Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

pjaxz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.11.2008 00:36    #2641     Sufler - Porady do gry - Bug Liga Włoska
Po początkowych sporych problemach z aktywacją gry, gdy odechciało mi się zupełnie grać obecnie po 4 miesiącach wirtualnego czasu mogę powiedzieć, że FM 2009 jest cholernie grywalny. Na pewno sporo trudniejszy od poprzednich wersji, ale za to ugryzienie odpowiedniej taktyki i konieczność jej modyfikacji w trakcie meczu jest znakomita. FM09 to na pewno duży krok w stronę większego realizmu. Szkoda tylko, że nie obyło się bez bugów i dość kompromitujących problemów z aktywacją. Na szczęście rekompensuje to sama rozrywka, która jest znakomita.
Co dziwne gram ligę włoską, na której jak piszecie jest bug (chyba dotyczy Serie C, akurat tej ligi nie wybrałem)

jaruone Młody aktywista

28.11.2008 22:14    #2642     Sufler - Porady do gry - Gole w koncowce ...
i co to ma być remedium na wszystko - ta taktyka i nastawienie ?? Bullshit :)
w Evertonie pod konkretnych zawodników może działa - choć wygląda toto jak.... prośba o atak środkiem boiska, przez rozstępująca się jak morze przed Mojżeszem obronę ;)
ale :
1) w 2009 nie masz możliwości zejść do boków , i przejścia środkowego pomocnika w defensywnego przy stracie piłki (strzałki tył - przód w 2009 odpowiadają za częstotliwość rajdów)

2) liczą się zawodnicy - ich umiejętności (koncentracja się kłania), odpowiednie morale i nastawienie oraz klasa przeciwnika.Nie ma uniwersalnej taktyki.

Schodzenie do defensywy i gra na czas może odbijać się czkawką - jedna kontra i po meczu, a zanim drużyna się zbierze koniec meczu.
Proponuję mocny pressing na dociśnięcie - może przynieść efekty (z odpowiednimi zawodnikami). Choć nie powiem gdy gram z kimś mocnym i prowadzę fartownie często łapię sie na tym że mam ochotę murować bramkę i grac na czas - czasem sie udaje.... tak z raz - dwa na 10 prób ;)

a te mordercze końcówki działają w 2 strony - właśnie wygrałem mecz strzelając bramkę na 2-1 w 94 minucie (4 dogrywki) - proponuję popracować nad taktyką, zoptymalizować skład, zbadać morale.... i czasem słuchac co ma asystent do powiedzenia w czasie meczu, a może będzie lepiej ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------
kurde ale z doliczaniem minut to przeginają - sędzia doliczył 4 min a mecz trwał 100 - wkurzać mnie to zaczyna

Abdulinho17 Młody aktywista

28.11.2008 15:29    #2643     Sufler - Porady do gry - Gole w koncowce ...
Ja tam gram caly czas cofnieta linia obrony w FM09 :P bo inaczej przechodza moja obrone jak chca ... ;] na koncowke nie zmieniaj taktyki jedynie wprowadz za ofensywnego pomocnika defensywnego albo srodkowego . :)
Visca el Barça !

goregli Partyzant

28.11.2008 14:56    #2644     Sufler - Porady do gry - Gole w koncowce ...
jest tak ... na poczatku, gdy wygrywalem - nie zmienialem taktyki, przeciwnik strzelal mi gole ... teraz gdy to zauwazylem postanowilem grac bardziej defensywnie ... rzadko pomaga ... moze to moja taktyka, nie wiem ... ale nader czesto sie to zdarza ... po prostu szukam osob , ktore tez zauwazyly ,, bo jesli nie to bede musial dalej kombinowac z ustawieniem ...

goregli Partyzant

28.11.2008 14:18    #2645     Sufler - Porady do gry - Gole w koncowce ...
no tak, ale na 8 z 10 meczow ?! .. hmmm, jak juz mowilem gram bardzo ostroznie w koncowce ... np w 08 tracilem bardzo czesto gole na poczatku w pierwszych 8 minutach .. nie jestem geniuszem taktyki, ale wydaje mi sie , ze taktyka jaka stosuje jak i nastawienie moich pilkarzy, powinno zapobiegac takim sytuacja ...

michaeel Przodownik pracy

28.11.2008 12:16    #2646     Sufler - Porady do gry - Gole w koncowce ...
Z taka sytuacja spotykam się non stop w 08. Zapewne jest to wina taktyki, skoro i w 09 to się dzieje. Gra na czas i cofnięcie obrony z pewnością pomoże. Spróbuj również nastawienie zmienić na defensywne i powinno być już dobrze.

Kasmilus Młody aktywista

27.11.2008 21:51    #2647     Sufler - Porady do gry - taktyki, trening
C:Documents and SettingsKAMILMoje dokumentySports InteractiveFootball Manager 2009schedules

Tu sie wrzuca treningi a taktyki do folderu tactics.

damianmks1 Partyzant

27.11.2008 21:38    #2648     Sufler - Porady do gry - taktyki, trening
Witam. Mam pytanie czy taktyki i trening tuga dziła w fm09? Jak tak to gdzie go trzeba wrzucić? Nigdzie nie mogę znależć tych folderów gdzie sie zawsze wrzucało. Odpalam gre przez steam.

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

27.11.2008 21:22    #2649     Sufler - Porady do gry - Bugi w FM 09
bugi są są. Np - Zbyt częste strzały z dystansu niezależnie od taktyki ; ] I dziwne akcje. Dzisiaj Ronaldinho sam na sam z Casillasem biegł, minął go i wybił na Out ; ]
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

27.11.2008 19:17    #2650     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote=Roninhow]Dla mnie wszyscy co opisuja swoje piekne kariery malymi klubami co w 4 sezony maja 4 awanse i mistrza w najwyzszej ekstraklasie anglii lub co wygrywaja LM polskimi klubami w 2 sezony to po prostu sami sie oszukuja i nie graja fair![/quote]
[quote=Roninhow]Chce dodac ze nawet najlepsi gracze i najlepsza taktyka nie zagwarantuje nam sukcesow malymi klubami wiec darujcie sobie opowiesci.[/quote]

A jak dla mnie, jesteś po prostu graczem, który nie umie ustawić taktyki, nie zna się na transferach lub po prostu nie potrafi.

Awans 6 razy pod rząd z 6 ligi do Premiership jest możliwe. Wymaga niemałego trudu i dużego poświęcenia (nieraz szukałem graczy przez parę godzin w wielu niskoligowych klubach, żeby tylko znaleźć tych najbardziej upragnionych).

Dodatkowo zanim zacząłem grać takim zespołem, grałem wiele innych karier, aby wynaleźć "tą taktykę". Naprawdę wiele ich sprawdziłem i w końcu znalazłem tą najlepszą.

Nie ma czegoś takiego jak killer taktyka. Są to mity, powstałe na takiej bazie, że bardzo dobra taktyka + wspaniali gracze są w stanie wygrać wszystko.

Co do mistrzostwa w pierwszym sezonie Premiership - pewnie też jest to możliwe. Jednak ja, grając Worksop i awansując do pierwszej ligi, najpierw zająłem 10 miejsce, w kolejnym sezonie 3, w kolejny 8 (fatalna passa na wyjeździe) i w końcu, po czterech sezonach, wygrałem Premiership.

W Newport County, z racji tego, że byłem graczem bardziej doświadczonym, wiedziałem, gdzie szukać, zdobyłem mistrzostwo Premiership już w trzecim sezonie (pobytu w najwyższej klasie, wcześniej oczywiście musiałem przejść od Conference South). W czwartym sezonie potwierdziłem dominacje w Anglii, zdobywając również ligę mistrzów po dramatycznym finale z AC Milanem.

Fotki dałem wcześniej. Jeśli ktoś nie wierzy, mogę udostępnić więcej. Co tylko chcecie ;) (oczywiście prócz pojedynczych meczy, bo nie zapisałem wszystkich ;)).

[quote=gauka]mi oto nie chodzi, chce poprostu cos nowego stworzyc, bez sciagania nowych pilkarzy, opierając sie na mlodziezy...[/quote]

Nie próbuj. Do sukcesu potrzebni Ci nowi piłkarze. Dlaczego? Bo prawdziwe talenty, warte wprowadzenia do pierwszej drużyny, to 1-2 na cały zaciąg roczny.

Musisz wymyślić konkretną taktykę i pod nich sprowadzać piłkarzy.

Choć inni wolą wymyślać taktykę pod posiadanych piłkarzy, ja preferuje pierwszą metodę i uważam ją za znacznie lepszą.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution