Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.01.2009 17:18    #2591     Sufler - Porady do gry - 2 problemy taktyczne
Ja bym troche bardziej rozwinął ten 1 problem. Być może strzelasz za mało goli. Jego ocena również może zależeć od ilości stwarzanych sytuacji, bo rzeczywiście gra 4-2-3-1 jest defensywna i to bardzo. Nie ma się co dziwić. W obecnym FM, pomysł Arka jest nie wykonalny, bo nie można ustawić strzałek oborńcom dalej niż o jedną pozycje do przodu, lepszym rozwiązaniem byłaby zmiana taktyki, no chyba, że wyniki masz dobre wbrew myśli asystenta.

Brunix Partyzant

01.01.2009 19:46    #2592     Sufler - Porady do gry - Mecz
Mam problem. Gdy dochodzę do dniu meczu, zgłaszam zespół na ekranie taktyki, wszystko jest gotowe, i ładuję się (jak myślę) boisko, gra się zawiesza, tzn. pojawia się piłka i nic się nie dzieje. Mam bardzo dobry sprzęt, ale i tak wyłączyłem kamery 3D i wszystkie haczyki z boku. Jak mogę rozwiązać ten problem.
Aha - jeszcze jedno. Gdy wchodzę w zakładkę "informacje o klubie", gra również się zawiesza. Myślę, że oba mają związek z grafiką, bo w informacjach przy zawiasie nie widzę strojów drużyny.
Z góry dzieki za pomoc...

Owen-Michael Młody aktywista

01.01.2009 14:33    #2593     Sufler - Porady do gry - Mecze wyjazdowe
Moze zmien calkeim na inna taktyke ,ja gram jedna taktyka na wyjazdach i w domu i swietnie mi idzie

masz tu link do fajnej taktyki

http://www.centr(...)to=pokaz

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

29.12.2008 08:59    #2594     Sufler - Porady do gry - Niecelne podania
Postanowiłem przesunąć OP Ś na P Ś, nakazać krótkie podanie, rozgrywanie piłek do skrzydeł, ale nie przynosi to większych efektów. Oceny nadal mizerne. Jedynie asysta czy bramka podnosi ocenę na normalny poziom.

Nadal -> co nie znaczy, że to się nie zmieni. Zobaczymy, jak piłkarze przyzwyczają się do nowej taktyki.

krolik123 Partyzant

28.12.2008 12:36    #2595     Sufler - Porady do gry - Slaba skutecznosc zespolu
wiec tak: morale u wiekszosci b.dobre. mido nei pyskuje bo jest kontuzjowany :D
zrobilem trening dla graczy z kazdej pozycji( mam osobne rezimy dla: sr.obronca, boczny obronca, def pom, off pom,skrzydlowi i napastnicy) zmieniam taktyki pilkarzy, ustawiam takse pdo nich i nic... nei wiem moze okres przygotowawczy spartolilem( ale wszyscy maja ok kondyche) nie wiem, bedzie trza pokombinowac.

PS: przed sezonem duzo dajecie treningu silowego i areobiku?

St0pa Młody aktywista

27.12.2008 21:01    #2596     Sufler - Porady do gry - Koncówki spotkań(Fm 2008)
[quote=portowiec1992]No tak ale pisałeś wyżej że przy wysokim prowadzeniu powinien zagrać defensywniej a ja nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań.Zmieniłbym taktykę dopiero wtedy kiedy drużyna przeciwna zaczęła by przeważać.[/quote]
Jeżeli jemu taki problem się notorycznie powtarza, to znaczy że najlepiej byłoby zmienić taktykę przy wysokim prowadzeniu. Lepie zapobiegać niż leczyć. Ewentualnie jak tracimy jedną, potem drugą to trzeba zmienić. Jak się obudzi przy stanie np 4:4 to może być już za późno.

[quote=hQ_]Ale również nie napisał, że nie zmieniał :)[/quote]

To fakt. Nie sprecyzował dokładnie problemu. Ja jestem zwolennikiem ograniczania taktyki i tak podpowiedziałem. Dlatego, że gdy tak właśnie działam to odnoszę korzystny wynik.
¡Hala Madrid!, Hala Madrid!, Hala Madrid!

St0pa Młody aktywista

27.12.2008 20:50    #2597     Sufler - Porady do gry - Koncówki spotkań(Fm 2008)
[quote=portowiec1992]Po co zmieniać taktykę jak się prowadzi 4:0?Wysokie prowadzenie najczęściej oznacza wybór dobrej taktyki przed meczem.Zmienić ją należy dopiero gdy widzimy że przeciwnik zaczyna przeważać na boisku.[/quote]
Jeżeli nam strzela bramki na 1:4, 2:4, 3:4, 4:4 i 5:4 to chyba znaczy, że zaczął przeważać;-)

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

27.12.2008 20:47    #2598     Sufler - Porady do gry - Koncówki spotkań(Fm 2008)
Po co zmieniać taktykę jak się prowadzi 4:0?Wysokie prowadzenie najczęściej oznacza wybór dobrej taktyki przed meczem.Zmienić ją należy dopiero gdy widzimy że przeciwnik zaczyna przeważać na boisku.

St0pa Młody aktywista

27.12.2008 20:30    #2599     Sufler - Porady do gry - Koncówki spotkań(Fm 2008)
Jak wygrywasz tak dużo to zmień taktykę na bardziej defensywną. Zmień najbardziej zmęczonych graczy. Graj na czas, z kontry. Głównie defensywnie. Nie ma sensu atakować.

[quote=hQ_]moim zdaniem brak koncentracji. Nie zmieniaj taktyki, nie zmieniaj czegoś co jest dobre :).

Edit: St0pa widze, że nasz styl się rózni :D ja co innego ty co innego xD[/quote]

hehe... moim zdaniem nie ma sensu cisnąć przy takim wyniku dalej naprzód. Trzeba to jakoś ograniczyć. Ja po prostu jestem zdania, że aby wygrać wystarczy strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika.

hQ Partyzant

27.12.2008 20:30    #2600     Sufler - Porady do gry - Koncówki spotkań(Fm 2008)
moim zdaniem brak koncentracji. Nie zmieniaj taktyki, nie zmieniaj czegoś co jest dobre :).

Edit: St0pa widze, że nasz styl się rózni :D ja co innego ty co innego xD
Polska Gola

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.