Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.03.2009 00:08    #2531     Sufler - Porady do gry - Piłkarze spoczywają na laurach
* ochrzan może zadziałać przy wysokim morale, przy niskim tylko ich dobijesz.
* co do taktyki, to może zamiast napastnika wpuść kogoś do walki w środku pola
* może zaniedbujesz motywowanie?
* gracze z wysokim poziomem determinacji grają do końca i nie poddają się łatwo
"To tylko Internet k*rwa."

LOKII Partyzant

24.03.2009 21:13    #2532     Sufler - Porady do gry - Piłkarze spoczywają na laurach
Mam pewien problem związany z postawą mojej drużyny. A mianowicie gdy zaczyna się mecz to moi zawodnicy cisną rywali jak trza i tak bywa że po 20 minutach prowadzę różnicą 2/3 bramek, ale tu kończy się dobra gra mojego zespołu. Drużyna przeciwna zaczyna cisnąć jeszcze bardziej niż ja na początku, a moi zupełnie nic nie robią, czasem jakaś kontra się zdarzy, ale tak to zupełnie nic. Oczywiście zdarza się że wygraną z trudem dowiozę do końca ale zdarza się ze odrabiają straty. Próbowałem już ze zmianą taktyki w trakcie meczu i kombinowałem z poleceniami dla drożyny, ale nic nie pomaga. Jakieś pomysły?

Szemek Ekspert

24.03.2009 18:28    #2533     Sufler - Porady do gry - Coś jest nie tak...
taktyka to podstawa, trzeba pokombinować i tutaj nieoceniona jest szkoła taktyki Piotra Sebastiana, ja jestem za leniwy na bardzo szczegółową zabawa z poleceniami indywidualnymi, ale tam każdy znajdzie coś dla siebie. Co do motywacji zawsze zatrudniam asystenta z wysokim wskaźnikiem i on odwala tą robotę za mnie i nie moż◘na się przywiązywać do nazwisk, czasem ktoś z rezerw z mocno przeciętnymi statami jest ok, więc obserwuj drugą druzynę
"To tylko Internet k*rwa."

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
24.03.2009 17:40    #2534     Sufler - Porady do gry - Coś jest nie tak...
No cóż... jak już ktoś mówił ściągnij "Teorie i ramy taktyczne"; są tam gotowe taktyki, może któraś podpasuje pod Manchester.

Jeżeli nie, to spróbuj stworzyć własną taktykę, która wykorzysta jak najlepiej piłkarzy jakich posiadasz.

Wcześniej możesz przeczytać kurs Piotra Sebastiana :]
lucasinho.blox.pl

Bartez Przodownik pracy

24.03.2009 14:11    #2535     Sufler - Porady do gry - Coś jest nie tak...
Zdecydowanie taktyka. Proponuję skorzystać z "Teorii i ram taktycznych" (czy jakoś tak) do ściągnięcia na cmrev. Są tam gotowe taktyki, więc bęziesz mógł oblukać co i jak. U mnie się sprawdza.

Wembley Partyzant

24.03.2009 14:06    #2536     Sufler - Porady do gry - Coś jest nie tak...
Nie piłkarze nie są przemęczeni, co do taktyki jeszcze popróbuje (troche korzystałem już z manifestów Piotra Sebastiana). Mam jeszcze pytanie czy ustawiacie polecenia indywidualne dotyczące rywali (wymuś grę słabszą nogą itd.)??

placek87krk Partyzant

23.03.2009 19:15    #2537     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
jestes naprawde bardzodobry taktykiem ja gralem man city i sie meczylem po 2-1 a ty zrobiles zecz nie mozliwa wygrac z MU taka druzyna jaka grasz

qstosh Przodownik pracy

23.03.2009 12:44    #2538     Sufler - Porady do gry - Atrybuty-Pomoc
Odpowiedz znajdziesz w dziale FAQ...ale jeśli nie chce ci się szukać to zacytuję tutaj FAQ:

