Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

rungusik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.06.2008 09:38    #2761     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=DeminElex]Pierwszy sezon niemieckiej bundesligi :
Z ligi mistrzów odpadłem w ćwierćfinale z Barcelona 4:3.
W pucharze Niemiec odpadłem z Hannoverem.
Tabela : http://www.bankfotek.pl/view/93439
Transfery : http://www.bankfotek.pl/view/93441
Statystyki zawodników : http://www.bankfotek.pl/view/93442
Statystyki drużyn : http://www.bankfotek.pl/view/93443
Taktyka i skład : http://www.bankfotek.pl/view/93444

Taktykę robiłem sam, jeśli komuś by się spodobał to mogę podesłać link do ściągnięcia.
[/quote]

bardzo ładna skórka :) skąd ją pobrać

a co do taktyki to trochę się dziwie bo grałem podobną tylko że 4 obrońców w linii było i straszne dziury w środku pola się robiły ;/;/;/ a u Ciebie efekty są bardzo dobre

gratz

geba90 Młody aktywista

26.06.2008 21:01    #2762     Sufler - Porady do gry - Defensywa w drugiej połowie
ja gram Legia ustawieniem 4-1-3-2 i praktycznie zawsze w przerwie gdy wygrywam nie wiecej niz 2 - 0 daje im cos w stylu "zachec ...", a przed meczem u siebie (i na wyjezdzie z latwiejszymi) "oczekuje wygranej" a na wyjezdzie "mozecie wygrac". nie znieniaj wq przerwie taktyki, obserwuj formacje i okolo 65, 70 minuty twoj przeciwnik bedzie cos modyfikowal i wtedy mozesz zmienic ustawienie (ja dokonuje przetasowan, tak ze wychodzi mi 4-2-3-1), nie radzilbym natomiast zmieniac nastawienie a juz na pewne nie radze gry na czas. moja rada: swoja taktyke obronna dostosowuj do taktyki przeciwnika

ps. dobrze miec zawodnikow grajacych na wielu pozycjach tak, aby nie trzeba bylo dokonywac zmian i w przypadku niepowodzenia szybko wrocic do pierwotnej taktyki

Massey20 Partyzant

26.06.2008 18:54    #2763     Sufler - Porady do gry - Defensywa w drugiej połowie
Gram GKS Bełchatów. Mam problem od kilku meczów. W pierwszej połowie prowadzę 2:0 lub 3:0 (wszyscy mają oceny 7 i 8), by ostatecznie mecz przegrać 2:3 lub 3:4.Tak miałem np. z Wisłą. Nie wiem czy to może dotyczyć rozmowy motywacyjnej w przerwie czy może taktyki. Przeważnie daje, że jestem zadowolony lub że nie mają odpuszczać. Co do taktyki gram 3-4-3 by potem przejść do ustawienia 4-4-2 z nastawieniem na defensywę i kontrataki. Niestety w drugiej połowie zawodnicy przeciwnika grają bardziej agresywnie, z zaangażowaniem i ładnie (bramki nie padają po stałych fragmentach). Może macie jakieś porady by nie przegrać.

jesion06 Partyzant

18.06.2008 16:19    #2764     Sufler - Porady do gry - Notatki przy grze
Ja gdy grałem z moimi braćmi to zapisywałem na kartce taktyki, składy, piłkarzy itp. Było to w celu zaskoczenia mojego rodzeństwa podczas gry. I oczywiście jako najstarszy manager z ogromnym bagażem doświadczenia :P zawsze odnosiłem zwycięstwa. Dzięki karteczkom niczego nie zapomniałem. Zapisywanie to dobry pomysł, nawet urozmaica grę(w moim przypadku). Co do notatek w grze to ani razu z nich nie korzystałem.

danone Partyzant

17.06.2008 14:42    #2765     Sufler - Porady do gry - Notatki przy grze
Ja zawsze na poczatku w nowym klubie zapisuje sobie raport o druzynie mojego asystenta :) zeby potem wiedziec na jakim kregoslupie budowac druzyne :) potem opracowywuje taktyki i zapisuje rozne ciekawostki :P

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
17.06.2008 14:20    #2766     Sufler - Porady do gry - Taktyka
1. Ja zawsze gram taką samą taktyką, dostosowuję ją tylko do rywala (nie ważne czy mocny czy słaby) w pewnych aspektach na podstawie raportu skauta. Na przykład mogę więcej grać skrzydłami i górnymi piłkami, albo środkiem i z szybką wymianą piłek. Mogę też odpowiednio cofnąć obronę lub ustawić rajdy bocznym obrońcą. Wszystko na podstawie raportu dostosować trzeba do każdego rywala indywidualnie, a w trakcie meczu kontrolować taktykę rywala i korygować swoją.

2. Tak się składa, że również aktualnie gram Man City. Przepisu nie ma - możesz dostawić dodatkowego OŚ lub DM by przetrwać oblężenie, a do ataku wstawić szybkiego napastnika. Wtedy podania na długie, a podania do odgrywającego na dobieg. Bianchi jednak do takiej gry nie pasuje - on świetnie gra głową i jest przydatny jak grasz skrzydłami. Możesz więc w takiej taktyce szukać szczęście. Ciężej jeśli w planach masz przejąć inicjatywę.
Jeśli jednak nie jesteś zbyt dobry w ustawieniach taktycznych proponuję... wziąść urlop. Citizens mają dobrego asystenta, ze Szwecji bodajże. Zaufaj mu, nie ustawiaj mu składu ani taktyki. Wiele razy wygrywał dla mnie ciężkie mecze, gdy ja już nie miałem cierpliwości do drużyny a czekał mnie mecz z liderem.

orthieri Partyzant

17.06.2008 14:03    #2767     Sufler - Porady do gry - cechy pomocnika przy diamencie
witam, mam pytanie na jakie atrybuty środkowego i ofensywnego pomocnika powinno się zwrócić uwagę podczas konstruowania taktyki Diament? ....

Tzar Przodownik pracy

12.06.2008 15:47    #2768     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=kerry][...]udało z Barcą. Testowałem nową taktykę i wyszło b. dobrze.[/quote]
Hmm, a tyle się mówi o tym, że drużyna musi się nauczyć nowej taktyki i żeby jej nie zmieniać co mecz.
Sam w to nie wierzę, a ten cytat to kolejny dowód na to, że niektórzy (za SI) przeidealizowują FM-a.

demrenfaris Partyzant

09.06.2008 16:45    #2769     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
A dlaczego by nie wymyślić własnej taktyki, miast posiłkować się czyjąś, Pierdutko? :P

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
26.05.2008 23:28    #2770     Sufler - Porady do gry - Atrybuty w profilu menedzera
First - Bardzo zaangażowane podejście rośnie zależnie od czasu, w jakim rozgrywasz sezon. Im dłużej, tym większe. Gra liczy faktyczny czas gry i sam czas gry, im mniejsza różnica tym wyższe zaangażowane podejście.
Second - lojalność spada również gdy interesujesz się wieloma zawodnikami, w końcu jest to Lojalność do klubu/zawodników. Jeśłi robisz dużą rywalizację w klubie i interesujesz się (wypowiadasz w mediach) innymi zawodnikami, to grający na tej samej pozycji strzelają focha i lojalność spada.
Co do taktyki nie wiem, najmiejszą różnicę chyba to sprawia.

Jeśli chodzi o faworyzację to i tak wysoka. Wyobraź sobie szeroką kadrę Interu Mediolan. Specjalnie dla nich Włoski ZPN chciał wprowadzić zasadę, iż w szerokiej kadrze MUSI być co najmniej 3 krajanów.
2/3 pierwszej '11' powiadasz, jednak cóż to jest w porównaniu z szeroką kadrą (załóżmy 25 osób). Jakieś 6-7 osób co stanowi około 26%. Nie jest to dużo, niezależnie ilu z nich gra regularnie w pierwszym składzie.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution