Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

szczepek Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
za 100 lat moze xD ja proponuje rozgrywac sparingi ze slabymi reprami... np Mayotte, mozesz pokusic sie z Wyspami Zielonego Przyladka, Sri Lanka... powinny byc w Twoim zasiegu te reprezentacje ;) i uzywac taktyki idealnie pasujacej do Brunei... potem CIe beda wielbic w tym kraju jak bedziesz osiagal sukcesy xD

stycz89 Partyzant

11.08.2008 13:31    #2702     Sufler - Porady do gry - Killer rogi...
Odpowiednia taktyke z "killer rogami" mozesz znalezc na http://centr(...)hp?kat=3

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Hmm wydaje mi się że tego nie będzie. Tzn jak utawiasz swoją takse np. na mecze wyjazdowe gra z kontry i poustawiasz tam indywidualne polecenia dla piłkarzy i "save'niesz" tą taktykę i zrobisz sobie następną np bardziej ofensywną na mecze "u siebie" i też tam poustawiasz indywidualnie każdego grajka i to też "save'niesz" to potem jak podczas przedmeczowych przygotowań przeskoczysz z jednej taktyki na drugą (tzn "wczytasz" wcześniej zapisaną taktykę) to ustawienia rzutów wolnych/rożnych itp. powinny być takie jakie to TEJ KONKRETNEJ taktyki ustawiłeś zanim ją nagrałeś.

Miskur Partyzant

10.08.2008 14:42    #2704     Sufler - Porady do gry - Killer wolniakow
Czy jest gdzieś do pobrania taktyka killer rzuty wolne?bardzo ją potrzebuje...albo poproszę screen tej taktyki

19on08 Partyzant

10.08.2008 11:26    #2705     Sufler - Porady do gry - Killer rogi...
Czy jest gdzieś do pobrania taktyka killer rogi?bardzo ją potrzebuje...albo poproszę screen tej taktyki

hadaszyszek Partyzant

No to bez sensu, po co w ogole zarabiac na kontrakcie. To ja się będę bić dla mnie o jak najmniej - klub będzie mniej płacił i będę mógł dać te 75tys. tygodniowo na np. nowego piłkarza. To jest bez senoswne wg mnie troszkę. W FifaM'ie 08 można było takie coś robić, to miało takie-swoje logiczne oparcie. Szkoda, że tu tego nie ma :/ ... choćby jedna opcja taka jak wyżej napisałem, jak tylko i wyłącznie choćby przekazywanie pieniędzy na jakiś wybrany budżet czy coś.

Najlepszy manager wg mnie to powinno być połączenie FM'a z FifeM'em. Np.

FifaM : Przyzwoite symulowanie meczu (tryb 3D, taki jak w FIFIE08), można grać jednym wybranym piłkarzem, życie osobiste jest niemal dopracowane do perfekcji (granie w golfa - polepszenie stosunków z zarządem klubu, uczenie się żeglowania - polepszenie stosunków z właścicielem klubu, możliwość podpisania kontraktu ze sponsorem osobistym, możliwość negocjowania budżetu z zarządem, możliwość szukania swojej drugiej połówki (mrrr...:P) , możliwość kupowania różnego rodzaju domów, willi, sprzętu elektrycznego czy AGD, możliwość nawet kupienia swojego własnego klubu i stanie się jego właścicielem (już nie managerem) ) . Minusem są niestety sprawy najważniejsze takie jak ustalanie taktyki, czy rozmowa z piłkarzami w trakcie meczu, rozmowa z dziennikarzami. Ale skupmy się na plusach : Tryb losowania par (automatyczne losowanie - bardziej wg mnie przejrzyste, nie trzeba nic klikać, po prostu samo się losuje), Menu (baaaardzo przejrzyste, sto razy bardziej niż w FM'ie), dodawanie swojej własnej muzyki i muzyka wybrana przez nich (gust niesamowity, FM domyślnie po zainstalowaniu nie puszcza, żadnego przyjemnego kawałka w trakcie zabawy), najwięcej wykupionych licencji, prawie wszystkie twarze piłkarzy na świecie.