Przede wszystkim najlepiej by za każdy trening odpowiadał inny trener:

# Siła - trener musi mieć dobry atrybut Kondycja
# Aerobik - tak samo jak w sile musi mieć dobrą kondycję
# Strzały - atrybut Technika
# Panowanie nad piłką - atrybut Technika Ofensywa
# Defensywa - atrybut Defensywa
# Atak - atrybut Ofensywa
# Stałe fragmenty gry - atrybut Technika, Psychika, Ofensywa
# Taktyka - atrybut Taktyka

Jeśli natomiast szukasz trenerów którzy będą mieć "7 gwiazdek" to muszą oni mieć następujące parametry (dane również z FAQ):

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):

# Siły powinien posiadać Kondycję na 18

# Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18

# Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18

# Taktyki musi posiadać Taktykę na 18

# Panowania nad piłką powinien mieć:
Technika 18 i Psychika 18 albo
Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie
Technika 20 i Psychika 10.

# Defensywy musi posiadać:
Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo
Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10

# Ataku musi posiadać:
Atak na 18 i Technikę na 18 albo
Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest
Atak 20 i Technika 10.

# Strzeleckiego musi posiadać:
Technikę na 18 i Atak 18 albo
Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z
Techniką 20 i Atakiem 10

# Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.

Powyższe informacje (które są również zawarte w FAQ) powinny ci wystarczyć do skompletowania najwyższej klasy sztabu szkoleniowego (oczywiście w zależności od reputacji klubu jakiego prowadzisz)

Jeśli natomiast chodzi o trenera juniorów to oprócz tych atrybutów powyższych zwróć uwagę na pracę z juniorami

Dla Scouta najistotniejsze to Ocena potencjału oraz Ocena umiejętności gracza.
Dobrze też jelsli scouta cechuje duża Determinacja.Dodatkowo zatrudnij także jednego scouta o wysokim atrybucie wiedza taktyczna i wyznacz mu w zdaniach sporządzanie raportów o następnym rywalu.

Mówiąc: Fizjoterapeuta myślimy: Zdolności medyczne :)
Co oczywiście nie znaczy że innych atrybutów jak np: Determinacja nie może mieć na przyzwoitym poziomie :)

Natomiast dobrego Asystenta winny cechować następujące (oczywiście możliwie jak najwyższe) atrybuty:
-kierowanie zespołem
-ocena umiejętności gracza
-ocena potencjału gracza
-wiedza taktyczna
-motywowanie
-determinacja
-mentalność

Generalnie im więcej atrybutów powyżej 13 tym lepiej :)
Możesz też dla porównania obejrzeć asystentów z np czołowych 20 europejskich drużyn i powinieneś po tym mieć jakiś "obraz" co jest najistotniejsze u asystenta.

Rafcioos Partyzant

18.03.2009 17:03    #2539     Sufler - Porady do gry - Dlaczego goli nie strzelają?
Kewstia taktyki i doboru piłkarzy do niej. No i ich 'skilla'. Ja miewam problemy ze skutecznością najczęściej prowokowane przez zly dobor taktyki, lub zle ustawienia ind snajperow. Ja raz trafilem geniusza (Mauricio), ktoremu po dostosowaniu ustaiweń ind udalosie zaladowac 40 bramek w sezonie (7.62 sr)

qstosh Przodownik pracy

18.03.2009 13:55    #2540     Sufler - Porady do gry - podania a zawodnik
Podania powinno dostosowywać się nie tylko do umiejętności wystawionych w składzie piłkarzy oraz taktyki ale także odpowiednio do.....POGODY w czasie meczu.
Przykład?
W trakcie meczu podczas którego "leje" deszcz nie ma sensu ustawiać krótkich podań Piłka w połowie drogi między podającym a odbierającym podanie może zatrzymać się w kałuży wody...a to na pewno nie ułatwi nam rozgrywki :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution