[quote=Dawka]
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że przeczytałem chyba wszystkie poradniki odnośnie Football Managera na tej stronie i nie tylko, niestety na niewiele się one zdały.
[/quote]
[quote=Seju]Zapraszam ->
Szkoła taktyki 
[/quote]
[quote=hidalgo4]tak jak wyzje no szkola taktyki nic dodac nic ujac, wez kartke papieru i sobie spisz najwaznijesze rzeczy, ja osobiscie jestem do tego przekonany ze co na papierze to lepiej widac hehe[/quote]
[quote=lukasz19121984]Najlepiej zacznij od kursu podstawowego i pierwszych lekcji, Piotra Sebastiana.[/quote]
Dawka napisał że już przerobił wszystkie poradniki zamieszczone na cmrev, więc po co te "rady"? Miałem to samo w CM 01/02 czy jakoś tak, już nie pamiętam, wyrzucali mnie z Realu, Barcy, Man U czy Legii. Nie było znaczenia. Wtedy po kolejnej żałosnej próbie i pożegnaniu się z pracą- w połowie pierwszego sezonu- w jakiejś potędze, żądny sukcesów objąłem Man U który był na czele tabeli i miał duża przewagę nad konkurencją. Jakoś dowiozłem to do końca. Ciężko radzić komuś komu nie pomagają rady "najtęższych" umysłów cmrev.
Poza innymi rozgrywkami, lubię sobie od czasu do czasu pograć, właśnie Man Utd (zaczynam od niej każdego FM'a, odstawiam tego sejwa na czas innych gier i wracam do niego na dwa- trzy dni). Nie zmieniam taktyki w trakcie sezonu, nie dobieram jej pod konkretnych rywali. To bardzo przyjemna rozgrywka, bo drużyna praktycznie gra sama. Ja robię wielomilionowe transfery i cieszę się sukcesami.
Inaczej, jak totalnie nie idzie i czuję, że za bardzo kombinowałem z taktyką, wracam do standardowych ustawień. Wystawiam zawodników którzy są w najlepszej formie z dostępnych. Albo jeżeli wszyscy zawiedli wyciągam juniorów i szukam wśród nich.
Moja rada jeżeli nie idzie Ci w najniższych ligach- w słabszych klubach- daj sobie szansę na wyższym szczeblu, gdzie jest łatwiej. Gra ma sprawiać przyjemność.
[quote=Piotr Sebastian]> Dawka - Nie słuchaj! Nie wszyscy muszą być taktykami. Ściągnij sobie jakąś sympatyczną taksę z sieci i masz problem z głowy. Po co się mordować, skoro to do rozrywki służy? :-) Pozdro.[/quote]
Nie chcę się z Tobą kłócić (znowu zarzucisz mi Alzheimera

) ale z komputerem można wygrywać nawet standardowym 4-4-2 z lekko zmodyfikowanym ustawieniami drużynowymi. Ściąganie cudzych "skomplikowanych" taktyk nie zawsze jest gwarantem sukcesu. Najlepiej uczyć się na własnych błędach. Musisz tylko pamiętać, żeby dać sobie i drużynie trochę czasu i nie zmieniać taktyki jak szalony (to rada jaką Piotr kiedyś podzielił się z naszym wspólnym znajomym)
Najnowsze posty