FM : Taktyka... tu ma się ogromne możliwości, FifaM niestety tego nie posiada. Dalej... Interakcje z piłkarzami i manager'ami. Nawet z mediami. W FM'ie jest dostępny asystent trenera, który bądź co bądź ułatwia nie raz pracę. Wszystkie oryginalne nazwiska. FifaM też je ma, ale nie jeżeli chodzi o trenerów (FifaM, asystentów nie posiada w ogóle). Komentarze prasowe (w FifaM'ie o wiele gorsze), czy wreszcie, o wiele realistyczniejszy system kupowania piłkarzy i ich sprzedawania.

Jest jeszcze dużo i plusów, i minusów, ale taka gra z wszystkimi plusami jak powyżej : połączenie FM'a z FifaM'em, będzie najlepsze. Niestety, taka gra chyba nie powstanie nigdy, tak dopracowana do perfekcji, no ale, nie tracę nadzieji :).

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

[quote=hadaszyszek]Trudno, przynajmniej stałem się mądrzejszy :P... ok geba :)

Edit :
Ale co się wiąże z ustawianiem składu : mam jedno pytanie. Jak zrobić, żeby ustawienie drużyny i piłkarzy jedno (rezerwowe) było przypisane do innej taktyki (rezerwowej) a drugie (podstawowe) było przypisane do drugiej taktyki (podstawowej). Bo jak zmieniam ustawienie zespołu, to czy nie wrócę do taktyki pierwszej, czy do drugiej, zawsze jest te samo ustawienie, a ja chcę, żeby było inne (ustawienie takie same, chodzi o piłkarzy rezerwowych na mecze) do jednej i do drugiej taktyki. Help? :P[/quote]
Jeżeli dobrze zrozumiałem to chodzi ci o to że jak zmieniasz taktykę z podstawowej na rezerwową to żeby i skład wybierał się rezerw?
Jeśli tak to w prawym dolnym rogu tam gdzie możesz poprosić asystenta o dobranie składu niżej jest zapisz taktykę czy coś takiego, możliwe że to rozwiąże problem ale nie daje 100% pewności bo lepiej przed każdym meczem dobierać skład osobno. Bo Twoi zawodnicy którzy mają status "niezastąpiony dla klubu" lub "pierwszy skład" mogą się obrazić jak np. nie zagrają kilku meczy pod rząd

hadaszyszek Partyzant

Trudno, przynajmniej stałem się mądrzejszy :P... ok geba :)

Edit :
Ale co się wiąże z ustawianiem składu : mam jedno pytanie. Jak zrobić, żeby ustawienie drużyny i piłkarzy jedno (rezerwowe) było przypisane do innej taktyki (rezerwowej) a drugie (podstawowe) było przypisane do drugiej taktyki (podstawowej). Bo jak zmieniam ustawienie zespołu, to czy nie wrócę do taktyki pierwszej, czy do drugiej, zawsze jest te samo ustawienie, a ja chcę, żeby było inne (ustawienie takie same, chodzi o piłkarzy rezerwowych na mecze) do jednej i do drugiej taktyki. Help? :P

didol92 Młody aktywista

Jest wiele taktyk bardo dobrych ale to nie jest temat na suflera.
żeby nie był OT tu mas stronę na której znajdziesz
http://www.centr(...)hp?kat=3

szczególne polecam taktyki kita i kimza

http://forum(...)opic=977 a tutaj masz forum w którym znajdziesz również taktyki innych użytkowników i ich porady

Global King Partyzant

03.08.2008 17:14    #2710     Sufler - Porady do gry - Taktyka
proponuje poszukać np tutaj http://www.centr(...)hp?kat=3
albo wpisz w googlach i poszukaj jakis stron z taktykami. pozatym nie wiem co jest trudnego w tworzeniu taktyk

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution