Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

amadeo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.05.2008 00:14    #2781     Sufler - Porady do gry - Jak grać defensywnie?
Ja gram na łatce 8.0.2. Faktycznie sporo bramek się strzela i traci, ale grając Tottenhamem po kilku sezonach uzbierałem takich graczy w defensywie, że traciłem po kilkanaście bramek w sezonie, mając nieraz passę 6-7 meczów bez straconej bramki. Wydaje mi się też, że należy poeksperymentować z taktyką. W moich najlepszych defensywnie sezonach stosowałem 4 różne taktyki:
1. na szerokie boisko i dobrą pogodę;
2. na wąskie boisko i dobrą pogodę;
3. na szerokie boisko i złą pogodę;
4. na wąskie boisko i złą pogodę.
Taktyki ustawiłem z instrukcją dołączoną do każdego oryginalnego fma.
Pozdrawiam!

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
17.05.2008 14:55    #2782     Sufler - Porady do gry - Polecenia osobiste a taktyka
Ustawienia indywidualne powinny współpracować z taktyką i ustawieniami drużynowymi, jednak przede wszystkim muszą się zgadzać z umiejętnościami zawodników. To jest primo i the most important! Idąc tym łańcuszkiem , albo szukaj zawodników pasującyc do twojej taktyki, ale taktyke dostosuj do własnych kopaczy. Łatwo to dopasować, bo ustawienia indywidualne są dosyć uniwersalne i raczej wogóle się nie kłócą z ustawieniami drużynowymi, jednak kłócić się mogą z twoim pomysłem na taktykę. Skupiaj się jednak na tym, żeby była ona przystępna dla zawodników.

demrenfaris Partyzant

17.05.2008 14:41    #2783     Sufler - Porady do gry - Polecenia osobiste a taktyka
Ja osobiście tworzę taktykę pod swoją "wizję", a dopiero potem dokupuję piłkarzy/lekko modyfikuję (strzały z dystansu etc.). Ma to wielkie znaczenie podczas gry w słabszych klubach - często drużyny mają w swoim składzie piłkarzy dostosowanych pod archaiczne i beznadziejne w FM taktyki jak 3-5-2, czy 3-4-3. Dlatego IMO warto ryzykować i tworzyć autorską drużynę, a nie taką jaka jest w rzeczywistości. Chyba, że chcesz odwzorować RL...

pozdi91 Partyzant

16.05.2008 22:28    #2784     Sufler - Porady do gry - Polecenia osobiste a taktyka
Witam, biorąc pod uwagę ustawienia/ polecenia osobiste mam pytanie; dostosowywać je raczej do taktyki czy osobistych preferencjo danego piłkarza?? I czy jest jakas różnica w tym pomiędzy dobrymi a słabymi klubami??

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

14.05.2008 19:17    #2785     Sufler - Porady do gry - Wymiary boiska
ja też grałem taką taktyką przez pewien czas, i zawsze brałem największe możliwe, bo skrzydłowi zawsze mają dużą swobodę i w pierwszym sezonie zdobyłem Fiorentiną mistrza, a Ty grasz Realem więc myślę że będzie tak samo. :) a co do taktyki, to dobierz indywidualne polecenia, bo inaczej nie będzie efektu ;)
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

omega Młody aktywista

Czego oczekujesz zakladajac taki temat ze ktos Ci poda dokladnie taktyke? Ja gram 4-4-2 Oczywiscie kazdy zawodnik ma inne ustawienia indywidulane i wszystko jest jeszcze nadzorowane przez ustawinia zespolowe. Gram taka sama taktyka na wyjazdach i u siebie I praktycznie zawsze mecze wygladaja podobnie posiadania pilki mojej druzyny to okolo 60% Prowadze gre stwarzam sytuacje ogolnie graja dobrze. Widac ze zle dopierasz taktyke i to nawet glowna widac ze grajac z kims u sibie komputer ustawia swoj zespol defensywnie na kontre i dzieki temu ty prowadzisz gre ale juz u siebie beda grac otwarta pilka i Twoja taksa nie dziala. Zrozumcie ze Fm 08 to nie kupowanie zawodnikow i ustawianie kulek na boisku bez dobrego pomyslu na gre i stworzeniu odpowiedniej taktyki nic sie nie zdziala.... Dlatego zacznij dokladnie analizowac co robia Twoi zawodnicy Podstawowa zasda na duze posiadania pilki to podania krotkie i powolne rozgrywanie akcji ale nie tylko!!! Kazdy zawodnik musi wiedziec co ma robic na boisku a to Ty jestes manadzerem i wlasnie musisz im powiedziec co maja robic

Mi tylko chodzi, że nie ma taktyki uniwersalnej. Komentarze typu "Zrób to, to i to, a później zmieniaj, w zależności od sytuacji na boisku" nie wyglądają mi na rady, w dodatku nie wyglądają również trafnie. Jeśli chcesz mu pomóc to nakieruj go, wskaż kierunek. Każda drużyna jest inna, wszyscy zawodnicy mają inne mocne strony. Takie rady za wiele nie dadzą jeśli nie pasują do zawodników.

Ostatnio zacząłem grać Manchesterem City, idzie mi całkiem nieźle, a nic nie zmieniam w założeniu gry grając na wyjeździe. Mam najwięcej strzelonych bramek w lidze i to się nie zmienia od drugiej kolejki. Oczywiście taktykę dopasowuję odpowiednio pod rywala na podstawie raportu scouta (z wysokim atrybutem wiedzy taktycznej), co prawie zawsze się sprawdza.

Jeśli chodzi o posiadanie piłki - graj ofensywnie, naciskaj, oblegaj bramkę rywala. A ci bramkostrzeli napastnicy - są szybcy czy bardziej wysocy? W pierwszej sytuacji graj bardziej środkiem, ofensywnie, szybko, przy rywalu. Napadzior odgrywający, podania do odgrywającego do nogi lub na dobieg (zależy jak wysoko ustawiona obrona).Broniąc się przez cały mecz możesz ustawić kontrataki, długie podania i na dobieg do odgrywającego, powinien się urwać. W drugiej zaś sytuacji graj skrzydłami, szeroko. Skrzydłowym ustaw częste dośrodkowania, a podania do odgrywającego na głowę.

Tak przynajmniej ja gram i to przynosi efekty, jednak każdą taktykę musisz dopasować do własnych zawodników. W opisie swojej taktyki nie napisałeś też, gdzie kierujesz podania (środkiem, skrzydłami), jak zagrywasz do odgrywającego, czy grasz przy rywalu itp.

ronin1991 Partyzant

13.05.2008 14:13    #2789     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Elo!!!
Frej wyślij screena taktyki swojej. Ja gram Preston i wypróbował by, twoją taktykę bo na razie nie idzie mi dobrze.

kubamaly93 Młody aktywista

08.05.2008 17:35    #2790     Sufler - Porady do gry - Diament a kontrataki
Diament jest dość ofensywną taktyką z pewnością nie na takie czołowe zespoły ( Barca, Real). U siebie jednak proponuje żebyś właśnie grał tą taktyką. Lecz w dużej mierze pamiętaj o zabezpieczeniu "tyłów". Na wyjazdach zastosuj grę z kontry z Defensywnym pomocnikiem w środku pola. Jednym słowem na boisku przeciwnika z ofensywnej na zrównoważoną. Dwie dobrane taktyki z pewnością lepiej wpływają na losy meczu jak i całego sezonu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution