porażki (wszystkie wyjazdowe, grając ze mną i ze sobą ;)), a bramek traciły bardzo mało (poniżej 20). Między tymi dwoma klubami a resztą jest przepaść jeśli chodzi o stracone bramki. A przecież i Barca i Real grają ofensywnie (przynajmniej u mnie w FM).
Wielu twierdzi, że jedynym lekarstwem na czyste konto z tyłu jest sprowadzenie Buffona ;)

Jeśli o mnie chodzi, to gram swoje. Przeważnie wygrywam 1:0, 2:0 lub remisuję grając normalną mentalnością.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

29.04.2008 18:22    #2796     Sufler - Porady do gry - Nazwa taktyki...?
hehe:) no dokładnie Rdeq7. :) oczywiście.

[quote=Rdeq7] łatwo się domyślić, że mówiąc o zmianie ustawienia z 4-4-2 na 4-5-1 przesuwając napastnika ma się na myśli jedną kulkę w ekranie taktyki, nie jednego konkretnego napastikna. O przyzwyczajeniu się do nowej taktyki - chodziło o cały team, nie o pozycję napadziora... Logicznym wydaje się być, że zamiast napastnika bioly wystawi innego pomocnika...[/quote]

Dobra zamykamy temat!:)
zmieniłem nazwe na 4-5-1 i juz.

Temat ZAMKNIETY!

Podziękowania i pozdrowionka:)

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
29.04.2008 18:13    #2797     Sufler - Porady do gry - Nazwa taktyki...?
Zacznijmy od tego, że zawodnik się nie 'przyzwyczaia', co najwyżej robi to przez 'j'. Po za tym łatwo się domyślić, że mówiąc o zmianie ustawienia z 4-4-2 na 4-5-1 przesuwając napastnika ma się na myśli jedną kulkę w ekranie taktyki, nie jednego konkretnego napastikna. O przyzwyczajeniu się do nowej taktyki - chodziło o cały team, nie o pozycję napadziora... Logicznym wydaje się być, że zamiast napastnika bioly wystawi innego pomocnika... (no chyba, że jest to OPŚ/N)

radek543 Młody aktywista

29.04.2008 17:06    #2798     Sufler - Porady do gry - Nazwa taktyki...?
nie przejmuj się tym i graj ;p a jak chcesz to samemu sobie nazwe zmieniaj albo wczytuj taktyki które gra oferuje... a co do tego czy sie przyzwyczaja to mysle ze koles który został przesuniety z ataku na pomoc raczej przyzwyczaja sie do pomocy

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

29.04.2008 14:43    #2799     Sufler - Porady do gry - Nazwa taktyki...?
Witam! Chciałbym sie dowiedzieć czy tylko ja mam taki jakby problemik z nazwą dla taktyki. Rozpoczynając grę, standardowo w skład - taktyka mamy ustawioną już formacje 4-4-2. Dlaczego jak zaczynam ją sam modyfikować, zmieniać pozycję ustawiać strzałki rajdów itp. itd. to nazwa się automatycznie nie zmienia, czy tam na 4-5-1 itp. czy nawet przykładowo 4-4-2 (zmodyfikowane).
Z tego co pamiętam to w FM 07 jak sie wprowadziło jakąś zmiane to automatycznie w górnym lewym rogu tam gdzie mamy nazwę taktyki dochodził napis że "zmodyfikowane".

Chociażby sam dopisek "zmodyfikowane" powinien sie pojawiać.
przykładowo 4-4-2 - coś tam poustawiam, pozmieniam to nazwa powinna automatycznie się zmienić na "4-4-2 zmodyfikowane". Tak jak to miało miejsce w poprzednim FMie. Już pominę że daję 5 zawodników w linii pomocy to i tak zostaje nazwa nie 4-5-1 a 4-4-2 ...:/ ?

Czy Wy też tak macie? Czy może jest to normalne w obecnym Fmie.
Czy ja mam może jakiś błąd bo już sam nie wiem.?

pozdrawiam.

marcin55555 Partyzant

26.04.2008 22:24    #2800     Sufler - Porady do gry - Krycie strefowe, krycie 1 na 1 ?
pomysl spojz na taktyke i znowu pomysl i zobacz co ma wspolnego strefa z ukladem taktyki

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.