Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

dull Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.12.2008 17:07    #2611     Sufler - Porady do gry - Jak grać w sparingach?
Ja polecam grać tak jak o punkty, żeby zawodnicy szybko się do Twojej taktyki przyzwyczaili. Tyle tylko, że sparingi także planuję także na wyjeździe i wtedy modyfikuję taktykę na wyjazd (modyfikuję , a nie zmieniam)... pozdrawiam

raca Partyzant

21.12.2008 16:19    #2612     Sufler - Porady do gry - Bramkostrzelność
Sprawdzę taktykę. Jednak jak grałem tą taktyką duzymi czy małymi drużynami ZAWSZE się sprawdzała. Jak grałem Realem z Barceloną, jechałem ich jak chciałem, czasami po 5-0. Teraz gram ManCity a kumpel Newcastle. Ja mam pomocników dobrych. C. Ronaldo, Quaresma, Silva, Riquelme. Rooney, Aguero (na ofensywnym grają). Kumpel ma Kake, Ronaldinho, Robinho, Messiego. Czyli raczej w pomocy problem nie leży.

Co do taktyk, naprawdę zawsze grałem tą taktyką i mi szło bardzo dobrze. Czekam teraz na przesyłkę z Polski z nowym FM09, mam nadzieję że już nie będę miał tego problemu ;)

Aha, Jaramaniak:

Nie mogę ściągnąć tej taktyki

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

21.12.2008 09:54    #2613     Sufler - Porady do gry - Bramkostrzelność
No dobra, ale przeczytajcie, jakich on ma zawodników. To są wybitni napastnicy, oni takie cechy posiadają. Problem nie leży w statystykach tych zawodników, którzy sami potrafią wygrać mecz. To raczej kwestia taktyki, ustawienia na boisku, przydzielonych zadań. Być może dostają za mało piłek, może masz słabych pomocników... Sprawdź także ich samopoczucie i czy nie są zmęczeni.

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

20.12.2008 17:30    #2614     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
[quote=Szarlatan]dooomiiin, ja tu prawię nie o tym, że KAŻDY napastnik powinien wykorzystywać KAŻDĄ sytuację, tylko o nieskuteczności, która z prostej obserwacji nie jest przypadkowa. zresztą co ty możesz wiedzieć... sprowadzasz sobie aguero, to kim grasz? barceloną? czy jak michał24s man u... hyh, nie interesuje mnie opinia ludzi, którzy preferują jakieś wymóżdżone rozgrywki drużynami z najwyższej półki.[/quote]

Ja gram w Conference South. To chyba jasno wynika, że i tak da się sprowadzić takich zawodników, aby strzelali bramki. Rzecz taktyki i odpowiedniego zgrania ekipy. No i oczywiście odpowiednich zawodników.

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

20.12.2008 17:03    #2615     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
[quote=michal24s]Taa. Bug. Jak cały FM? Nie. To WY wyszukujecie bugi na siłę. Graliście kiedyś w GTA: SA albo S.T.A.L.K.E.R.a? Tam są bugi. U mnie napastnicy strzelają normalnie. Wiadomo, że nie ze 100% skutecznością, ale strzelają. A u mnie Aguero też słabo grał. Szkoda na niego pieniędzy.[/quote]

GTA: SA miało dużo bugów? Uał, grało mi się bardzo przyjemnie wiele razy i nie narzekałem :P

W FMi są bugi, ale bez przesady. U mnie napastnicy wykorzystują to, co mają wykorzystać i nie mogę narzekać. Raz zdarza im się wykorzystać 6 na 6 okazji, a niekiedy jedną na 20. To się normalnie zdarza i nie ma co narzekać.

I będę farmazonił bzdury o braku motywacji czy taktyki, bo to jest coraz bardziej rozwinięte z każdym FMem i wymaga coraz większej uwagi.

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
20.12.2008 14:43    #2616     Sufler - Porady do gry - Ilość goli
To już nie jest problem słabo zmotywowanych napastników, nieskutecznej taktyki czy małej rotacji składu, więc DARUJCIE SOBIE PISANIE BZDUR.

Zaznaczam, że gram już na patchu 9.0.2

Mianowicie, żenujące jest to, co zawodnicy robią z piłką w sytuacjach bramkowych - strzały albo w las, albo prosto w bramkarza, nie pamiętam gola z sytuacji jeden na jeden bo bramkarz broni wszystko. Bramki padają tylko z dobitek, dziwnych sytuacji, z dośrodkowań i samobójów. To nie przypadek, że co mecz, zawodnik ze trzy, cztery razy marnuje sytuacje bramkowe. Bywa, że w meczu miałem trzech zawodników, którzy nie wykorzystali po dwie, trzy, a nawet cztery sytuacje sam na sam.

W FMa gram już wiele lat, zawsze strzelałem dużo bramek, ale mnóstwo też traciłem - a w 2009 - mimo, że taktyk nie zmieniam, tracę najmniej bramek w lidze np. grając Dynamo Moskwa po ośmiu meczach i to z drużynami typu CSKA, Lokomotiw czy Spartak, miałem tylko 2 stracone bramki.

Teraz gram ligę meksykańską San Luis, i się odechciewa, jak klasowi zawodnicy nie mogą wykończyć akcji. i zaznaczam, że komputer ma TAKIE SAME problemy ze strzeleniem gola mojej drużynie.

Ktoś ma jakieś refleksje?

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Śmiem twierdzić że wszyscy szukają dziury w całym, moim zdaniem nie masz prawa mówić o jakimkolwiek bug-u, po prostu drużna nie zna taktyki, słabiej grają jej wszyscy zawodnicy, a najbardziej odbiją się to na newralgicznemu zawodniku - w tym przypadku Andersonie.

Nie zapominaj że na każdą większa zmiana ustawień taktycznych drużyna potrzebuje czasu, aby załapać co i jak.

michal24s Młody aktywista

Chyba znalazłem nowego buga. Już dawno o nim wiedziałem, ale wolałem to sprawdzić. Otóż powiedzmy zaczynam mecz z Andersonem na pozycji ŚP. W 60 min. ustawiam go na pozycji OPŚ, to oceny spadają mu poniżej 6.0. To samo z Ronaldo. Grając na pozycji Prawego ofensywnego pomocnika miał notę 7,5. Po przestawieniu go na napastnika ocena spadła mu do 5,6. Może i nie gra zazwyczaj na tej pozycji, ale nota powinna być za ogół meczu, a nie za zmianę pozycji. Co o tym |bugu| myślicie?

Owen-Michael Młody aktywista

18.12.2008 15:56    #2619     Sufler - Porady do gry - Taktyka
jak w oknie taktyki dodac te zolte strzalki

hQ Partyzant

17.12.2008 18:34    #2620     Sufler - Porady do gry - Kasa
Najlepiej zarobić kasę w fm to wygrywać wszystko co się da. Jak wcześniej wymienili, sprzedaj niepotrzebnych piłkarzy (tych słabo grających, niepasujących do twojej taktyki lub stylu gry). Mądrze budój zespół, nie szalej z wydawaniem pieniędzy.
Polska Gola

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.