Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

RobinWLKP Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.05.2008 22:35    #2771     Sufler - Porady do gry - Atrybuty w profilu menedzera
Mam pytanie co trzeba zrobic zeby atrybut 'bardzo zaangazowane podejscie' podniosl sie ? bo gram juz 6 sezon a mam to na 5 -.- konrtrola finansowa i dyscyplina na 20 ... A lojalnosc dla klubu mam tez tylko na 9 mimo ze odrzucalem oferty pracy juz w wielu klubach gdzie proowanowao mi 10 razy wieksze wynagrodzenie.. konsekwencja taktyczna 9 mimo ze prawie wacale taktyki niezminiam , tylko kosmetyczne poprawki ...
a faworyzowanie krajowych zawodnikow na az 12 mimo ze 2/3 mojej '11' to obcokrajowcy , asystent z australii :)

o co kaman ?

leonardo Partyzant

26.05.2008 00:28    #2772     Sufler - Porady do gry - pomoc z fm 2008 taktyka
wg mnie sam powinieneś pokombinowac z taktyką, nie ma nic przyjemniejszego niż wymyślenie własnej sprawdzającej się taktyki, po to są sparingi przed sezonem abyś mógł zobaczyc jakie ustawienie jest najlepsze dla zespołu

kubamaly93 Młody aktywista

25.05.2008 14:43    #2773     Sufler - Porady do gry - Asysten - dziwne zmiany
Serginho z pewnością nie jest światowym asystentem. Dzieje sie tak ponieważ ma słabe atrybuty w profilu. Prowadzenie drużyny, ocena potencjalna gracza-to na pewno wpływa na jego decyzje.

2 sposób to : w ustawieniach zespołu>zaznacz opcje prowadzenia drużyny przez asystenta, udaj się na urlop i zaznacz aby wystawiał aktualny wybrany przez Ciebie skład i używał aktualnej taktyki. Wtedy będzie wszystko po Twojej myśli.

ResetPL Młody aktywista

22.05.2008 11:35    #2774     Sufler - Porady do gry - Formacja
[quote=Rdeq7]Analiza rywala i ustawianie taktyki to największa zabawa w FMie.[/quote] Mądrze mówisz, bo po co by grać w FM, gdyby zawsze sie wygrywało itd.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
22.05.2008 11:30    #2775     Sufler - Porady do gry - Formacja
Nieznajomość prawa nie usprawiedliwia jego nieprzestrzegania!
A dla wiadomości samego Radinho18 - taktykę nie ustawia się pod przeciwnika na podstawie jego taktyki. Te screeny i tak nic nam nie dały, ponieważ nie mamy danych nt. tej druyżyny. Danych, które przyniesie ci scout. Nie znamy twojego składu, taktyki i twojej wizji gry. Powiem tak: Z pustego i Salomon nie naleje - za mało danych.
Postaraj się przeanalizować mocne i słabe strony przeciwnika na podstawie raportu i graj jak lubisz, jak zwykle starające się wykorzystywać słabe i przyćmiewać mocne strony przeciwnika. Np. możesz przylepić plaster szybkiemu snajperowi, czy zablokować skutecznie skrzydła. Analiza rywala i ustawianie taktyki to największa zabawa w FMie.

Radinho18 Partyzant

22.05.2008 11:06    #2776     Sufler - Porady do gry - Formacja
Jak dobierać swoja taktykę pod taktyki przeciwnika. Załączam dwa screeny taktyk moich największych rywali. Mam z nimi problem i muszę ustawić odpowiednia taktykę. Z góry dzięki. Pierwsza taktyka

Świerzy Partyzant

20.05.2008 17:13    #2777     Sufler - Porady do gry - Trzymanie wyniku
Wszystkie wymienione formy są dobre, osobiście poradze ci jedno. Gdy gram defensywnie broniąc wyniku i widzę jak z minuty na minutę rośnie przewaga rywala, ilość strzałów, sytuacji to wtedy rywala atakuje czyli daje nastawienie swobode i zależy od taktyki inne ofensywne polecenia i muszę powiedzieć że kilka razy strzeliłem drugą bramkę i wtedy już miałem kompletny spokój bo do końca meczu było niewiele i mogłem ich znów cofnąć dać grę na cza i takie tam.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
20.05.2008 16:16    #2778     Sufler - Porady do gry - Trzymanie wyniku
Przede wszystkim - nie graj defensywnie!
Tzn. jeśli miałeś przez cały mecz nastawienie ofensywne to nie zmiejszaj go. Ja zazwyczaj ustawiam:
-podania na długie
-grę na czas na częste
-rozgrywanie na powolne
-cofam obronę
-podania do odgrywającego na dobieg
-w indywiduanych ustawieniach bocznych obrońców rajdy i rajdy z piłką ustawiam na rzadko
-przesuwam środkowego pomocnika na DM-a
-reaguję na każdą zmianę taktyki rywala w poleceniach dot. przeciwnika

Zazwyczaj skutkuje, nawet jeśli zaczynam się bronić około 75. minuty. Ważne jest, żeby przytrzymać przeciwnika na jego połowie, niż się głęboko cofać i czekać jak strzelą z daleka. Trzeba również się zabezpieczyć, by obrońcy nie robili luk. Gdy gram z naprawdę silnym przeciwnikiem od początku boczni obrońcy grają bez rajdów, a środkowy pomocnik zaczyna jako DM. Ponadto dostaje on wtedy polecenie ścisłego krycia najszybszego/najlepszego napastika przeciwnika.

Kołek Partyzant

18.05.2008 23:12    #2779     Sufler - Porady do gry - czy wy tez tak macie?
Jesli o mnie chodzi, to ja stosuje 3 taktyki: 4-4-2, 4-3-3 i 4-3-1-2. Rozne sprawdzaja sie przy roznych pilkarzach (to oczywiste:)). Jesli chodzi o trening to takze ustalam indywidualnie dla kazdej pozycji. Zgadzam sie takze z Burym, ze defensywa to podstawa. I na pewno nie oplaca sie grac defensywnie - taka juz tegoroczna edycja jest... A moze poprobuj jeszcze z poleceniami indywidualnymi?

krolik123 Partyzant

18.05.2008 21:55    #2780     Sufler - Porady do gry - czy wy tez tak macie?
chcialbym podzielic sie z WAmi moim problemem, otoz siedze nad taktyka prawie godzine, ustalam najdrobniejsze szczegoly na ktore we wczesniejszych fm-ach nawet uwagi niezwracale.ustawiam trening dla: obroncow pomocnikow i napadziorow. dwoje sie i troje a mimo to przegrywam mecz za meczem(w kazdym klubie jaki obejme. w wisle bez komca remisowalem, w watford przegrywalem almerii tez. nie wiem czy to ja ronie jakies bledy czy ten fm jest taki skopany. w y tez macie takie problemy? jesli tak to co robicie aby je zwalczyc?? jakie taktyki najlepiej sie psrawdzaja??(rozumiem ze taktyke sie ustawia pod zawodnikow ale pytam sie jakich wy uzwacie), jaki ustawiacie trening?? mam juz dosc przegrywania choc juz wszystko chyba przerobilem, przeczytalem kilka razy artykul pt,,analiza taktyczna" robie wszystko co w mojej mocy ale nic nie pomaga!! pomocy!!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution