Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

gj Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.07.2008 16:40    #2741     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Tez używam tej taktyki ale od niedawna. Prowadze Lyon i taksa wymiata ;] (1miejsce w tabeli na luzie i w lidze mistrzów, wygrana 1-0 z Milanem tez na luzie :D) Nazywa się 24, jest na centrumfm.org Sorry, że polecam inną stronę ale na cmrev nie ma działu taktyki więc co zrobic ;]

jaqb Partyzant

@omega
wszystko zależy od ustawień przeciwnika. Jak gra jednym napastnikiem, to jednemu OS ustawiam krycie indyw. 1na1 a drugiemu strefą. Poza tym gram defensywnym pomocnikiem, który kasuje ofensywnego rywala. U mnie (gram 442) OS mają krycie 1na1, reszta strefą i to się sprawdza, jeśli obrońcy mają takie cechy jak wymieniłem, dodałbym jeszcze decyzje na dobrym poziomie. Co do wiatraka i pierników: to, że piłkarz kryje indywidualnie, czy strefą nie ma znaczenia przy spalonych. Nie chcę teraz robić wykładu z taktyki piłki nożnej ale sposób krycia nie ma nic wspólnego z pułapkami offside-owymi. To, że zawodnik będzie krył krótko przeciwnika nie znaczy, że w odpowiedniej chwili nie może zrobić paru kroków do przodu i zostawić go na spalonym. Krycie strefą oznacza tylko tyle, że zawodnicy przekazują sobie rywali i nie biegają za nimi wszędzie. Jeśli obrońca ma krycie 1na1 i ma zajmować się napastnikiem dopiero przy własnym polu karnym, to gdy przeciwnik cofnie się przejmie go np. któryś z pomocników.... Sorry, ale musiałem wyjaśnić.

krolik123 Partyzant

08.07.2008 15:11    #2743     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
tak ma sie mneij wiecej moj sklad: stekelemburg-ignashevich,heitinga,staam,emmanuelson-meireles,davids-cardozo,sapara,modric-huntelaar

zawodnicy kupieni sa ptzeze mnei sprawdzeni bo w poprzednich grach spisywali sie super ( sapara wymiata, w newcastle najlepszy pilkjarz roku w lidze, polecam)
ja ogolnie w sezonie stosuje 2 taktyki

4-2-3-1 i 4-4-2, ze zwezenie, gry(waska ) krotkimi podaniami itd(na mocnych przeciwnikow w lm)i robie rotacje ale z umiarem. na szczescie ostatnio pilkarze sie przelamali i zaczeli w kocu bramki strzelac :D ufff... nareszcie jest w miare ok. jestem 3 wlidze i 2 mecze zalegle.

klajwert Partyzant

08.07.2008 14:07    #2744     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
tak jak mowi omega, rotacja w kazdej z moich druzyn byla zbedna i ogladaj cale mecze, sprawdzaj co zle robia twoi zawodnicy. musisz tez wydobyc z nich to co najlepsze poprzez indywidualne ustawienia. ja sam mam 2 taktyki, 1 standardowa na mecze u siebie i wyjazdy do sredniakow i 2 na wyjazdy do druzyn znacznie lepszych.

omega Młody aktywista

08.07.2008 13:47    #2745     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
skoro zdjeli mi pomarancz zabiore glos;]
nie sluchaj ludzi ktorzy mowia ze wymagana jest rotacja w skladzie... gram zelazna 11 caly sezon i rok rok mistrzostwo polski +puchary i zawsze LM czasem wyjscie z grupy
Jak widac taktyka nie jest dobra skoro nie dziala przy swietnych pilkarzach sparingi a mecze o stawke to kolosalna roznica...
Wszystko zalezy gdzie Twoi zawodnicy popelniaja bledy... czy to wina defensywy czy moze ofensywy poogladaj kilka calyc spotkan swojej druzyny i gwarantuje Ci ze zobaczysz co szwankuje jak tracisz bramki albo czemu twoj atak nie przynosi rezultatow...
tylko czy bedziesz umial wtedy zmodyfikowac swoja taktyke do obserwacji to juz inna sprawa
Piszesz ze masz 5 taktyk... na co ci tyle? ja przez cala kariere mialem 2 taktyki najpierw 4-4-2 obecnie 4-5-1 i caly czas nia gram ew zmieniajac doslownie jakies blache sprawy w zaleznosci od przeciwnika
Niestety musisz miec 1 max gora 2 taktyki i Twoi pilkarze musza w sparingach grac tymi taktykami

rumcyk Partyzant

08.07.2008 13:32    #2746     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
fenix nie mozna ocenić taktyki po jednym meczu...poczekaj aż sie zawodnicy zgrają i bedziesz wygrywał wszystko.
phenom u mnie barzagli w 3 sezony 100 goli a quaresma 34 asysty w sezonie.bezwzglądnie najlepsza taksa jaka jest...

rungusik Partyzant

07.07.2008 23:30    #2747     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
[quote=sylar]powodów może być kilka. Jeżeli chodzi o taktykę, to mam radę: dopasowuj taktyke do piłkarzy, a nie piłkarzy do taktyki. Przyczyna nie powinna tkwić w treningu, skoro piłkarze są w dobrej kondycji. Zwracaj uwage na ustawienia zespołowe. Niektóre wartości źle współgrają(np. szybkie tempo i krótkie podania) i pamiętaj o tak niedocenianych przez graczy ustawieniach indywidualnych. Warto też dostosowywać polecenia i zawodnikow do stylu gry i zawodników przeciwnika. Jest o tym sporo artykułów, poszukaj. powodzenia.[/quote]

a ja gram na krótkie podania z szybkim tempem i nie narzekam :)))
ale czy rzeczywiście lepiej ustawićtempo normalnie lub powolne ;/ jak radzicie??

rumcyk Partyzant

07.07.2008 22:32    #2748     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
ja gram na takiej taktyce http://www.centr(...)mp;kat=3 i każdy klub który prowadzilem doprowadzam do sukcesu...a np.przy takim interze to przez 5 sezonow przegralm 4 mecze.polecam bardzo skuteczna

n1u5 Partyzant

07.07.2008 20:33    #2749     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
ja nigdy nie trenuje intensywnie przed sezonem mam tylko ze 3 sparingi w ktorych uzywam jednej taktyki i przyzwyczajam pilkarzy do tego stylu gry

najwazniejsze jest aby nie zmieniac czesto taktyki poniewaz pilkarze sie nie zgraja ze soba

krolik123 Partyzant

07.07.2008 17:16    #2750     Sufler - Porady do gry - Fatalna gra zespołu w sezonie.
wszystkie taktyki dopasowalem pod zawodnikow . zawzze tak robie

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution